![]() |
|
206 arka hoparlör yardım |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||||
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2012 Saat 19:37 |
|||
arkadaşlar 2000 model 206mın arka hoparlorleri sanırım patlak bass'ı biraz açtığımda çatlak ses veriyorlar, deli gibi ses sistemi heveslisi bir insan değilim ama sesi biraz açınca da ses çatlamasın istiyorum o ikisini değiştirmeyi düşünüyorum öğrendiğim kadarı ile arka hoparlorler 13 santimetreymiş,
soracağım şu, benim alacağım herhangi bir 13cm hoparlör buraya takılır mı uyar mı? ve ben değiştirebilirmiyim bunu, döşeme açması kolay daha önce açtım ama hoparlör nasıl değişir bilmiyorum |
||||
![]() |
||||
feline ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ekim 2011 Konum: erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 445 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
bende orjinal almak için servise sormuştum 2 tane arka hoparlör 22 tl dediler işçilik 40 tl alacam servisten kendin takıcam bende ses sistemi semiyorum normal olsun bna yeter
|
||||
206 1.4 hdi feline 2006 model
EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON |
||||
![]() |
||||
brutal ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Mart - 1986 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2011 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 435 |
|||
ılerıye donuk olarak kullanayım dersen dostum 40 tl butce ıle 13cm sony kolon alabılırsın tavsıye ederım guzelde ses verır kolayda patlamaz ..
|
||||
106 Xr 1.4 5K
106 Qs 1.4 3K 307 Xs 1.6 5K Alfa Romeo 147 1.6 Dist Alfa Romeo 156 1.6 T.S Vw Golf TSI 1.4 Pulse |
||||
![]() |
||||
senol73 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Şubat 2012 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
|||
hocam kendin söküp takabilirsin yeterki elin biraz yatkın olsun. 13 cm lik herhangi bir hoparlör olabilir ancak söküp ona göre alırsan daha iyi olur.Çünkü bazen hoparlörü gövdeye bağlarken kullanılan kulaklar farklı olabiliyor. orjinal hoparlörün kapı saçına bağlantı yerleri perçinle yapılmıştır.perçinleri sökmen gerekecek ki onlarda kolay sökülmez.Bir tornavida yardımı ile kopararak sökebilirsin. yeni aldığın hoparlörüde bu şekilde bağlayabilirsin.Perçinle bağlaman zor olacaktır o yüzden o deliklere uygun civata ve somun alarak bu sorunu giderebilirsin. orjinal hoparlerin bağlantı soketleri var.Ancak yeni aldığın hoparlörde bunlar istesende olmayacak.O yüzden bağlantıyı kablo soketinden önce köprü alarak yapabilirsin. orjinal hoparlör alırsan soketleri olacağından bunlara gerek kalmaz.
|
||||
2004 1.4 HDI LOOK 206
|
||||
![]() |
||||
ufuk91 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 30 - Ocak - 1991 Kayıt Tarihi: 09 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 921 |
|||
< ="text/" ="" ="/B1D671CF-E532-4481-99AA-19F420D90332etdefender/huidhui.js?0=0&0=0&0=0">
hocam 22 çok iyiymiş bu fiyatsa direk gidip ondan alabilirim, hem aparatları da yanında olur takması daha rahat olur.
evet aslında değiştirmişken çok da fena olmasınlar istiyorum ben de pioneer baktım 50tl'ye var heryerde çifti, ama işte kafamı en çok karıştıran bunlar orjinal olmayacağı için bağlantısında ne gibi sıkıntılar yaşayabileceğim..
hani watt değerleri falan var uygun olmayan aralıklar varmıdır ve tam olarak anladığınız gibi takarken sonuçta orjinal olmadığı için oraya tam oturan aparatları da olmayacak, beni çok uğraştırır diye 50tl'ye gördüğüm güzelim pioneerlerdan vazgeçicem gibi duruyor. Orjinalleri ile arasında ne kadar fark olur acaba. Bu arada evet döşemeyi açtığımda görmüştüm vida değil direk perçinlenmiş onları kırarak açabilirim ancak sanırım. Pioneerlerden gördüğüm 4 adet vida yeri vardı hoparlör çerçevesinin yerinde ama araçtakinden açınca gördüğüm (hatırladığım kadarıylla) 4den fazla bağlantı noktası var, kafam bu noktada karışıyor 50 lira verip de sonra bağlantısını yapamassam bi işe yaramaz ![]() |
||||
![]() |
||||
|||
ha unutmadan şunu da sorayım, hoparlörün elektrik ve teybe giden bağlantısı nasıl normalden farklı bir bağlantı falan var mı, yani araçta üzerinde daha önce hiç görmediğim için soruyorum yoksa elektronikten az çok anlarım< ="text/" ="" ="/B1D671CF-E532-4481-99AA-19F420D90332etdefender/huidhui.js?0=0&0=0&0=0">
|
||||
![]() |
||||
senol73 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Şubat 2012 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
|||
kablolarda bir sorun yok, sadece yönleri farklı.O da ses kalitesi için.İnce uçlu olan yere ince uçlu kabloyu yani (-) yi kalın olanada kalın uçlu kabloyu (+) takacaksınız.
hoparlör kulaklarının kapı saçında karşılamadığı yere kısa akıllı civatalardan da sıkabilirsiniz. yanlız hoparlörü çevreleyen süngeri yerine takmayı unutmayın.Çünkü onu takmazsanız ayaklara doğru bir hava akımı oluyor.Ben kışın takmıştım süngeri çıkartırken yırtılmıştı.Süngersiz takınca baya bi soğuk geliyordu ayaklara.Daha sonra oraya ona göre bir sünger kesip koydum sorun giderildi. hazır kapı döşemesini açınca diğer perçinli yerlerinede bakın.Bendekiler deforme olmuştu içeriden ses yapıyordu.perçinlerin yerlerine civata ve somun sıktım ses kesildi :)
|
||||
2004 1.4 HDI LOOK 206
|
||||
![]() |
||||
|||
< ="text/" ="" ="/B1D671CF-E532-4481-99AA-19F420D90332etdefender/huidhui.js?0=0&0=0&0=0">
yok hocam dün zaten 4 kapıyı da açmıştım, öndeki izolasyon diye koydukları o dandik madde(!) tamamen yırtıktı ben de bi yapı marketten aldığım ses izolasyon süngeri ile önleri güzelce kapattım, arkalardakiler nispeten sağlamdı o yüzden sadece kenarlardan açılan yerlerini silikonladım. Eğer hoparlör işini yapmaya kalkarsam da o kalıbı parçalamadan çıkaracağım benim aldığım süngeri de üzerine ekleyip muntazam bi şekilde kapatırım hem daha güzel bile olur diye düşünüyorum. Tamam dediğiniz gibi ise normal hoparlör bağlantısı yani bi sıkıntı yok, ilk boş zamanımda girişeyim işe :)) |
||||
![]() |
||||
feline ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Ekim 2011 Konum: erzurum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 445 |
|||
kolay gelsin şimdiden
|
||||
206 1.4 hdi feline 2006 model
EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON |
||||
![]() |
||||
Cmoss06 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 549 |
|||
1 çift hoparlör al kaliteli bütçene göre kapı pandizotunu aç degiştir.Orjinal hoparlör soketini kes yapabilirsen lehim yap yapamazsan dişi 4 adet fiş al tak olur.
|
||||
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc ('.')Göze Batan Çivi Çekici Yer |
||||
![]() |
||||
|||
orjinal hoparlör soketinin yeni alacağıma uyması gibi bi ihtimal yok anladığım kadarıyla? |
||||
![]() |
||||
|||
çok teşekkürler hocam şu yağmurlu havalar bir geçerse halledeceğim inşallah :) |
||||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |