![]() |
|
3008 Manifolta Su Girdi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
benjem17 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Nisan 2021 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Nisan 2021 Saat 19:52 |
Merhaba 2011 Model 1.6 VTİ 3008 araç kullanıcısıyım
aracım motor kilitledi ustaya gösterdiğimde pistonlardan su çıktığını gördük yaklaşık silindirlerden biri yamulmuş motor komple yenileme işlemine girdi (conta ve blok test edildi sağlam) 10000 tl gibi bir masraf açtı bana sağlık olsun cana gelmesin fakat ben bu durumun nasıl oluştuğunu anlamadım bu konuda aynı sorunu tekrar yaşamamak adına sizlerin tecrübesine başvurmak istedim Usta motora suyun Emme manifoltundan geldiğini ve yaklaşık yarım litre manifolttan su çıktığını söylüyor bulunduğum yerde (İzmir ) geçtiğimiz haftalarda çok yağmur yağsada motorun içine girecek kadar yoğun bir suyun içinden geçmedim hoş aracın yarı beline kadar suya girmesi gerek aklıma sadece yalıtım problemi geliyor hava filtresi ıslakmış sizce bu su aracımın motoruna nasıl girdi ve ben bu durumun tekrar başıma gelmememsi için ne yapmalıyım teşekkürler
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhabalar hocam çok geçmiş olsun. Muhtemelen ön cam altında plastik kısımdan gelmiştir. bazı durumlarda motor bakımı ve amortisör takozlarının değişmesi için o parçalar sökülüyor söken usta yada kalfa artık kimse ya tırnakları kırıyor yada düzğün takmıyor yoğun yağışlarda oradan direk hava filtre kutusunun üstüne su akıyor zamanlada araç bu suyu manifolta geçiyor hava filtre kutusundan.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |