|
|
stop edince fan calistiginda durmuyor.kontagi acip |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | ||
sosyete22
1. Vites
Kayıt Tarihi: 29 Mayıs 2014 Konum: BALIKESİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı sosyete22
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Konu: stop edince fan calistiginda durmuyor.kontagi acipGönderim Zamanı: 30 Mayıs 2014 Saat 11:14 |
|
|
206 xt 110 bg aracımla seyir halindeyken sıcak havalarda devamlı hararet 90-100 arası gidip gelioo ustalara sorduğumda bukadar bu motorda normalmis. 5 dk da bir fan devreye giriyor bana çok aciyo gibi gelioo ama normalmis sizin aracinizdada boylemi yorumlarinizi bekliorm gelelim hesas konuya hep yapmioo ama bazen aracı95 derecelerdeykn stop eettiğimde 5-10 dk kadar geçtiktensonra fan devreye giriyor buraya kadar herşey diyelim normal ama araca binip tekrar kontağı acmadigim surece fan devreden cikmio braksam akü bitenedek çalışacakboyle bi sorun yaşıyan ve çözümünübulan aarkadaşımız varmı araret müsurü diyenler olacak ama onuda yeni değiştirdik burada bi çözümünü bulamadık çünkü burada peugeottan anliyan yok. Simdi sizden gelen yorum tecrübe ve yardımlara bekliorm.
|
||
![]() |
||
Serkan
5. Vites
Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2014 Saat 11:58 |
|
|
Büyük ihtimalle fan müşürü hocam, müşür sıcaklığı yanlış algılıyor.
|
||
![]() |
||
okankrgz
2. Vites
27 - Nisan - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 472 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 30 Mayıs 2014 Saat 12:52 |
|
|
aynn fan müşürün arızalı.. orjınal alıp takmanı öneririm.
|
||
|
Koceli/İZMİT
1982 |
||
![]() |
||
206cc57
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2014 Saat 19:32 |
|
|
Merhaba geçen haziran ayında aracım ağır bakım için verdiğim servisten aldım .Eve geldim stop ettim ama fan çalışıyordu 5 dakika bekledim , durmayınca kontağı açtım kapattım durdu . Bir dahada hiç yapmadı , çok şaşırmıştım , doğan/ şahinlerdeki gibi bir sistem olduğunu sanmadım değil ..
|
||
![]() |
||
samet206
4. Vites
Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2014 Saat 22:00 |
|
|
Fan müşürünün arzalı olma olasılığı yüksek .Geçmiş olsun fazla sıkıntı yaşatıcak bır durum değil basıt bır değişimle hallolucaktır...
|
||
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
||
![]() |
||
ahmed206
3. Vites
Kayıt Tarihi: 01 Mart 2013 Konum: Mugla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1920 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01 Haziran 2014 Saat 22:50 |
|
|
90-100 aralığında seyretmesi normal de diğer olay hakikaten ilginç. İnşallah çözümünü biri bulur da paylaşır.
|
||
![]() |
||
206cc57
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2014 Saat 18:26 |
|
|
Merhaba , dün aracımı istop ettim , indim kapıları kitledim ,ama fanın çalıştığını farkettim .. Tekrar açtım araca bindim anahtarı 1 tur çevirdim ,fan kapandı . 2. kez başıma geldi , siz çözüm bulabildinizmi ?
|
||
![]() |
||
sibelozturk
1. Vites
Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2014 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 23 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı sibelozturk
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2014 Saat 18:32 |
|
Merhaba bende rcz var bunlarda oluyordu bana en sonunda arabayı kullanırken motor sıcaklığı yuksek arabayı durdurunuz yazmıştı durdum tekrar çalıştırdığımda hararet durmadan en sona çıkıp normale donüyordu durmadan oynuyordu servise götürdüm hararet musuru diye birsey vardı onu degistirdiler benimde araba giderken fan deli gibi çalışıyordu durdurduğumda da devam ediyordu araba patlar diye korkuyordum . |
||
![]() |
||
206cc57
1. Vites
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2014 Saat 18:52 |
|
Şimdi Citroen'in bir forumunu okuyordum .Oradada aynı durumu yaşayıp şaşıranlar var ,ve bir yabancı sitedede peugeott'la aynı durumu gözlemlemişler ve anladığım kadarıyla , fan 5 veya 15 dk neyse çalışıp duruyor ve aküyü bitirmiyor , yinede emin olamadım en önemlisi dilerim sizinde bahsettiniz gibi gibi hararetin aşırı artması gibi bir arıza belirtisi değildir , yeterince arıza var sırada ,bu fan olayı geçen yazdan bu zamana 2. kez oldu ,yada oldu ben farketmedim .
|
||
![]() |
||
madblueblacksea
2. Vites
Kayıt Tarihi: 13 Nisan 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 873 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı madblueblacksea
Teşekkür(2)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2014 Saat 19:22 |
|
|
Benim araç dizel ama tahmin ediyorum mantıkları aynıdır. Fanı çalıştıran fan müşürü değil ecu dur. 96 da fan açıyor, 105 de ikinci devirde dönmeye devam ediyor 110 da motoru kapat (stop) diye uyarı verir. Sistemdeki elektrikli bi parçayı degisince ECU yu kapatıp açmak gerekiyor bazen adaptasyonun saglanmasi için. Bunun için, şoför camını açık bırakıp araçta ki herşeyi kapalı konuma getirin. (Kapılar dahil) Akü kutup başını çıkartıp 5 dakika bekle, tekrar tak 5 dakika daha bekle ve kapıyı açmadan aracın parklarını yak. Bu şekilde bi arkadaşın 3 satır ekrana tanıttık ve bunun gibi örnekleride var
|
||
|
206 1.4 HDI Look 2004
|
||
![]() |
||
Turgay_66
3. Vites
Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2013 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1099 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2014 Saat 00:58 |
|
|
aynı sorun bendede var arkadaşlar konuyu görmemişim o yüzden ayrı konu açtım,çözümünü bulan varsa paylasırsa sevinirim.
|
||
|
2000 206xt 1.6 90hp 200.000km
|
||
![]() |
||
suppor
2. Vites
Kayıt Tarihi: 08 Mart 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 545 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2014 Saat 03:31 |
|
|
Size bi soru sorucam fanin calisip calismadigini nasil kontrol ederiz
|
||
![]() |
||
Turgay_66
3. Vites
Kayıt Tarihi: 28 Mayıs 2013 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1099 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Turgay_66
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2014 Saat 03:44 |
|
|
aracın önünden baktığınızda görünüyor zaten,yolda giderken de hararetin düştüğünü gördüğünüz an fan çalışıyor demektir.
|
||
|
2000 206xt 1.6 90hp 200.000km
|
||
![]() |
||
Yanıt Yaz
|
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||