Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >106
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - 106 XS UFAK RÖLANTİ DALGALANMASI
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

106 XS UFAK RÖLANTİ DALGALANMASI

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ALX Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ALX Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: 106 XS UFAK RÖLANTİ DALGALANMASI
    Gönderim Zamanı: 27 Aralık 2010 Saat 17:34
Herkese selamlar.

Son zamanlarda aracımın rölantisi dalgalanmaya başladı. Arada sırada hareket halindeyken debriyaja bastığımda ve birden frene asılınca ya da sürekli 1-2 metrelik dur-kalklarda rölanti 500lere düşüp dalgalanarak sabitleniyor (stop etmedi asla). Özellikle de kalorifer falan açıkken sık yapıyor. Genelde farketmiyordum, ama son zamanlarda kafama taktım. Normalde hareket halinde olmadığı zamanlarda hiçbir sorun olmuyor. Park halindeyken rölanti sabit hem benzinde hem gazda, gazlıyorum, elektrikli aletleri açıyorum falan sorun yok.  İlk önce sorun gazda olduğunu düşündüm, ayarlarla falan oynadım da bir şey yapamadım, gazla ilgisi olamaz, çünkü çok düzgün ayarı var, düzgün çalışıyor her anlamda. Gaz geçişleri de çok iyi, gazda benzin süresi de sabit. Bir gün gaz bitince benzinde kullandım 1 gün ve daha nadir olmakla birlikte de yine de ufak dalgalanma olduğunu gördüm. Hava girişlerinde bir yerde hava kaçağı mı var? Sanki bir yerden fazla hava girdiği için ECU fakir karışım algılıyor ve gaz/benzini arttırıyor. Aracı aldığımda el yapımı demir hava emiş borusu vardı üstünde, ondan şüpheleniyorum. Resim eklerim uygun bir zamanda. Sorun nasıl tespit edilebilir? Fazla da para harcamadan çözmek istiyorum. Her aklıma geleni değiştirmedenGülme.

Rölanti motorunu, gaz gelebeğini temizlettim, zaten normalde çalışma sırasında sorun olmuyor. Rölanti çok sabit. Alternatöre baktırdım, o da yeni değişti, şarjda bir sorun yok dediler, 14'te normalde ve tüm aletler çalışırken 13,8 oluyor. Bujiler 5000km. Bir tek bobinler ile ilgili bilgim yok. Ne dersiniz?
Yukarı Dön
ALX Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ALX Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2010 Saat 12:55
Fikri olan yok mu?

Filtreden şüpheleniyorum, benim filtre açık tip, direk akünün yanında, sol tarafta. Yani motor hafif ısınınca filtre sıcacık havayı çekiyor, ondan da röantide bir sıcak bir soğuk hava girdiği için dalgalanma yapıyor. Ustama danıştım, filtreyi değiştir dedi, motordan ayır onu dedi. Çıkma orijinal filtre kazanı bulunabilir sanırım, yoksa 106GTI için satılan Z TECH gibi filtre mi alsam?
Yukarı Dön
GiTaRRa Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı GiTaRRa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2010 Saat 23:06
dostum bende de aynısı varya filtre değil benimki yeni değişti olsa belli olurdu
      Peugeot 106 XR..
1 saat yürüsem 5 km bu sirada 2 sigara içsem 75 kuruş,75 bölü 5 desek km de 15 kuruş yakiyorum PuG gibi adamım.:)
          KONYA
Yukarı Dön
ALX Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ALX Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 Saat 09:02
Filtrenin değişmesi sorunu ortadan kaldırmaz. Demek istediğim - açık filtrenin kapalı olanı ile değişmesi, ayni standart olanı ile ya da özel, havayı dışarıdan alan. Benim filtre açık ve motorun üstünde, giderken soğuk hava alıyor, dururken ise sıcak. Resim çekecektim de zamanım olmadı. Ne demek istediğim belli olur o zaman.
Yukarı Dön
haruncoskun Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı haruncoskun Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 Saat 11:06
rolanti valfinde sorun olabilir
I Love my <font color=RED>H[/COLOR]onda

Yukarı Dön
ALX Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ALX Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 Saat 11:34
Rölanti valfı temzilendi, hem de 2 kere, belki de ölmüştür, 4000km sonra bakımı var, onu da değiştirtirim. Aslında onda sorun olsaydı araç park halindeyken çalışırken de düzgün çalışmazdı, ama bende öyel bir sorun yok. Yani park halinde her türlü denedim, gazladım, elektrikli aletleri açtım falan, ufak oynama var da dalgalanma yok, rölanti düzgün. Sadece arada sırada dur-kalkalrda yapıyor işte. 
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 Saat 12:06
sana bırsey dıyeyım mı... senın derdın rolantı valfı. neden dersen bu aletler bır anda tamamen arızalanmıyorlar. bazen rolantıyı tutmakta gec kalıyorlar ve rolantı dustukten sonra kaldırınca senınde soyledıgın gıbı bır ıkı dalgalanıp normale gelıyor. sonra bır daha gaza bas cek vs yapmayabılıyor. bu durum her turlu esnadada olabılıyor. yerıne gore dur kalkta yerıne gore vıtesle gelıp durmaga yakın noktada debrıjaya bastıgında, bazen vıtes degısımlerını bıraz yavas yaparken vs yapabılıyor. o acıdan sabıt belırlı bır noktada yapmıyor. mesela benım arac tam sogukken yenı kalkıp 2 ye atarken cok nadıren de olsa stop ettıgıde olabılıyor veya yıne bu esnada stop etmezse en azından dalgalanıyor. bunun sebebı bellı ıste. ayrıca bundan da dolayı mars esnasında bazen gec calısma yapıyor bunuda bılmenı ısterım...  tum bunların sebebı rolantı valfı olduguna ınanıyorum...

bu durum benım ıcın sorun degıl. sıcakken cok cok nadır yaptıgından dert etmıyorum. 2000-3000 km de bır temızler takarım. cok problem cıkarana kadar kullanacagım bu sekılde... cunku orjınalı pahalı. kendımın kı ıcın konusayım yaklasık 200 tl. yan sanayısıde var 50-100 tl arasında cesıtlı. yan sanayılerden takıp memnun olanda cok yanı. gayet guzel calıstıgı soylenıyor. arkadasın dukkandada kac kısıye taktık pek bır sorunla karsılasmadık...
Yukarı Dön
ALX Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ALX Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 Saat 12:41
Anladım, demek zamanı gelmiş. Marşta bir sıkıntım yok, gaza basmadan çalışıyor. Değiştirip de bu tür dalgalanma devam eden insanlar da var, o yüzden her açıdan bakıyorum işte. Bu ara filtrem aynı resimdeki gibidir. Fan çalışmaya başladı mı direk filtreye doğru üflemeye başlıyor.

http://img137.imageshack.us/img137/8138/filtrec.jpg
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 Saat 13:04

bu dalgalanma ılla kı rolantı valfınden olacak dıye kaıde yok ama en cok ondan sıkıntı cıkıyor. bunun yanında baska degıskenlerde var. ama kendı aracımda ondan dolayı oldugunu bılıyorum. cunku gaz kelebegımı soktum ısıtıcısına kadar parcalayıp komple temızledım. sıfır sayılır yanı :)) nadıren olan bu dalgalanmadan baska hıcbır sıkıntı yok. gercı bugune kadar hıcbır sıkıntım olmadı ama ben yınede sagı solu soker temızlerım...

:)) kafa sıyrık olunca boyle oluyorr :)PP

Düzenleyen cecoli - 30 Aralık 2010 Saat 13:05
Yukarı Dön
ALX Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ALX Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 Saat 13:16
Sırıtma
Hafta sonları gelince "bugün ne söksem de temizlesem" diye düşüncelere kapılıyorum. Hanım evde temizlik yaparken ben arabada yapıyorum Approve. Hatta bu düşünceyle motoru yıkattırdım (keşke yıkatmasaydım), fazla kapılmamak lazım :)... Geçen hafta sonu sunroofu söktüm, arızalı da. Plastik dişli kutusu lazım çıkma, var mı tavsiye edebileceğiniz yer?
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 Saat 13:24
sana tavsıye motorunu cıkatma. sen yıka :))) neden dersen tazzıklı su gırmedık yer bırakmıyor. hele senın kı gıbı ecu su kabak gıbı meydanda olan araclar ıcın asla tavsıye etmıyorum... bırde araclarımız eskıdıkce hıc yıkatmamak lazım. cunku soketler zamanla azda olsa gevseyebılıyor ve ıcıne su gırıyor. ılerıde temas sıkıntıları cıkıyor...

sende benım gıbı yapıp 1 adet 2 lt lık tazzıklı bıdon alacaksın. suyu sabunu dolduracaksın. ondan sonra pompala fıskırt metoduyla motorunu kendın yıkıyacaksınSırıtma bırde durulayıp kurulayacaksın. o arada motoruda calıstırırsan elının gırmedıgı noktalar ısınıp kendınden kurur. veya sagdan soldan kompresor bulabılırsen o da olur... sonrada belırlı plastık aksamlara torpıto bakım urunlerınden surebılırsın... ondan sonra gec karsısına otur motora bak mutlu ol :)) kafayı sıyırmıs araba manyagı davranıslarıdır bunlar :DDD
Yukarı Dön
ALX Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ALX Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 Saat 13:51
Napalım, temzilik hastasıyım :)... Bilgisayarım da pırıl pırıl. O hastalık da var, Overclock, soğutma falan... Ne zaman evi süpürsek ben de içini açıp temizliyorum.

Peki, plastik sunroof dişli kutusunu nerede bulabilirim? Çevirme kolu direk ona bağlanıyor, oradan çıkan dişli ise teli döndürüyor. Hiçbir parçacıda ya da çıkmacıda bulamadım, hepsini aradım...
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 Saat 14:13
bızım efe ıle baglantıya gectın mı???
Yukarı Dön
ALX Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ALX Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 Saat 14:19
Ankara'dayım, buradakilere baktım. Efe'ye de bir sorayım...

Efe'de yokmuş... Bulunması ne zormuş... Sahibinden de zaman ister. O kadar çok var ki... Artık bakarım boş br zamanda

Düzenleyen ALX - 30 Aralık 2010 Saat 14:41
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Aralık 2010 Saat 14:38

bulamazsan eger sahıbınden.comda cıkmacılar var onlardan da sorabılırsın

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 42 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 29534 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 51106 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 229 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 15129 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 327 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 364 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 324 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 16859 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 244 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 259 0 Westbornova
konu icon 206 xt reset sorunu son mesaja git 3820 14 Buketstlmş
konu icon Maf Sensörü 4 kablonun voltaj degerleri son mesaja git 673 0 tulpar737
konu icon P2074 hatası 308 2012 model 1.6 vti son mesaja git 3146 1 Saido26
konu icon Uzaktan kumanda ile cam kapanma sorunu son mesaja git 34527 27 Muhammed1983
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 214 0 heavyburak26
konu icon 508 Otomatik Park son mesaja git 475 0 tayfuny1
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 613 3 Serdar102
konu icon Fen disk ve balatalari Garanti kapsamı hakkında. son mesaja git 355 0 Ceyhun29
konu icon 206 Teyp Değişiminden Sonra Araç Çalışmaması son mesaja git 497 2 Elkadarbiroglan
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 APRIL EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 4
serdarcan34 3
Westbornova 1
Samet.akky 1
aziz271 1
kralbaba22 1
by_bozkurt 1
Hasan7478 1
Fatih4624 1
Mehmetx 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English