![]() |
|
Akü şarj sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
308hdi11 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Nisan 2020 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2020 Saat 17:45 |
308 hdi aracımda akü şarj sorunu var. Araç çalışırken şarj gerilimi 12.8 voltu geçmiyor. Bazen 15 - 15.5 voltu görüyor ama hemen 12.8 volta geri iniyor. Alternatör sökülüp dışarıda dört kere denendi ve alternatör sağlam çıktı. Alternatör ile akü arası kabloda gerilim düşümü ölçümü yaptım ve 0.2 volt çıktı sınırlar içerisinde olması gereken değer. Şase kabloları kontrol edildi hepsi sağlam. Aküyü değiştirdim yine araç çalışırken 12.8 voltu geçmiyor. En son denemelerim neticesinde akü üstündeki sigorta kutusundaki F3 nolu 5 amperlik sigorta (Akü şarjı kutusu sigortası) nı çıkardığım anda şarj gerilimi olması gereken 14.4 - 14.5 volta çıkıyor. Araç bu haldeyken arıza lambasınıda yakmıyor. Sorunun çözümünü bilen varsa paylaşabilir mi
|
|
Adalet bir gün herkese lazım olur
|
|
![]() |
|
DrAlban ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2022 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Malesef aynı sorun bende de var sıfır aldığımdan beri pug 308 hdi 1.6 2011 auto6r prem.plus. F3 nolu sigortayı çıkardığınızda akıllı şarj sistemini de devreden çıkartmış oluyorsunuz ve herşey normale dönüyor. Ben sigortayı sökmek yerine alternatöre bağlı soketini söküyorum kış aylarında ama yazın sorun yok geri takıyorum. Yazılım sorunu var diye düşünüyorum. Şanzıman olsun motor olsun vs. komple tüm yazılımlarını güncelletmeyi deneyecektim yazılımdaki buglar artık düzeltilmiştir diye ama yetkili servisler 400 TL istedikleri için yaptıramadım. Zaten 10 senede daha geçenlerde 4ncü akü değişimini de yaptırdım. İnternette arama yaptırırsanız bilgi edinebilirsiniz. Örn. smart charge alternators, oto akıllı şarj sistemleri, ford smart charge, peugeot smart charge gibi
|
|
![]() |
|
DrAlban ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 03 Ocak 2022 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Çözüm bulabildiniz mi
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |