![]() |
|
şanzımandan dumannnn :( |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mustafah ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 126 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2012 Saat 00:17 |
Dün akşam 7 sularında Çorum istikametine gitmekte iken Sungurlu ilçesinde kırmızı ışıkta durma sonrası kalkışta araç yavaşça hızlanırken bir anda motor devri sanki vites boşa atılırmışçasına 6000 devire fırladı,araç hızlanmadı ve sonrasında kaputtan duman çıkmaya başladı. Araçta yangın olabileceği korkusu ile aracı sağa çektim ama hararette olabilir diye motoru stop etmedim.Hiçbir göstergede arıza ışığı yanmıyordu. Elimde yangın tüpü ile kaputu açtım ancak motor bölgesi gayet nizami şekilde çalışıyordu. Şanzıman tarafından yanık demir ve lastik tarzı kokulu duman geliyordu. Kasko aracılığıyla aracı çekiciye yükleyip ankarada özel bir servise gönderdim, cumartesi çorumda işim olduğu için ankaraya geçemedim. Cumartesi gece usta ile konuştuğumda aracın yürümediğini, şanzımandan takır tukur sesler geldiğini ve şanzımanı söktüklerini ancak yoğunluktan dolayı içini kontrol işleminin pazartesiye kaldığını söylediler. Nedenin tahminini sorduğumda tork konvantörünün dağılmış olabileceğini söylediler. Aracı ilk aldığımda bir tanıdığım aracılığı ile tork konvantörü tamiri yapılmıştı, tamirle orjinal parça arasında 1000 tl fiyat oynuyordu ancak o 1000 tl sanki bana bütün şanzımana mal olacak gibi geliyor
![]() ![]() ![]() |
|
Artık PUG yok!!
|
|
![]() |
|
MagicPerformance ![]() 2. Vites ![]() ![]() 24 - Temmuz - 1978 Kayıt Tarihi: 09 Haziran 2011 Konum: Büyükçekmece Durum: Aktif Değil Mesajlar: 867 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı MagicPerformance
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
3000 tl şanzıman için uçuk fazla bir fiyat o fiyatlara şanzıman dahil motor satılıyor piyasada daha 1 ay önce 206 gti motoru şanzumanı üzerinde aldık arkadaşa.
|
|
![]() |
|
mustafah ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Temmuz 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 126 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
şanzıman otomatik yanlız manuel düşündünüz galiba?
|
|
Artık PUG yok!!
|
|
![]() |
|
monur ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Tork konvertörün revizyonu 300 TL, en kötü şanzımanın içine zarar verdiği düşünülürse balataları yakmıştır oda çok ucuk bir rakam değil. Geçmiş olsun.
|
|
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|
![]() |
|
Açıkça sıfır tork konvertörü ve komple şanzıman revizyonu düşünüyorum. Çünkü tork konvertörü daha öncede tamir görmüştü ama 5000 km ancak gitti. Benimde yapım nedeniyle içime sinmesi lazım işin. Parçalar tam orjinalleriyle değişmedikçe yarım kalır gibime geliyor. Arabanın o duman tüter hali çok rahatsız etti beni işte
![]() |
|
Artık PUG yok!!
|
|
![]() |
|
ekinoks44 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 03 - Eylül - 1982 Kayıt Tarihi: 28 Ocak 2011 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 501 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ekinoks44
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Geçmiş olsun..Otomatik viteslerde şanzumanın lafı bile geçince korkuyorum..İnşallah çok masraf açmaz.
|
|
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites Ford Focus Titanium 2013 Powershift |
|
![]() |
|
Arkadaşlar konu hortlatma gibi olacak ama, ankarada özel bir peugeot servisinde aracım bi ton tamir gördü ancak şanzıman hala sıkıntılı, uzun yola çıkamıyorum, bana uygun fiyata sıfır al4 1.6 şanzımanı temin edebileceğim bir yer varmı
![]() |
|
Artık PUG yok!!
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |