![]() |
|
307 hoparlör kablosu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
murattiss ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Mayıs 2012 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı murattiss
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2012 Saat 00:00 |
Selamlar, 2005 model 307 aracımda RD3 orjinal teyp ve ön/arka kapılarda orjinal kolonlar var. Önlere Hertz DSK 165 component takacağım ve bunlarda tweeter ve woofer için ayrı crossoverlar mevcut. Amacım orjinal kablolamayı bozmadan hoparlör ve tweeterdan önce crossoverları takarak montaj yapmak, ama bu sadece ön kapı ve tweeterın beslemesi direk teypten geliyorsa mümkün. Öğrenmek istediğim 307'lerde orjinal tesisatta kapı hoparlör ve tweeter'a giden kablolar üzerinde herhangi bir crossover veya direnç/filtre varmı?, yoksa sadece kablo ikiye ayrılarak hem kapı hoparlörü hemde tweeter teypten direk mi besleniyor? 307'ye tesisat yaptırmış arkadaşlardan bilgisi olanlar vardır diye umuyorum. teşekkürler...
|
|
![]() |
|
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
soktuklerının yerlerıne bagla dırek alıcaklarını herhangı bır sorun cıkarmaz
|
|
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
|
![]() |
|
murattiss ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Mayıs 2012 Konum: gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı murattiss
![]() ![]() ![]() ![]() |
sorun olmaz mutlaka çalar ama eğer orjinal tesisatta herhangi bir crossover varsa ses 2 defa crossoverdan geçmiş olacak, teypten çıkan sinyal sadece Hertz'in crossoverlarından geçsin istiyorum.
|
|
![]() |
|
hsnsnl ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Ocak 2012 Konum: ögrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1254 |
bende de bagladım compenant 2 takım ön ve arka olarak.. dedigim gibi baglantı yaptım direk gelen kabloyu crossovera girdim ordan da compenantlara herhangi sıkıntı yasamadım sımdıye kadar.. bir de bas güzel oldu istedigim kalitede..
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı murattiss
arkada zaten tek hoparlör var tek kablo gidiyor ama dediğin gibiyse ön hoparlör ve tweeter direk alıyor, benim düşündüğüm sistem yapmışsın. Bu arada sormak istediğim ön/arka hangi marka model component kullanıyorsun? arkada tweeterları nereye yerleştirdin? ön tweeter'ın crossoverları için altında yeterli boşluk varmı? Ben öne HERTZ DSK 165 arkaya DCX 130 aldım umarım orjinal üniteyle randıman alırım, biraz da izolasyon yapmayı düşünüyorum sökmüşken. selamlar
Düzenleyen murattiss - 13 Mayıs 2012 Saat 14:13 |
|
![]() |
|
powerbass kullanıyorum anfi compenant bas.. teyp pıoneer duble din kullanıyorum.. arka tweeterları dosemenın uzerıne ona gore delik acarak montaj ettim.. öndeki crossoverları teypin oldugu yere koydum yeterı kadar bosluk var orda.. orjınal teyple de olur fakat tam net ses alamazsın basları vs kontrol edemezsın.. tavsıyem teybıde degıstırmen tabı ımkanın varsa en kotu pıoneer 2300ub.. peugeot un ön konsolu tam duble dın'lık onuda soyleyebılırım..
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı murattiss
verdiğin bilgiler için teşekkürler, bi ucundan başladık artık devamı gelir sanırım double din'lere bikaç gündür bakıyorum bile:)
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |