Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >206
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - arka amatisörler ve torsiyon bilyesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

arka amatisörler ve torsiyon bilyesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
m1976k Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Ocak - 1976

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı m1976k Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: arka amatisörler ve torsiyon bilyesi
    Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 Saat 21:42
arkadaşlar arkadan gelen  sesi gidermek için sanayiye gittim ve torsiyonu değiştireyim dedim ustaya vardık neyse sağ tekerleği söktü bilyeye baktı bunda birşey gözükmüyor dedi amatisörlere bakta sağdak taş gibi hiç oynama yok soldaki pamuk gibi bunlar bitmiş dedi değişelim dedi olur dedim  sipariş ettik 1 saat sonra fetiyeden orjinal amatisör geldi tanesi 115 tl total 230 tl  neyse değiştik teker takıldı derken teste çıktık bizim ses olduğu gibi devam ee dedim bi daha döndük dükkana  tekrar söküldü bu arada söküm işlemide ızdırap resmen ama ana mil kalana kadar ne var ne yok söktüler bu sefer ve mile bi baktık   bilyeler bozulmuş amatisörün de katkısıle ciddi bir tahribat yapmış  bilye aldım 40 tl yağladılar onu taktılar ama sesin nisbeten devam edeceği belliydi bilyeyi kaydırıp biraz yerinden oynattılar  ve taktılar zaman olmadığı için komple sökülüp tornaya girmesi gereken  mili çıkarttıramadım tornacı ya sorduk oda müsayit değildi  fiyatta 100 tl ye olur dedi  neyse biz bilyeyi taktık  lastiğide takıp işi bitirdik şuana eskiye göre epey yumuşadı araç  am ciidi bir lakaya girince zannediyorum  ses çıkar derseniz denemedinmi  girmedim artı hafif lakalarda bir şey yok 
 sözün özü arkadaşlar torsiyonla ilgili sorunlarınızda  ustanıza ana mili görünceye kadar tüm parçalrı sötürün benimki ne zaman tamamen söküldü birşey yokdenen bilyenin ne hale geldiğini gördüm sizde öyle yapın sadece tekerleğin altındaki bir iki parçayı sökmekle iş ortaya çıkmıyor  vesselam...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 Saat 21:53
arkadaşım geçmiş olsun. ama bence senin ustanın yaptığı iş bence olmamış.tornaya gitmeden takılan bilyeleri 3 ay sonra tekrar dağıtırsın.tornaya kesinlikle gitmesi lazım.aşınan yerlere dolgu yapılacak.dolgudan sonra tornada frezeye girecek.sıfır frezeden sonra bilyalar takılıp mile alıştırılacak.
yani iş bayaaaa uzun bir iş....ayrıca tornacın eğer 100 tl istedi ise bedava yapıyor.
ben memleketteki tanıdık ustalarıma sordum sadece tornacı 200 tl den aşağıya almaz hocam dediler.
sen bence torsiyonunu adam akıllı yaptırThumbs Up

Düzenleyen maverick - 21 Eylül 2011 Saat 22:05
Yukarı Dön
hunter Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hunter Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 Saat 22:04
Bende arkadasın aynen soyledıklerıne katılıyorum senın torsıyon olmamıs arkadasım kısa sure ıcınde yenıden ötecektır arkadasın dedıgı rakam bıle bızım burada bedavanın bedavası bızım burada bız 450 lıraya zorla yaptırıyoruz.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 Saat 22:19
geçmiş olsun...kusura bakmada senin ustada gerçekten iş yokmuşş...onca uğraşmış senide uğraştırmış... cecolim sağolsun önce danıştım .. sonrada direkt komple torsiyon tamir takımını bir ammada yaptırdım ... senelikte yağlama bakımını yaptınmı en az 90.000 km başım ağrımıcak allahın izniyle...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2011 Saat 22:19

Afedersınız ama bu nasıl bır yazım dılı anlayamadım... Sırıtma Aynı konusur gıbı bır solukta yazmıssınız masallah.

Anladıgım kadarıyla aracınıza yapılan ıslem eksık olmus. Eger kı mılde asınıklık var ıse arkadasların soyledıgı gıbı kaynakla doldurulup tornalanması gerekır. Ancak bu sekılde uzun omurlu bır ıs olur. Yoksa kısa zamanda tekrar aynı hale gelebılır...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 00:00
torsiyon işi sakat abi :)
güvenilir işi bilenin ellerine teslim etmek gerekir aracı.
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 09:18
ben okadar okudum ama araç ne halen anlamış değilim, ayrıca fethiyeden nereye geldi amortisör, sen neredesin biraz bilgilerini paylaş bizimle. Profilinde belirt aracını vs.
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
m1976k Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Ocak - 1976

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı m1976k Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 14:58
Evet arkadaşlar yazdıklarınızda haklısınız . Eve gelince o sitresle oturup torsiyon operasyonunu yazmaya çalıştım. olay muğlanın dalaman ilçesinde gerçekleşti. Yapılan işin sağlıklı olmadığını anlamak için makina mühendisi olmaya gerek yok ama dün için 5 saatimi snayide geçirdim tornacı müsayit olmadığı için torna operasyonu gerçekletirme imkanım da olmadı öte yandan aracımıda bırakamadım ki bu gün için lazımdı fakat ustayla anlaştım tornacının ve benim müsayit olduğum bir gün yaptıracağım çare yok . Dediğiniz gibi aksi halde kısa sürede bilyanın dağılacağı yüksek ihtimal . Fakat beni en çok şaşırtan hadise bu nasıl bir milki bukadar tahribata uğruyor pejoyu üreten akıllı mühendisler bu milin dayanma gücünü nasıl hesaplamazlar şaşılacak iş vesselam. şunuda  söylemek isterimki  o milin sökülüp yerinden çıkarılması resmen kabus gibi bir şey  adamar tek tarafı sökerlerken bile ben şiştim  neyse gün ola harman ola demişler yaptırınca yine sizlerle paylaşırım. Hepinize sanayisiz ve masrafsız sürüşler dilerim..:)
Yukarı Dön
m1976k Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Ocak - 1976

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı m1976k Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 15:01
arcım 2003 model 1.4 hdı 118000km de
2004 madel 307 1.4 hdı XR
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 15:10
konum kısmınada bulunduğun yeri eklersen tamam olacak, o tarafa yolu düşen olursa çay ısmarlayacaksın yok öyle bedava forum üyeliği Dil Çıkarma
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 15:26
Orjinalini yazan: m1976k m1976k Yazdı:

Evet arkadaşlar yazdıklarınızda haklısınız . Eve gelince o sitresle oturup torsiyon operasyonunu yazmaya çalıştım. olay muğlanın dalaman ilçesinde gerçekleşti. Yapılan işin sağlıklı olmadığını anlamak için makina mühendisi olmaya gerek yok ama dün için 5 saatimi snayide geçirdim tornacı müsayit olmadığı için torna operasyonu gerçekletirme imkanım da olmadı öte yandan aracımıda bırakamadım ki bu gün için lazımdı fakat ustayla anlaştım tornacının ve benim müsayit olduğum bir gün yaptıracağım çare yok . Dediğiniz gibi aksi halde kısa sürede bilyanın dağılacağı yüksek ihtimal . Fakat beni en çok şaşırtan hadise bu nasıl bir milki bukadar tahribata uğruyor pejoyu üreten akıllı mühendisler bu milin dayanma gücünü nasıl hesaplamazlar şaşılacak iş vesselam. şunuda  söylemek isterimki  o milin sökülüp yerinden çıkarılması resmen kabus gibi bir şey  adamar tek tarafı sökerlerken bile ben şiştim  neyse gün ola harman ola demişler yaptırınca yine sizlerle paylaşırım. Hepinize sanayisiz ve masrafsız sürüşler dilerim..:)

bak dostum aynısı benim başımada geldi resimli anlatım var yorumlarda var.. boş ver sıkma canını her şey olacağına varıyor sen aşşağıdaki konuyu bir oku ..

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15520&PN=1&title=306-torsiyon-sorunu-zld

Düzenleyen by_ersin - 22 Eylül 2011 Saat 15:27
Yukarı Dön
34sea45 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
14 - Ocak - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 34sea45 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 15:37
bu konuyla pek alakalımı bilmiyorum ama benim aracında sağ arka teker yamuk duruyo sola göre bu ne sebebdendir acaba varmı bilgisi olan ?
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 17:41
sağ arka torsiyon gitmiş.yolda giderken dikiz aynasından bak.o teker dalar çıkar içe dışa doğru farkedersin.virajlara yavaş girmeni tavsiye ederim. arabanın kıç atması an meselesi...

Yukarı Dön
34sea45 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
14 - Ocak - 1984

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı 34sea45 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Eylül 2011 Saat 17:57
yol tutuşda herhangi bir sorun yok ya göz yanılması var bende yada hakkaten o lastikde bişey var bakım zamanı geldi zaten bi baktirim olmazsa
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon BENZİN VE ATEŞLEME ROLESİ son mesaja git 194 2 Emirhno6
konu icon 1.4 dizel rolanti de klima devrete girip cikma son mesaja git 174 0 heavyburak26
konu icon Bagaj açılmıyor son mesaja git 1122 0 206cc57
konu icon Rifter Gt 2025 tavan lambası son mesaja git 731 0 Fero13
konu icon 208/207/301 arasinda kaldim son mesaja git 13489 1 aliysnm
konu icon Peugeot 207 Eng Man system Faulty son mesaja git 3460 2 Oğuzhan207
konu icon ENG man system faulty - Hatası (Resimli) son mesaja git 22063 17 Oğuzhan207
konu icon 206 GTI ATEŞLEME PROBLEMİ son mesaja git 1628 0 Emirhno6
konu icon Marş bastığım anda fan açıyor son mesaja git 5458 3 Yunus58
konu icon Pegouet 306 1.8 XR 16 v 1998 son mesaja git 1440 0 Yunus58
konu icon 1.8 XR Usta son mesaja git 8145 1 Yunus58
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 16974 2 SerkanPinar
konu icon Mazotta su var uyarisi son mesaja git 12169 5 407aziz
konu icon Klima yönlendirme son mesaja git 3340 2 Ayhan1126
konu icon 306 rolanti problemi son mesaja git 2940 10 yasarseri
konu icon 206 ya kaput amortisörü nasıl yapılır son mesaja git 25180 6 anaykh
konu icon 301 ekranını 2008e takmak son mesaja git 1642 0 tarhansmt
konu icon 2008 motor arıza ışığı uyarısı son mesaja git 2578 1 GökhaN
konu icon peugeot 308 t9 hayalet ekran son mesaja git 2709 1 GökhaN
konu icon Parkları yakınca hararet yükseliyor son mesaja git 1642 1 GökhaN
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 KASıM EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
heavyburak26 1
Sarı37 1
Emirhno6 1
Fero13 1
206cc57 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English