Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU >Modifiye ve Tuning Bilgileri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Led Peugeot Logo Yardım. . .
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Led Peugeot Logo Yardım. . .

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2011 Saat 14:38
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Butun o altigen kutucuklari kesip cikaracaksin herhalde ve oralardan ledlerin kafalari gozukecek. Bu hem biraz agir bir is hem de ledlerin gozukmesi ne kadar hos durur bilmiyorum. Bu yuzden soyle bisey yapsan nasil olur tartisalim istedim. O kutucuklari yine kesip cikar ve logonun arka kismina diyelimki kirmizi, ya da beyaz istiyorsan ince beyaz bir plastik film koy. Hani yol bilgisayarinin arkasindaki mantik gibi. Sonra isiklandirmayi bu filmin arkasindan yap. Hem daha az led kullanirsin, hem eger cok parlak olursa isigin siddetini kolayca ayarlayabilirsin, hem de tekduze bir isik elde etmis olursun.
hocam fikrim gayet mantıklı fakat bu kadar az led le mat bir görüntü elde etmiş olmazmıyız---aslında elimde çıkma logo olsa denerdim fakat elimde logo yok olsa daha net fikir elde edebilridim....
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2011 Saat 14:44
Orjinalini yazan: afaruk307 afaruk307 Yazdı:

hocam fikrim gayet mantıklı fakat bu kadar az led le mat bir görüntü elde etmiş olmazmıyız---aslında elimde çıkma logo olsa denerdim fakat elimde logo yok olsa daha net fikir elde edebilridim....

Ben led sayisi hakkinda bisey soylemedim. Yine sen arka tarafta kac tane led koymak istiyorsan koy. Hem de baski devre uzerine de istiyorsan rahatlikla yapabilirsin cunku ust taraftaki kucuklara kafalarinin gecip gecmeyecegini kontrol etmene gerek kalmayacak. Sana lazim olan, logonun buyuklugu kadar film, ve bir o buyuklukle delikli pertinaks ya da baski devre. Sonra diz ledlerini kafana gore. Onunde film olacagi icin isik dagilacaktir o yuzden ledleri arka tarafta gelisiguzel koyabilirsin.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2011 Saat 14:46

Ben led sayisi hakkinda bisey soylemedim. Yine sen arka tarafta kac tane led koymak istiyorsan koy. Hem de baski devre uzerine de istiyorsan rahatlikla yapabilirsin cunku ust taraftaki kucuklara kafalarinin gecip gecmeyecegini kontrol etmene gerek kalmayacak. Sana lazim olan, logonun buyuklugu kadar film, ve bir o buyuklukle delikli pertinaks ya da baski devre. Sonra diz ledlerini kafana gore. Onunde film olacagi icin isik dagilacaktir o yuzden ledleri arka tarafta gelisiguzel koyabilirsin.

peki hocam ledleri deliklerden çıkarmadan renkli plastik kağıda sabitlicem buda arada mesafe bıralaca acaba sığarmıki logo yerine....
Yukarı Dön
efecelebi Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı efecelebi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2011 Saat 15:12

Orjinalini yazan: efecelebi efecelebi Yazdı:

PCB ye yapmak yerine delikli pertinaksa yapmanız en iyisi olacaktır elbette,
led olarak ışığın direkt karşıya vurmasını isterseniz 2 ve 3 numaralı ledler mercekli klasik led dir, mantar led ise aynı MCD değerinde ama 120-150 derece ışık açısına sahip led dir (bence klasik mercekli led kullanın ama 5mm değil 3 mm olsun)
Kullanacaağınız ledin rengine göre çalışma voltajı farklıdır, mesela kırmızı ledlerin ideal çalışma voltajı 2,2  beyaz ledlerin 3,3 volttur, yalnız ideal voltaj altında yüksek ışık vereceği için panjur logosunda aşırı parlak ve göz alıcı bir görüntü olacaktır bence
yüksek voltaja ve voltaj dengesizliklerine karşı korunması için ise ledlerin voltajını bir regülatörden geçirmenizi şiddetle öneririm.

hocam 3mm led logonun deliklerine küçük gelmezmi delikler 206 lara göre geniş....

Ledler armadaki peteklerden dışarı bakacaksa çok kötü bir görüntü ortaya çıkar, koliva beyin önerisi bence gayet makul, diğer kısmı artık deneme yanılma ve logo ile civarını incelemekle siz öğrenebilirsiniz.
1990 Model 1468 cc 8 valve Lancer
Ankara - Akdere
0530 242 80 08
Follow me Home cu :D
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2011 Saat 15:13

peki hocam ledleri deliklerden çıkarmadan renkli plastik kağıda sabitlicem buda arada mesafe bıralaca acaba sığarmıki logo yerine....

Cikarip denemek gerek. Bu yontemle delikli pertinaks kukllanirsan aydinlatma devresinin kalinligi 1 veya 1,5 cm olur. Diger taraftan boyle mercek kafali ledlerden ziyade minik SMD led denilen ledlerden de kullanabilirsin. Ornegin soyle bisey yapmislar:

Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2011 Saat 15:27
şuanki tasam ışık eşit miktarda dağılcakmı ???bunuda öğrenmek için denmek lazım fakat çıkma  logo yok 
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2011 Saat 18:36
güncell
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2011 Saat 20:05

şuanki tasam ışık eşit miktarda dağılcakmı ???bunuda öğrenmek için denmek lazım fakat çıkma  logo yok 

Yol bilgisayarinin arkasinda 3 adet lamba var. Ekran bu lambalara gore buyuk olmasina ragmen isik gayet guzel ekrana esit bir sekilde dagilabiliyor. Kaldiki senin uygulamanda o kutucuklardan zaten fark olsa bile anlasilamaz. Zaten herbir tarafina led doseyeceksin o yuzden fark olmasina imkan bile kalmaz.
Yukarı Dön
forewer_fb Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
20 - Ocak - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı forewer_fb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2011 Saat 22:01

elimde bakırın üzerine çizdim ve hazır çizimleri kullandım el yatkınlığım var fakat pc de daha önce çizmedim...çizim işinei hallederim ----bana gereken bağlantı şekillerini  peugeout logo su etrafında nası yapıcam fikir verebilcek bi taslak gerek...

Kullanacagin led'lerin her biri 3 Volt ile calisacagindan maximum 4 ledi seri sekilde baglayabilirsin yani 4x3=12 Volt. Her 4 lu guruba bir direnc baglayacaksin ve olup bitecek. Yapacagin baski devrede bunu goz onune alarak bacak baglantilarini gecireceksin. Tabi burada ustteki deliklerin de yerleri onemli, denk gelmesi gerek.

ben burada bir konuyu düzeltmek istiyorum koliva bir konuda yanılmış sanırım, seri yada paralel istediğin kadar led bağlayabilirsin, voltajda herhangi bir değişiklik olmaz, sadece çekeceği akım vazlalaşır araç aküsü de 60Ah olduğu için sıkıntı yaşamazsın.

ikinci olarak verilen resimde dirençler (-) ye bağlanmış, dirençleri (+) ya bağlaman gerekir, diğer türlü herhangi bir şasede bütün ledlerin yanar, senin yerinde olsam anod yani artı uca birde zener diyot koyardım ne olur ne olmaz ters gerilimde koruyucu olur.
İETT, metrobüs, dolmuş, vapur :)hala peugeot sevdalısı
B Rh(+) 0533 484 26 08
Yukarı Dön
g-demir Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
09 - Şubat - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı g-demir Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Ağustos 2011 Saat 22:23

Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

Bu noktada fotograf yanıltıcı olabılır. Cunku fotograf makınesı bır ısıgı daha kuvvetlı yada daha zayıf gosterebılır. Bu duruma gore degısır. O acıdan gercekte resımdekı kadar kuvvetlı bır ısık cıkacagını sanmıyorum. Cunku karanlıktakı bır ısıgı cekersenız cok fazla aydınlık gorulur. Bu fotograf makınesının calısma prensıbınden ılerı gelır...

Onun harıcınde bu ısı yapıp yapmama konusu zevke kalmıs. Herzaman yanmayacagı ıcın yapılabılır dıye dusunuyorum. Yalnız ugrastırıcı olmasıyla beraber dıkkat cekıcı bır sonuc verecegınden emınım Gülme

aynen foto makinası yanıltıcı--evet dikkat çekeceği aşikar Göz Kırpmayanlız teknik yardıma ihtiyacım varyardımcı olabilrimisn....Ağlama

şimdi burda fotoğraf makinesinin ISO değeri çok önemli. hem diyafram açma-kapama hızı ne kadar? bak bunlar tüm görüntüyü çok değiştirir. ayrıca eğer mercek çapı eğer 1,26'dan küçükse, ve ışık açısı 45dereceden yüksek ise ki bu görüntüyü bozar... Sırıtma
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2011 Saat 01:49
ışık testi için çıkma bir logo ya ihtiyacım var faakt bir türlü bulamadım---şuanki düşüncem altıgenleri delip arakasına beyaz plastik aksamı koyup 3 lü gruplar haline şerit led döşeyeceğim ---şerit led de zener diyot a gerek varmı ---şerit led in bildiğim kadarıyla dirençleri hazır---
Yukarı Dön
hakann83 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

01 - Ağustos - 1983

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hakann83 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2011 Saat 04:28
çıkmacılarda bulursun logoyu
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2011 Saat 10:01
kaybolup gitmesin günceli. . .
Yukarı Dön
efecelebi Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı efecelebi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2011 Saat 10:17
En güzeli koliva beyin dediği gibi logo arkasına şeffaf yada mat beyaz bir film şeridi, arkaya da istediğiniz renkte ledler olmasıdır bence :)
1990 Model 1468 cc 8 valve Lancer
Ankara - Akdere
0530 242 80 08
Follow me Home cu :D
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Ağustos 2011 Saat 10:18
Orjinalini yazan: efecelebi efecelebi Yazdı:

En güzeli koliva beyin dediği gibi logo arkasına şeffaf yada mat beyaz bir film şeridi, arkaya da istediğiniz renkte ledler olmasıdır bence :)
evet şuanki düşüncem o fakat çıkma logo bulmam lazım denemek için orjinal logoyla oynamak istemiyorum elimde kalır fln....
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 Saat 00:45
Konuyu Çeşitli Şekillerle ve İfadelerle Güncel Tutman Doğru Değil Faruk um..Göz Kırpma
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 Saat 00:47
Orjinalini yazan: AlbaYDemircaN AlbaYDemircaN Yazdı:

Konuyu Çeşitli Şekillerle ve İfadelerle Güncel Tutman Doğru Değil Faruk um..Göz Kırpma

kusura bakma albayım  yanlış olduğunu bilmiyordum Handshake
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 Saat 02:12
aslında hos bır calısma yalnız onden bakan adamın gorus acısını bozar ısık ıgne gıbı batar adamın gozune artı aslan fazla bellı olmuyor dedıgınız gıbı yorumlarda zaman ayarlayıcı potosyo metrelı kucuk bı devre ıle kısa bılır yada 2.2 ohm hat sonu drencı ıle  yada 1 k lık  drencle ısıgı zayıflata bılır 

Düzenleyen ahmetsemiz - 17 Ağustos 2011 Saat 02:13
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 Saat 02:17
Orjinalini yazan: ahmetsemiz ahmetsemiz Yazdı:

aslında hos bır calısma yalnız onden bakan adamın gorus acısını bozar ısık ıgne gıbı batar adamın gozune artı aslan fazla bellı olmuyor dedıgınız gıbı yorumlarda zaman ayarlayıcı potosyo metrelı kucuk bı devre ıle kısa bılır yada 2.2 ohm hat sonu drencı ıle  yada 1 k lık  drencle ısıgı zayıflata bılır 

böyle bir dezavantajı olduğu için  altıgenleri delip arkasına buzlu plastik parça onun arkasına da 3 lü gruplar halinde şerit led döşeyceğim aslanda belli olur gözü de yormaz diye düşünüyorum--denemek için çıkma logo arıyorum breadboard gibi kullanmak  orjinali elimde kalır fln :)))
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2011 Saat 15:56
güncell...
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Peugeot 206 1. Vitesten 2.vitesen geçerken vuruntu son mesaja git 4195 9 sedatdizin
konu icon DTC P1351 son mesaja git 39988 12 Ebulfeth
konu icon 208 yağ yakma son mesaja git 357 0 barisF
konu icon Otomobil Neden Hararet Yapar.? son mesaja git 18854 8 brs3393brs
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 5885 7 Serdar102
konu icon Atatürk'ün Gölgesi Yeter - Serdar Yıldırım son mesaja git 219 4 Serdar102
konu icon Külbütör yağ sızıntısı ve sesi yardım son mesaja git 560 1 Warcry
konu icon Kapı kilidi son mesaja git 13065 6 brs3393brs
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 2 0 brs3393brs
konu icon Merhaba tanışma son mesaja git 1 0 brs3393brs
konu icon Merhabalar son mesaja git 5 0 tunakrf
konu icon Peugeot 1.2 Puretech genel bakım ve değerlendirme son mesaja git 1147 0 Dustero59
konu icon 2024 Model Yeni Peugeot 2008 Type-C Sorunu son mesaja git 746 0 ergunasaf
konu icon Peugeot 206 kilit unutma sorunu son mesaja git 1537 0 Sabri45
konu icon 2008 Turbo Hava Hortumu Yağlanması son mesaja git 2998 1 Peugeotturkey123
konu icon 2023 Model Peugeot 208 GT kablosuz şarj hk son mesaja git 1026 0 mhakan71
konu icon 2008 Kedi Çiziği Kırmızı ELIXIR son mesaja git 1152 0 55adige1919
konu icon 2004 1.4 HDI Klima ile ilgili son mesaja git 1159 0 Samet1697
konu icon Lastik basınç sensörü son mesaja git 7 0 DVRM77
konu icon 3008 2022 Far yüksekliği ayarı ve motor titremesi son mesaja git 1004 0 berter
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 SEPTEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 9
brs3393brs 4
Warcry 2
sedatdizin 1
tunakrf 1
barisF 1
Ebulfeth 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English