![]() |
|
motor arıza lambası |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Aralık 2008 Saat 10:59 |
|
arkadaşlar aracımı 1 sene önce mutluhandan aldım.yolda motor arıza lambası yandı.tlf açtım abi katalizörü sökülmüş dediler.zaten bende sökeceğim için sorun etmedim.arabaya 60mm düz boru çektirdim motor arıza lambasıda halaa yanıyordu.çok takmıyordum ama artık canım inanılmaz sıkıyor.motorda bi sorun çıksa anlamıcam allah göstermesin motoru yicem.bazı arkadaşlar tam yerine konmamıştır sensör dedi servise tlf açtım ona göre eksozcuda monte ettirdim ama yine sönmedi.bilgisayara bağlayıp söndürüyoruz ama belli bir süre sonra yine yanıyor...inanıyorum ki sadece motor arıza ışığını yakmakla kalmıyordur farklı sıkıntılarıda vardır.sonuçta beyne hükmediyor.ya çok benzin ya çok hava yada karışımları orantısız gönderebiliyordur beyin..uzun lafın kısası şu sorunu çözebilecek kişiye yemek ısmarlıcam |
||
![]() |
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Bilgisayar ile söndürülememişse ciddi bir problem olduğuna inanıyorum...alternatif çözüm için Subaru Servis ile görüşeceğim. |
||
![]() |
||
|
burakcım bilgisayara bağlayıp söndürüyoruz zaten.2005 model araba daha 47000 de hondayı motoru için aldık zaten kıllandırma adamı :)
|
||
![]() |
||
|
Katalizor taktır söner kardeşim hem gelcek nesile temiz bir çevre bırakırız
Ne bu milletin sizden çektiği yamık lastik kokuları böörr bööör bağıran egsozlar kapkara camlar sizin yuzunuzden satıcam arabamı station wagon bi araba alıcam audi rs4 mesela :) |
||
![]() |
||
|
Ah abicim sana kim dedi sat 106 GTI aracı :)
sonra böyle detaylarda takılırız...
|
||
![]() |
||
|
Servis Didik Didik Etmiştir Ama Emre Tahminimce Oksijen Sensöründen Yakıyor.
Ama Hondacı Arkadaşlarda Duyduğum Katalizör Sökülünce Motor Eksik Parça Algılıyor Ondan Yakıyor Diyorlar.
|
||
![]() |
||
|
Şaka bir yana kat iptalinden sonra lambda yanlış algılıyor ecuden halledebilirsin yada bir tane afc wideband ile çözebilrisn sonuçta araç fakirde diye algılıyor sendor o yüzden ışığı yakıyor
|
||
![]() |
||
|
yahu arabayı söktüm söktüm orj yaptım sattım eksozu taktım orj eksozu.arabamda film yok deran bey hem honda o hızlı gittiğinide kim söyledi ne lastik yakması :) sen beni başka japonlarla karıştırdın.kat mat takamam arabama.ama o ışık sönmeli :( kafayı yicem.
|
||
![]() |
||
|
diyorumya abi karışımdan dolayı beyin farklı veriler gönderiyor.buda sorun demek.yani arabanın yakışı gidişi vs vs herşeyini etkiler.millet yok canım sadece motor lambasını yakar okadar diyor ama inanmıyorum.mantar amerikaya gitmiş.bir parça varmış 150 ytl civarında.o monte edildiğinde sorun çözülüyormuş.1 hafta sonra gelecek onu bekliyorum.elimde birde afc var kutusunda duruyor olmadı onuda taktırırım ama stock motora ne yararı olur ki :) eksozuda söktük zaten
![]() |
||
![]() |
||
|
Karışımı dengeler ama madem geliyo parçan bekle derim fiyatıda makul |
||
![]() |
||
|
honda cem le görüştüm.
aldığım cevap=katalizatör söküldüyse o ışık sönmez..nasıl çözüm:) şimdi aracı aldığım mutluhanı aricam
|
||
![]() |
||
|
mutluhan
abi bişey olmaz ya yansın..
yahu nasıl bişey olmaz ya arabamın motorunda cidden sorun çıkarsa??
tamam abi ozaman sen arabayı getir biz lambayı iptal edelim
ya bu da çözümmü busefer lamba hiç yanmıcam ya cidden problem çıkarsa ne olacak?
abi yapacak bişey yok ozaman.
nasıl yok?
abi sen arabayı getirsene
size getiriyorum zaten bilgisayara bağlayıp sorunu çözüyorsunuz yarım saat sonra yine yanıyor..
hımmm.
honda cemede götürdüm onlarda bilgisayarla söndürüyorlar.ne yapıcaz?
abi ben yine bi görüşimde 1 saat sonra ararım seni
BUMUDUR YAAA???HALLERE BAKIN.ARABAYI SATANA KADAR AĞAM PAŞAM ARABAYI SATINCA ABİ ÇÖZÜMÜ YOK.SERVİSE BAK LAMBAYI SÖKECEKMİŞ.ÇÖZÜME BAK.ŞAKA GİBİ CİDDEN DE.BAKALIM 1 SAAT SONRA NE OLACAK
|
||
![]() |
||
|
MUTLUHAN İLE İKİNCİ GÖRÜŞME..
ABİ OLMUYORMUŞ..
SORDUNMU
YOK SORAMADIM AMA OLMUYORMUŞ
SENİN...BENİ TEKNİK SERVİSE BAĞLARMISIN
BUYRUN.
BENİM BÖYLE BÖYLE PROBLEMİM VAR.ÇÖZÜMÜ NEDİR
KATALİZATÖR
OK FİYATI NEDİR..
YEDEK PARÇAYA BAĞLIYORUM
..... ARABAM İÇİN KATALİZATÖR FİYATI ALABİLİRMİYİM
2.411 YTL
..... SAOL.
SİZ NE YAPARSINIZ BU DURUMDA.ARACI MUTLUHANDAN ALDIĞIMDA KAT YOKTU PARÇALARIN GELECEĞİ SÖYLENDİ GELEN GİDEN BİŞEY YOK.1 SENEDEN SONRADA GLEMEZ.SAHİBİ İLEDE GÖRÜŞMÜŞTÜM ODA ALABİLİRSEK VERİCEZ DEDİ SANIRIM ALAMADILAR.SİZİN YORUMLARINIZI MERAK ETTİM
|
||
![]() |
||
|
Eğer sözkonusu araç Peugeot olsa idi Peugeot Turkey olarak sorunla bizzat igilenirdik eğer çözüm sağlanamıyorsa Peugeot Fransa ile sonuca ulaşırdık daha önce yaptığımız gibi
Fakat Hondanın Boyle Bir Feedback çalışması olduğunu zannetmiyorum Ne güzel demiş atalarımız Alırsın Honda Pantolonda Gider Donda :) |
||
![]() |
||
|
Öncelikle Doğru Teşhis Verdiği için Honda Vtec Vti Sahibi Arkadaşım Kerem'e Teşekkür Ediyorum..
O Lamba Yanık Vaziyette Kullansın Diyor Kendide Öle Kullanıyor Sölediğine Göre + Benim CRV'dede yanıyor BRC sıralı sistemden dolayı göz alıştı artık. 3 ayda bir kere makınaya baglatıp baska sorun varmı yokmı diye taratıyoruz..
|
||
![]() |
||
|
peki abi ben ozaman bi honda sitesine üye olim.dimi ne işim var pecoların arasında
|
||
![]() |
||
|
Yapamazsınkiiii senin kalbin burda bedenin honda ![]() |
||
![]() |
||
|
nihahah
![]() |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |