![]() |
|
106 XS UFAK RÖLANTİ DALGALANMASI |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ALX ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2010 Saat 17:34 |
Herkese selamlar.
Son zamanlarda aracımın rölantisi dalgalanmaya başladı. Arada sırada hareket halindeyken debriyaja bastığımda ve birden frene asılınca ya da sürekli 1-2 metrelik dur-kalklarda rölanti 500lere düşüp dalgalanarak sabitleniyor (stop etmedi asla). Özellikle de kalorifer falan açıkken sık yapıyor. Genelde farketmiyordum, ama son zamanlarda kafama taktım. Normalde hareket halinde olmadığı zamanlarda hiçbir sorun olmuyor. Park halindeyken rölanti sabit hem benzinde hem gazda, gazlıyorum, elektrikli aletleri açıyorum falan sorun yok. İlk önce sorun gazda olduğunu düşündüm, ayarlarla falan oynadım da bir şey yapamadım, gazla ilgisi olamaz, çünkü çok düzgün ayarı var, düzgün çalışıyor her anlamda. Gaz geçişleri de çok iyi, gazda benzin süresi de sabit. Bir gün gaz bitince benzinde kullandım 1 gün ve daha nadir olmakla birlikte de yine de ufak dalgalanma olduğunu gördüm. Hava girişlerinde bir yerde hava kaçağı mı var? Sanki bir yerden fazla hava girdiği için ECU fakir karışım algılıyor ve gaz/benzini arttırıyor. Aracı aldığımda el yapımı demir hava emiş borusu vardı üstünde, ondan şüpheleniyorum. Resim eklerim uygun bir zamanda. Sorun nasıl tespit edilebilir? Fazla da para harcamadan çözmek istiyorum. Her aklıma geleni değiştirmeden ![]() Rölanti motorunu, gaz gelebeğini temizlettim, zaten normalde çalışma sırasında sorun olmuyor. Rölanti çok sabit. Alternatöre baktırdım, o da yeni değişti, şarjda bir sorun yok dediler, 14'te normalde ve tüm aletler çalışırken 13,8 oluyor. Bujiler 5000km. Bir tek bobinler ile ilgili bilgim yok. Ne dersiniz? |
|
![]() |
|
ALX ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Fikri olan yok mu?
Filtreden şüpheleniyorum, benim filtre açık tip, direk akünün yanında, sol tarafta. Yani motor hafif ısınınca filtre sıcacık havayı çekiyor, ondan da röantide bir sıcak bir soğuk hava girdiği için dalgalanma yapıyor. Ustama danıştım, filtreyi değiştir dedi, motordan ayır onu dedi. Çıkma orijinal filtre kazanı bulunabilir sanırım, yoksa 106GTI için satılan Z TECH gibi filtre mi alsam? |
|
![]() |
|
GiTaRRa ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 725 |
dostum bende de aynısı varya filtre değil benimki yeni değişti olsa belli olurdu
|
|
Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:) KONYA |
|
![]() |
|
Filtrenin değişmesi sorunu ortadan kaldırmaz. Demek istediğim - açık filtrenin kapalı olanı ile değişmesi, ayni standart olanı ile ya da özel, havayı dışarıdan alan. Benim filtre açık ve motorun üstünde, giderken soğuk hava alıyor, dururken ise sıcak. Resim çekecektim de zamanım olmadı. Ne demek istediğim belli olur o zaman.
|
|
![]() |
|
haruncoskun ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Haziran 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı haruncoskun
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
rolanti valfinde sorun olabilir
|
|
I Love my <font color=RED>H[/COLOR]onda
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Rölanti valfı temzilendi, hem de 2 kere, belki de ölmüştür, 4000km sonra bakımı var, onu da değiştirtirim. Aslında onda sorun olsaydı araç park halindeyken çalışırken de düzgün çalışmazdı, ama bende öyel bir sorun yok. Yani park halinde her türlü denedim, gazladım, elektrikli aletleri açtım falan, ufak oynama var da dalgalanma yok, rölanti düzgün. Sadece arada sırada dur-kalkalrda yapıyor işte.
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
sana bırsey dıyeyım mı... senın derdın rolantı valfı. neden dersen bu aletler bır anda tamamen arızalanmıyorlar. bazen rolantıyı tutmakta gec kalıyorlar ve rolantı dustukten sonra kaldırınca senınde soyledıgın gıbı bır ıkı dalgalanıp normale gelıyor. sonra bır daha gaza bas cek vs yapmayabılıyor. bu durum her turlu esnadada olabılıyor. yerıne gore dur kalkta yerıne gore vıtesle gelıp durmaga yakın noktada debrıjaya bastıgında, bazen vıtes degısımlerını bıraz yavas yaparken vs yapabılıyor. o acıdan sabıt belırlı bır noktada yapmıyor. mesela benım arac tam sogukken yenı kalkıp 2 ye atarken cok nadıren de olsa stop ettıgıde olabılıyor veya yıne bu esnada stop etmezse en azından dalgalanıyor. bunun sebebı bellı ıste. ayrıca bundan da dolayı mars esnasında bazen gec calısma yapıyor bunuda bılmenı ısterım... tum bunların sebebı rolantı valfı olduguna ınanıyorum...
bu durum benım ıcın sorun degıl. sıcakken cok cok nadır yaptıgından dert etmıyorum. 2000-3000 km de bır temızler takarım. cok problem cıkarana kadar kullanacagım bu sekılde... cunku orjınalı pahalı. kendımın kı ıcın konusayım yaklasık 200 tl. yan sanayısıde var 50-100 tl arasında cesıtlı. yan sanayılerden takıp memnun olanda cok yanı. gayet guzel calıstıgı soylenıyor. arkadasın dukkandada kac kısıye taktık pek bır sorunla karsılasmadık...
|
|
![]() |
|
Anladım, demek zamanı gelmiş. Marşta bir sıkıntım yok, gaza basmadan çalışıyor. Değiştirip de bu tür dalgalanma devam eden insanlar da var, o yüzden her açıdan bakıyorum işte. Bu ara filtrem aynı resimdeki gibidir. Fan çalışmaya başladı mı direk filtreye doğru üflemeye başlıyor.
http://img137.imageshack.us/img137/8138/filtrec.jpg |
|
![]() |
|
bu dalgalanma ılla kı rolantı valfınden olacak dıye kaıde yok ama en cok ondan sıkıntı cıkıyor. bunun yanında baska degıskenlerde var. ama kendı aracımda ondan dolayı oldugunu bılıyorum. cunku gaz kelebegımı soktum ısıtıcısına kadar parcalayıp komple temızledım. sıfır sayılır yanı :)) nadıren olan bu dalgalanmadan baska hıcbır sıkıntı yok. gercı bugune kadar hıcbır sıkıntım olmadı ama ben yınede sagı solu soker temızlerım... :)) kafa sıyrık olunca boyle oluyorr :)PP Düzenleyen cecoli - 30 Aralık 2010 Saat 13:05 |
|
![]() |
|
![]() Hafta sonları gelince "bugün ne söksem de temizlesem" diye düşüncelere kapılıyorum. Hanım evde temizlik yaparken ben arabada yapıyorum ![]() |
|
![]() |
|
sana tavsıye motorunu cıkatma. sen yıka :))) neden dersen tazzıklı su gırmedık yer bırakmıyor. hele senın kı gıbı ecu su kabak gıbı meydanda olan araclar ıcın asla tavsıye etmıyorum... bırde araclarımız eskıdıkce hıc yıkatmamak lazım. cunku soketler zamanla azda olsa gevseyebılıyor ve ıcıne su gırıyor. ılerıde temas sıkıntıları cıkıyor...
sende benım gıbı yapıp 1 adet 2 lt lık tazzıklı bıdon alacaksın. suyu sabunu dolduracaksın. ondan sonra pompala fıskırt metoduyla motorunu kendın yıkıyacaksın
![]() |
|
![]() |
|
Napalım, temzilik hastasıyım :)... Bilgisayarım da pırıl pırıl. O hastalık da var, Overclock, soğutma falan... Ne zaman evi süpürsek ben de içini açıp temizliyorum.
Peki, plastik sunroof dişli kutusunu nerede bulabilirim? Çevirme kolu direk ona bağlanıyor, oradan çıkan dişli ise teli döndürüyor. Hiçbir parçacıda ya da çıkmacıda bulamadım, hepsini aradım... |
|
![]() |
|
bızım efe ıle baglantıya gectın mı???
|
|
![]() |
|
Ankara'dayım, buradakilere baktım. Efe'ye de bir sorayım...
Efe'de yokmuş... Bulunması ne zormuş... Sahibinden de zaman ister. O kadar çok var ki... Artık bakarım boş br zamanda Düzenleyen ALX - 30 Aralık 2010 Saat 14:41 |
|
![]() |
|
bulamazsan eger sahıbınden.comda cıkmacılar var onlardan da sorabılırsın |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |