|
|
307 antipollution fault zımbırtısı ve gaz yememe |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
ismailsrf
1. Vites
Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2016 Konum: hatay Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ismailsrf
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Konu: 307 antipollution fault zımbırtısı ve gaz yememeGönderim Zamanı: 08 Temmuz 2018 Saat 22:47 |
|
Arkadaşlar merhaba malesef 307 1.4 hdi sahibiyim (olmaz olaydım ama oldum bir kere atsan atılmıyor satsan satılmıyor)
Sorunum şu ki bundan yaklaşık bir hafta önce otobanda 110-120 hızlarında giderken birden araba kasıldı ve sanki arkadan biri tutup gitmesini engelliyormuş ya da frene basıyormuş gibi gaz işlemez oldu ne devir yükseldi ne hızlandı aksine hız da kaybetti belli bir süre vites düşüre düşüre gittikten sonra tekrar kendine geldi ve bu kasılıp normale dönmeyi defalarca tekrarladı. İşin tuhaf yanı arıza ışığı da yakmadı Ustaya götürdüm aldı sürdü denedi ondayken hiçbir sorun çıkarmadı makinaya bağladı arıza çıkmadı turbocuya yönlendirdi turbo da sağlam çıktı. adam sorunu bulamadı pislik kaçmıştır düzelir dedi geri gönderdi. yine aynı sorunu yapınca tekrar gittim yine bir şey bulamadı. Sinirlenip başka yere gösterdim mazot filtresini değiştirdi sonuç yine değişmedi onun dışında birkaç yere daha gösterdim arıza çıkmadığından dolayı aracı bırakmamı detaylı bakacaklarını gerekirse tesisata kadar ineceklerini söylediler. Salı günü aracı bırakacam fakat bu aksam nihayet arıza lambasını yaktı ve "antipollution fault"uyarımı aldım çok şükür. (Arıza lambası yaktı diye sevinir olduk) Yaptığı gaz kesmeyi takip ettiğim kadarıyla 1. 3000 devir üstünde yapmaya başlıyor
2. Daha çok 4. ve 5. Viteste yapıyor.
3. Kontak kapatıp açtığımda kısa bir süre düzelip tekrar yığılıyor sonra tekrar bi kendini bırakıp rahatlıyor Böyle dandik bir sorunla karşılaşan arkadaşlar bir fikir verebilirler mi |
|
![]() |
|
Selçuk55
1. Vites
Kayıt Tarihi: 29 Nisan 2018 Konum: Samsun Durum: Aktif Değil Mesajlar: 246 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2018 Saat 23:20 |
|
Bir çok nedenden o hatayı veriyor 307 ler debimetre Egr yakıt pompası her şey olabilir cihaza bağlamak lazım aracı hata kodu önemli arıza tespitinde ancak debimetre gibi duruyor havalar ısınınca debimetre arızaları çoğaldı Benim 206 da yaptı bir anda kasıp stop etti tekrar çalıştırdım arıza lambası yaktı 3000 deviri geçmedi asfaltta bir süre gittikten sonra kendi söndü cihaza bağladık ısı hava akışmetresi dedi sildik şu an bişe yok şükür
|
|
![]() |
|
sonerkyl
MODERATOR
Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2018 Saat 09:32 |
|
arkadaşımızın dediği hocam öncelikle arıza kodlarına baktırın. ama genelde bu sorun havadebimetre ve turbo elektrovanasından kaynaklanır.
|
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||