![]() |
|
2011 3008 1.6 thp şanzıman sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Cetooo ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2019 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2021 Saat 22:07 |
Yaklaşık 10 gün önce yoğun yağmurdan dolayı far seviyesinin altına kadar suyun içine girdim
Sorunsuz devam ettim. 3 gün sonra akü bitti ve değiştirdim. Akü değiştirdikten 2 3 gün sonra tüm vites geçişlerinde silkeleme, vuruntu gibi sorunlar yaşamaya başladım. Çok şiddetli vuruntular yok ancak yine de geçişler hissedilir derecede. Aküden olabileceği söylendi ve kalibrasyon yaptırdım sorun çözülmedi. Daha sonra üzerindeki yazılım silinerek tekrar yazılım yüklendi sorun çözülmedi. Araçta hiçbir arıza kodu bulunmuyor. Beyin için de bir arıza kaydı görünmüyor. En son çare şanzıman ustasına gitmem gerektiği söylendi. Araç 114 bin km de. Tam otomatik şanzıman. Sizce atladığım bir durum var mı? Şanzımancıya gitsem tahmini ne kadar masraf çıkabilir? Değerli görüş ve yardımlarınızı rica ediyorum. |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhabalar hocam. suyu girdikten sonra olduysa öncelikle aracın şanzumana giden soketlerini söktürüp gözelce bir kontak sprey ile temizleyin derim. şanzumancıya giderseniz muhtemelen ilk olarak şanzuman yağını değiştrelim der. oda 1500 tl civarına mal olur yok revizyon derse 5000-7000 tl arası fiyat çıkartabilirler.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Cetooo ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 21 Eylül 2019 Konum: Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Cevap için çok teşekkürler.
12.500 ile 18.000 tl arasında fiyatlar aldım. Şanzıman yağına su kaçmadığını söylediler. Şanzımanı açıp bakmadan net birşey söyleyemeyiz diyorlar. Bilgisayara bağladıklarında hiçbir arıza kodu vermemesi garip değil mi? Beyinin arızalı olmadığını söyleyebilir miyiz?
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Afedersiniz ama 12500 tl 18000 tl nedir oha diyorum başka birşey demiyorum. şizin sanzuman hangi 4 ileri olan dpo şanzuman mı hocam.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
bura ile görüştünüzmü
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
6 ileri tam otomatik, japon aisin miş dediklerine göre hocam.
|
|
![]() |
|
Görüşmedim hocam, bunlar 0 şanzımanlar sanırım değil mi?
|
|
![]() |
|
sizin şanzumanlarda öyle kolay kolay sıkıntı çıkaran duymadım açıkcası hocam. bence elektriksel bir sıkıntı olabilir. eat6 olarak geçer bu arada sizin şanzuman
Düzenleyen sonerkyl - 12 Ocak 2021 Saat 10:29 |
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
![]() |
|
Şanzımanı sökmeden bir çözüm bulunabilir mi sizce hocam?
Yukarıda bahsettiğiniz şanzımana giden soketlerin akü değişiminden dolayı arızalanması mümkün mü? Aküyü yeni değiştim ve varta taktırdım, ondan sonra bu sorun ortaya çıktı. Denk mi geldi yoksa akünün ya da suyun bu arızada bir payı olabilir mi?
|
|
![]() |
|
Sorun şanzıman beyni dediler hocam. Af40 şanzıman beyni imiş. 7000 bin tl civarında dediler. Önerebileceğiniz yönlendirebileceğiniz bir yer var mıdır? Yukarıda yazdığınız sitede bulamadım.
|
|
![]() |
|
Hidrolik bloğunda sorun varmış ve parçayı 7.000 tl ye temin ettik
1000 tl de şanzımancıya vereceğiz, toplam 8.000 tl ye halledeceğiz gibi görünüyor. Parça değişimi sonrası bilgilendirme için tekrar yazacağım. |
|
![]() |
|
Ozdemirli ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Aralık 2020 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 22 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ozdemirli
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhabalar,
Sorununuzu çözebildiniz mi? Neler yapıldı? Bilgi alabilir miyim?
|
|
![]() |
|
Hidrolik blok değişti.
Arızalanmadan önceki haline geldi mi derseniz gelmedi. (Belki blok arızalı değildi, şanzıman yağı değişikliği yeterli olacaktı içimde hala bu şüphe var) Vites geçişlerinde çok ciddi bir silkileme vuruntu yok ancak, Bazen 4 ten 3 e, 3 ten 2. Vitese düşerken hafif vuruntu olabiliyor. Şanzımanın içinde bir sorun olabileceğini düşünüyorum. Şanzımanı açtırma konusunda kararsızım. Fikri olan var ise alabilirim.
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Yeriniz nerde ıstanbulda ise atco şanzıman var. Bir gösterin isteseniz. Bence ufak sorun için açtırıp kurcalatmayın
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |