Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU >Peugeot Ses Sistemleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 206 arka hoparlör yardım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

206 arka hoparlör yardım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ufuk91 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
30 - Ocak - 1991

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ufuk91 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 206 arka hoparlör yardım
    Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2012 Saat 19:37
arkadaşlar 2000 model 206mın arka hoparlorleri sanırım patlak bass'ı biraz açtığımda çatlak ses veriyorlar, deli gibi ses sistemi heveslisi bir insan değilim ama sesi biraz açınca da ses çatlamasın istiyorum o ikisini değiştirmeyi düşünüyorum öğrendiğim kadarı ile arka hoparlorler 13 santimetreymiş, 

soracağım şu, benim alacağım herhangi bir 13cm hoparlör buraya takılır mı uyar mı? ve ben değiştirebilirmiyim bunu, döşeme açması kolay daha önce açtım ama hoparlör nasıl değişir bilmiyorum
Yukarı Dön
feline Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı feline Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2012 Saat 20:59
bende orjinal almak için servise sormuştum 2 tane arka hoparlör 22 tl dediler işçilik 40 tl alacam servisten kendin takıcam bende ses sistemi semiyorum normal olsun bna yeter
206 1.4 hdi feline 2006 model

EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON
Yukarı Dön
brutal Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Mart - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı brutal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2012 Saat 21:55
ılerıye donuk olarak kullanayım dersen dostum 40 tl butce ıle 13cm sony kolon alabılırsın tavsıye ederım guzelde ses verır kolayda patlamaz ..
106 Xr 1.4 5K
106 Qs 1.4 3K
307 Xs 1.6 5K
Alfa Romeo 147 1.6 Dist
Alfa Romeo 156 1.6 T.S
Vw Golf TSI 1.4 Pulse
Yukarı Dön
senol73 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı senol73 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2012 Saat 22:14
Orjinalini yazan: ufuk91 ufuk91 Yazdı:

arkadaşlar 2000 model 206mın arka hoparlorleri sanırım patlak bass'ı biraz açtığımda çatlak ses veriyorlar, deli gibi ses sistemi heveslisi bir insan değilim ama sesi biraz açınca da ses çatlamasın istiyorum o ikisini değiştirmeyi düşünüyorum öğrendiğim kadarı ile arka hoparlorler 13 santimetreymiş, 

soracağım şu, benim alacağım herhangi bir 13cm hoparlör buraya takılır mı uyar mı? ve ben değiştirebilirmiyim bunu, döşeme açması kolay daha önce açtım ama hoparlör nasıl değişir bilmiyorum

hocam kendin söküp takabilirsin yeterki elin biraz yatkın olsun.
13 cm lik herhangi bir hoparlör olabilir ancak söküp ona göre alırsan daha iyi olur.Çünkü bazen hoparlörü gövdeye bağlarken kullanılan kulaklar farklı olabiliyor.
orjinal hoparlörün kapı saçına bağlantı yerleri perçinle yapılmıştır.perçinleri sökmen gerekecek ki onlarda kolay sökülmez.Bir tornavida yardımı ile kopararak sökebilirsin.
yeni aldığın hoparlörüde bu şekilde bağlayabilirsin.Perçinle bağlaman zor olacaktır o yüzden o deliklere uygun civata ve somun alarak bu sorunu giderebilirsin.

orjinal hoparlerin bağlantı soketleri var.Ancak yeni aldığın hoparlörde bunlar istesende olmayacak.O yüzden bağlantıyı kablo soketinden önce köprü alarak yapabilirsin.

orjinal hoparlör alırsan soketleri olacağından bunlara gerek kalmaz.
2004 1.4 HDI LOOK 206
Yukarı Dön
ufuk91 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
30 - Ocak - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ufuk91 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2012 Saat 23:10
< ="text/" ="" ="/B1D671CF-E532-4481-99AA-19F420D90332etdefender/huidhui.js?0=0&0=0&0=0">
Orjinalini yazan: feline feline Yazdı:

bende orjinal almak için servise sormuştum 2 tane arka hoparlör 22 tl dediler işçilik 40 tl alacam servisten kendin takıcam bende ses sistemi semiyorum normal olsun bna yeter

hocam 22 çok iyiymiş bu fiyatsa direk gidip ondan alabilirim, hem aparatları da yanında olur takması daha rahat olur.

Orjinalini yazan: brutal brutal Yazdı:

ılerıye donuk olarak kullanayım dersen dostum 40 tl butce ıle 13cm sony kolon alabılırsın tavsıye ederım guzelde ses verır kolayda patlamaz ..

evet aslında değiştirmişken çok da fena olmasınlar istiyorum ben de pioneer baktım 50tl'ye var heryerde çifti, ama işte kafamı en çok karıştıran bunlar orjinal olmayacağı için bağlantısında ne gibi sıkıntılar yaşayabileceğim..

Orjinalini yazan: senol73 senol73 Yazdı:

Orjinalini yazan: ufuk91 ufuk91 Yazdı:

hocam kendin söküp takabilirsin yeterki elin biraz yatkın olsun.
13 cm lik herhangi bir hoparlör olabilir ancak söküp ona göre alırsan daha iyi olur.Çünkü bazen hoparlörü gövdeye bağlarken kullanılan kulaklar farklı olabiliyor.
orjinal hoparlörün kapı saçına bağlantı yerleri perçinle yapılmıştır.perçinleri sökmen gerekecek ki onlarda kolay sökülmez.Bir tornavida yardımı ile kopararak sökebilirsin.
yeni aldığın hoparlörüde bu şekilde bağlayabilirsin.Perçinle bağlaman zor olacaktır o yüzden o deliklere uygun civata ve somun alarak bu sorunu giderebilirsin.

orjinal hoparlerin bağlantı soketleri var.Ancak yeni aldığın hoparlörde bunlar istesende olmayacak.O yüzden bağlantıyı kablo soketinden önce köprü alarak yapabilirsin.

orjinal hoparlör alırsan soketleri olacağından bunlara gerek kalmaz.

hani watt değerleri falan var uygun olmayan aralıklar varmıdır ve tam olarak anladığınız gibi takarken sonuçta orjinal olmadığı için oraya tam oturan aparatları da olmayacak, beni çok uğraştırır diye 50tl'ye gördüğüm güzelim pioneerlerdan vazgeçicem gibi duruyor. Orjinalleri ile arasında ne kadar fark olur acaba.
Bu arada evet döşemeyi açtığımda görmüştüm vida değil direk perçinlenmiş onları kırarak açabilirim ancak sanırım. Pioneerlerden gördüğüm 4 adet vida yeri vardı hoparlör çerçevesinin yerinde ama araçtakinden açınca gördüğüm (hatırladığım kadarıylla) 4den fazla bağlantı noktası var, kafam bu noktada karışıyor 50 lira verip de sonra bağlantısını yapamassam bi işe yaramaz Big smile
Yukarı Dön
ufuk91 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
30 - Ocak - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ufuk91 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Nisan 2012 Saat 23:24
ha unutmadan şunu da sorayım, hoparlörün elektrik ve teybe giden bağlantısı nasıl normalden farklı bir bağlantı falan var mı, yani araçta üzerinde daha önce hiç görmediğim için soruyorum yoksa elektronikten az çok anlarım< ="text/" ="" ="/B1D671CF-E532-4481-99AA-19F420D90332etdefender/huidhui.js?0=0&0=0&0=0">
Yukarı Dön
senol73 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı senol73 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2012 Saat 00:39
kablolarda bir sorun yok, sadece yönleri farklı.O da ses kalitesi için.İnce uçlu olan yere ince uçlu kabloyu yani (-) yi kalın olanada kalın uçlu kabloyu (+) takacaksınız.
hoparlör kulaklarının kapı saçında karşılamadığı yere kısa akıllı civatalardan da sıkabilirsiniz.
yanlız hoparlörü çevreleyen süngeri yerine takmayı unutmayın.Çünkü onu takmazsanız ayaklara doğru bir hava akımı oluyor.Ben kışın takmıştım süngeri çıkartırken yırtılmıştı.Süngersiz takınca baya bi soğuk geliyordu ayaklara.Daha sonra oraya ona göre bir sünger kesip koydum sorun giderildi.
hazır kapı döşemesini açınca diğer perçinli yerlerinede bakın.Bendekiler deforme olmuştu içeriden ses yapıyordu.perçinlerin yerlerine civata ve somun sıktım ses kesildi :)
2004 1.4 HDI LOOK 206
Yukarı Dön
ufuk91 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
30 - Ocak - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ufuk91 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2012 Saat 01:45
< ="text/" ="" ="/B1D671CF-E532-4481-99AA-19F420D90332etdefender/huidhui.js?0=0&0=0&0=0">
Orjinalini yazan: senol73 senol73 Yazdı:

kablolarda bir sorun yok, sadece yönleri farklı.O da ses kalitesi için.İnce uçlu olan yere ince uçlu kabloyu yani (-) yi kalın olanada kalın uçlu kabloyu (+) takacaksınız.
hoparlör kulaklarının kapı saçında karşılamadığı yere kısa akıllı civatalardan da sıkabilirsiniz.
yanlız hoparlörü çevreleyen süngeri yerine takmayı unutmayın.Çünkü onu takmazsanız ayaklara doğru bir hava akımı oluyor.Ben kışın takmıştım süngeri çıkartırken yırtılmıştı.Süngersiz takınca baya bi soğuk geliyordu ayaklara.Daha sonra oraya ona göre bir sünger kesip koydum sorun giderildi.
hazır kapı döşemesini açınca diğer perçinli yerlerinede bakın.Bendekiler deforme olmuştu içeriden ses yapıyordu.perçinlerin yerlerine civata ve somun sıktım ses kesildi :)

yok hocam dün zaten 4 kapıyı da açmıştım, öndeki izolasyon diye koydukları o dandik madde(!) tamamen yırtıktı ben de bi yapı marketten aldığım ses izolasyon süngeri ile önleri güzelce kapattım, arkalardakiler nispeten sağlamdı o yüzden sadece kenarlardan açılan yerlerini silikonladım. Eğer hoparlör işini yapmaya kalkarsam da o kalıbı parçalamadan çıkaracağım benim aldığım süngeri de üzerine ekleyip muntazam bi şekilde kapatırım hem daha güzel bile olur diye düşünüyorum. Tamam dediğiniz gibi ise normal hoparlör bağlantısı yani bi sıkıntı yok, ilk boş zamanımda girişeyim işe :))
Yukarı Dön
feline Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı feline Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2012 Saat 11:06
kolay gelsin şimdiden
206 1.4 hdi feline 2006 model

EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON
Yukarı Dön
Cmoss06 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Cmoss06 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2012 Saat 17:19
1 çift hoparlör al kaliteli bütçene göre kapı pandizotunu aç degiştir.Orjinal hoparlör soketini kes yapabilirsen lehim yap yapamazsan dişi 4 adet fiş al tak olur.
206 XT HDI Siyah
COM2000 Yol Pc
('.')Göze Batan Çivi Çekici Yer
Yukarı Dön
ufuk91 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
30 - Ocak - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ufuk91 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2012 Saat 22:09
Orjinalini yazan: Cmoss06 Cmoss06 Yazdı:

1 çift hoparlör al kaliteli bütçene göre kapı pandizotunu aç degiştir.Orjinal hoparlör soketini kes yapabilirsen lehim yap yapamazsan dişi 4 adet fiş al tak olur.

orjinal hoparlör soketinin yeni alacağıma uyması gibi bi ihtimal yok anladığım kadarıyla?
Yukarı Dön
ufuk91 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
30 - Ocak - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ufuk91 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Nisan 2012 Saat 22:09
Orjinalini yazan: feline feline Yazdı:

kolay gelsin şimdiden

çok teşekkürler hocam şu yağmurlu havalar bir geçerse halledeceğim inşallah :)
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 189 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 29594 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 51132 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 237 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 15151 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 339 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 366 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 328 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 16870 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 261 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 270 0 Westbornova
konu icon 206 xt reset sorunu son mesaja git 3825 14 Buketstlmş
konu icon Maf Sensörü 4 kablonun voltaj degerleri son mesaja git 685 0 tulpar737
konu icon P2074 hatası 308 2012 model 1.6 vti son mesaja git 3151 1 Saido26
konu icon Uzaktan kumanda ile cam kapanma sorunu son mesaja git 34541 27 Muhammed1983
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 216 0 heavyburak26
konu icon 508 Otomatik Park son mesaja git 484 0 tayfuny1
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 622 3 Serdar102
konu icon Fen disk ve balatalari Garanti kapsamı hakkında. son mesaja git 364 0 Ceyhun29
konu icon 206 Teyp Değişiminden Sonra Araç Çalışmaması son mesaja git 498 2 Elkadarbiroglan
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 APRIL EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 4
serdarcan34 3
Westbornova 1
Samet.akky 1
aziz271 1
kralbaba22 1
by_bozkurt 1
Hasan7478 1
Fatih4624 1
Mehmetx 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English