![]() |
|
Hararet gostergesinin aniden dusmesi ve dalgalanma |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Onlinewolf ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ağustos 2020 Konum: Kutahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Onlinewolf
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Saat 15 Dakika önce Saat 10:29 |
Merhabalar 2012 model 206+ aracımda hararet göstergesinde aşağıdaki sorunlar oluştu. Benzer sorun yasayan varmi. Neyden kaynaklanabilir? Sanayide yaptırmak mumkun olmadi. Servise randevu aldim cuma gününe. Bu konuda fikir sahibi olan varsa yinede yardımlarını bekliyorum.
🛠 Yapılanlar
|
|
![]() |
|
Saramago ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 7 Saat 55 Dakika önce Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhabalar, Bu metni ben yazsaydım, "Termostat degistikten sonraki gun “Antipollution Fault” uyarisi verdi ve ariza isigi yakti." cumlesi hariç aynı metni yazardım. Aynı
problemi yasıyoruz. Uzun ugraslar verildi. Ancak varılan yer problemin
kaynagının "beyin" oldugu. Ama henuz bir mudahale yapılamadı. Gercekten merak ediyorum servis ne diyecek? Kolaylıklar diliyorum...
|
|
![]() |
|
Onlinewolf ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ağustos 2020 Konum: Kutahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Onlinewolf
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bugun ariza isigi sondu kendiliğinden. O muhtemelen, sicaklik düşmesi gorunmesinden kaynaklaniyor. Sicaklik 90 lardan 60 lara düştüğü icin ,ecu soguk algılayıp yakit tüketimini artırıyor. Eksoz çıkışında ki sensörü zengin yakit alarmı veriyor bu yuzden. Araştırdım bu sonuca vardım. Ecu yani beyin olma ihtimali var gibi ama dusuk ihtimal diye buldum sonucu.
Cunku elektrikciye ecuya baglantida sorun yasanmamisti, ayrica ecuya giden sicaklik verisiyle gostergedeki veri ayniydi. Gosterge dustugunde ecu daki sicaklikta dusuyordu. Bir kac yerde ecu arizasi olsa sabit ariza verir. Bir gorunup bir gitmez diye belirtmisler. Ayrica farkli sensor arizalari da peşpeşe gelebiliyormus. Ben kablolardan kopukluk olabilirmi diye suphelendim ama bukundugum yerde sanayide bu sorunu cozemedim. Ustalara iş yaptiramiyorum. Birisi bambaska sey soyluyor oburu bambaska. Zaten termostat ve musur ile bosu bosuna ugrastim. O yuzden cumaya servise gostericem. Umarim arizayi bulurlar ve beyin cikmaz. Orjinal alsak internette 20bin civari yaziyor ki servis ne fiyat ceker bilmem. Tamiri nasil olur onu hic bilmiyorum. Sorunum bu videoda :https://youtube.com/shorts/G4--8qDCD7c?si=G85-wXhLqH5XMrPP Sizin sorun beyinde oldugu kanisina nasil vardilar acaba?
Düzenleyen Onlinewolf - 6 Saat 52 Dakika önce Saat 18:52 |
|
![]() |
|
Saramago ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 7 Saat 55 Dakika önce Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
"elektrikciye ecuya baglantida sorun yasanmamisti, ayrica ecuya giden
sicaklik verisiyle gostergedeki veri ayniydi. Gosterge dustugunde ecu
daki sicaklikta dusuyordu." Bende de aynıydı.
ECU da belirleyici pek bir bilgi yoktu. Ancak tum elektriksel
olasılıklar incelendi. (tabi termostat ve musur değiştikten sonra) Ve
teknisyen arkadaş bir tek Ecu kaldı dedi. Yoksa elimizde bu yaklaşım
dışında bir veri yok. Belki forumda benzer problemi yasamış ve cozume ulaşmış bir yorum alabiliriz.
|
|
![]() |
|
Bu arada beynin tamir olamayacağı, ya orjinal ya da cıkma takılabileceği bilgisi var sadece.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Onlinewolf
Mesajimi sonradan guncelledim gorebildin mi bilemiyorum, videoyu eklemistim. Kablo kaynakli olabilecegi seklinde fikirler var. Cumaya servis sonuca ulasir umarim. Ama bilirsiniz klasik sanayi, bir yerde sorun bulamayinca baska yere gonderiyor. Benide elektrikci motorcuya, motorcu elektrikciye gonderdi. Hayirlisi bakalim. Cuma bir sonuc alirsam bilgi vericem.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Onlinewolf
Bugun sanayide gezerken beyin tamiri diye bir suru tamirci gormustum ama bilemiyorum sormadim hic tabi.
Düzenleyen Onlinewolf - 6 Saat 47 Dakika önce Saat 18:57 |
|
![]() |
|
bildirme sansınız olursa sevinirim... aynı biçimde bende de bir gelişme olursa paylaşırım. size kolay gelsin...
Düzenleyen Saramago - 6 Saat 23 Dakika önce Saat 19:21 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |