![]() |
|
308 debriyaj balatası |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
uurgzl ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eylül 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2012 Saat 14:10 |
merhaba arkadaşlar.Benim sorum deriyaj balatasının bitip bitmediği ile ilgili.Aracım 2009 model 308 vti benzinli 25500 km de.Geçen gün aşırı dik bir yokuşta yarım debriyaj olayını biraz fazla abarttım galiba arabadan koku gelmeye başladı sonra yokuşun bir yerinde araç sabit ve çok düşük hızla çıkmaya başladı yokuşu(10-15 saniye) sonra normal hale geldi.Daha sonra hiç bir sorun yaşamadım.Yani araç eskisi gibi hızlanmalarında,kalkışlarında sorun yok hatta debriyaj balatasının bitip bitmediğini anlamak için internetteki bir yöntemi denedim.Aracı 4.viteste kaldırmaya çalıştım kalkarsa sorun olduğu anlamına gelecekti ama 4.vitese alıp kalkmaya denedim araç stop etti haliyle.Benim sorum başımdan geçen olayın normal mi olduğu debriyaj balatasının bitme ihtimalinin olup olmadığı yönünde şimdiden teşekkürler biraz uzun oldu kusura bakmayın..
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dostum öyle bi kokuyla baskı balata bitmez, benim aracım 2004 model 115 binde hala orjinal baskı balatayı kullanıyorum, yarım debriyaj çok yapma ve aracı kullanırken sol ayağın boştayken 5-10 saniye bile olsa ayağını debriyajın üzerinde tutma, 150 bim km'yi rahat görür
|
|
![]() |
|
uurgzl ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Eylül 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
peki yokuşta aracın 10-15 saniye gaza tepki vermemesi neden olabilir acaba?
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
yokuş çok dikse aracın deviri düşük gelmiş ve ilk anda kendini toparlayamamış olabilir
|
|
![]() |
|
eray307 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 190 |
4 . Viteste denemişsiniz ya o tür şeyler arabayı ağlatıyor hiç gerek yok.Baskı balata bitince zaten vitesler zor geçer debriyaj çok yukarda kavrar vs.
|
|
2005 1.6HDI PREMIUM 112HP ŞEYTAN KIRMIZI
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bende yokuşta kaçırdığım zamanlarda deneme yapma amaçlı dik yokuşlara giderdim ve bazen dediğiniz şekilde koku olduğunu hatırlarım. Debriyajda şimdilik sıkıntı yok gibi görünüyor bende o yüzden hemen bitme durumunu düşünmeyin. Arkadaşın dediği gibi çok dikse yokuş düşük devirdeyse araç, 1. viteste iyi basamadıysanız gaza toparlayamamış olabilir bencede.
|
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
debriyaj dizel araçlara göre biraz yukarda kavrıyor peki bu normal mi
|
|
![]() |
|
aracı servise götürmeme gerek var mı???
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |