![]() |
|
206 Akü ŞArj Problemi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
rekasparov ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Haziran 2025 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rekasparov
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Haziran 2025 Saat 11:50 |
Merhabalar.
2006 model 1.4 X-Design Benzinli 300.000KM'de bir aracım var. 2 hafta önce akü lambasının araç çalışırken yanması şikayetiyle aracımı tamirciye götürdüm. Geçen yıllarda benzer bir problem yaşadığım için problemin dinamo ya da kömürü ile ilgili olabileceği şüphesi beni yanıltmadı ve nitekim hem şarj dinamosu hem de akü sıfırı ile değişti. Ancak şu anda halen araç belli bir km yaptıktan sonra yine akü ışığını yakıyor ve şarj olmuyor. Ancak; Dikkatimi çeken bir husus var. Araç soğuk çalışmada her 206 gibi devri önce 1250 dv/dk çıkarıyor, daha sonra araç ısınıyor ve 750-800 dv/dk'ya güzelce düşüyor. Burada bir problem yok. Bir süre sonra, belli bir yol gittikten sonra, mesela kırmızı ışıkta durdum diyelim, bir bakıyorum araç kendini ilk çalışmadaki gibi 1250 dv/dk'ya sabitlemiş ve asla normal rolanti devrine düşmüyor. Bu durumda araç akü ışığını yakmaya başlıyor. Ben de aracı stop edip tekrar çalıştırıyorum, devir 750-800 dv/dk'ya dönüyor, akü ışığı yanmıyor ancak bir süre yol gittikten sonra yine aynı durumlar yaşanıyor. Hafta sonu boğaz kelebeği ve map sensörü temizliği yaptım ancak problemim halen devam ediyor. Konu hakkında yorum yapabilecek olanlara teşekkür ederim. Kolaylıklar
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |