![]() |
|
307 direksiyon pompası sorunu... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
mhmtsrtp ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 01 Mart 2016 Saat 04:00 |
Arkadaşlar öncelikle merhabalar,
Aracımı alalı 5 gün oluyor (307 1.6 xt 2003) aracımdaki problem direksiyonun birden sertleşmesi. Birden bire hidrolik iptal oluyor ve sertleşiyor. Arabayı stop edip tekrar marş bastığımda normale dönüyor ve herhangi bir vınlama sesi yok. Sadece anlık iptal olup marş basar basmaz tekrar çalışıyor. Yağındada eksilme gözükmemekte. Bugün servise sorduğumda pompanın değişmesi gerektiğini söylediler. Üstündeki pompanın daha önceden temizlenmiş olduğu söylendi ve bu durumu malesefki eski sahibi bana söylemedi. Pompanın çıkmasını almak sizce mantıklımı, çıkmasına 450 lira fiyat aldım. Cihazda test ettiklerini sorunlu parça satmadıklarını söylediler ama nede olsa çıkma ne kadar güvenilir olur orası muamma. Servisdekiler pompa tamamıyla bozulana kadar binebilirsin sıkıntı çıkarmaz dediler tamamıyla bozulunca değiştirirsiniz dendi. Sizce bu nekadar mantıklı???? Bulunduğum şehirde hidrolik işi yapan neredeyse hiç kimse yok. İnternetten Çorluda bu işi yapan bi ustanın numarasını aldım. Usta pompanın tamirini yapıyoruz ama kesin bişe söyleyemem dedi gönderirsiniz bakıp kontrol ederiz dedi ve çok randuman beklemeyin dedi. Ayrıca saolsun şöyle bir akıl verdi pompanın sigortalarını kontrol ettirin dedi belki ondan kaynaklanabilir dedi. Bu pompanın sigortalarından herhangi bir oto elektrikçi anlarmı bana kesin bişey söyleyebilirmi sizce. Vericeğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. Keyifli forumlar...
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tamir işi belli olmuyor ustanın dediği gibi kimisinde problem olmuyor kimisinde randıman vermiyor. çıkma ise tamamen şans işi genelde bir hafta gibi problem olursa değiştiriyorlar yoksa oda Allaha emanet yan sanayi 750 tl gibi bir fiyattan başlıyor.orjinal 1500 tl gibi hocam tavsiyem tabikide orjinalden yana olur tabi uzun süre kullanacaksanız ve bütçe durumları. ustanın dediği gibi siğortaları ve soketleri bir kontrol ettirin. verdiğim linkten kendinizi de bulabilirsiniz siğortanın yerini
http://public.servicebox.peugeot.com/dtt/ddb/ Düzenleyen sonerkyl - 01 Mart 2016 Saat 09:20 |
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
fætih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 429 |
aynı olay benim başımda var.
araç ısındıktan sonra problem olmuyor bende. sıcak havalardada sorun yok ama 5 6 derecenin altına indiği zaman hava sıcaklığı pompa iptal. 2 3 defa marşa basmak durumunda kalıyorum. çıkma parça bostancı sanayide gırla ama güvenemiyorum. kendi pompamın revizyon olmasını isteyeceğim. buda 100 tl sökme takma yağ parası 300 tl'de pompa revizyonu bedeli demek. sorunun kaynağı basit aslında. keçeler yağ kaçırarak elektronik kartı bozuyor. kartın devreleri yenileniyor lehimler vs değişmesi gereken elektronik parçalar değişip keçeler yenilenecek. kadosan sanayide bir ustayla konuştum adamlar işinin ehli. bu cumartesi yaptıracağım sonucu paylaşırım.
|
|
![]() |
|
fætih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 429 |
bu cumartesi yaptıramıyorum mesai kaldım haftaya tatil o zaman yaptıracağız :)
|
|
![]() |
|
mhmtsrtp ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
sonucu ivedi şekilde bekliyorum. Bende şuan beklemedeyim zaten kullanımda hiçbi sıkıntı yok 5 6 günde sadece 2 kere yaptı aynı şeyi.
|
|
![]() |
|
ARDADOGAN ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Ekim 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 176 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ARDADOGAN
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
yerinde olsam arabayı satan adama gider sararım sıfır pompa alır yarı parasınıda ondan alırım hak geçmesin dimi yok vermem banane dersede hakkımı helal etmiyorum paramıda haram zıkkım ediyorum de anlarsa tabi ama mantıklı olan aracı sana satan kişiyle irtibata geç ve yarı parasını talep et.
öyle kullansam nolura gelince biryerde sert bir dönüş yaparken bir kitlerse yani sertleşirse Allah muhafaza kaza riskin cook yüksek bende bir era vardı iki kere dönüş yaparken kitledi çook tehlikeli değiştir ama yan sanayi sakın alim deme bu arabalara yan sanayi randuman vermiyor en iyisimi arabayı satan adamı bul günahın yarısı ona yarısı sana danadan ne koparırsan kardır..........
|
|
SEZARIN HAKKINI SEZARA VERİCEKSİN
|
|
![]() |
|
hocam bilgiler için teşekkürler. EFE den 450 lira gibi bi fiyat aldım çıkması için sizce matıklımıdır. Test edildiğini ve hata olmadığını söyledi telefonda eee tabi çıkma bozulup bozulmayacağını bize bilemeyiz dio
|
|
![]() |
|
cumartesi günü revizyon yapıldı.
250 tl pompacıya verdim. sorun hep aynı pompanın içinde epromlar var onlar bildiğiniz yukarıya kalkmış lehimlerini atmış vaziyette duruyordu. keçeler yağ kaçırmış kartın lehimerini mahvetmiş. vıj vıj ses vardı oda bilyalardanmış. gerçi pompacı pompan gelen pompalara göre çok iyi durumda senin pompan 5 sene sorun çıkartmaz sana daha dedi. 100 tlde sökme takmaya verdim. 350'ye çıktım işin içinden yağ dahil. ayrıca revizyon yapan adam üst pompadan gelen ses içinde 37 numara hidrolik sistem yağını koy daha ses kalmaz dedi. 37 numara yağ piyasada yok. 2 tane yağı karıştırarak yapıyorlar artık. buda ekstra pompasından ses gelenlere bilgi olsun :)
|
|
![]() |
|
Ben Erzurumda yaşıyorum burdada açıkcası pompaya işlem yaptırıcak kimseyi bulamıyorum kii teyzemin oğlu peugeot özel servisinde çalışmasına rağmen. O bile tamiri olmaz diyip beni sinir ediyo :D istanbul dan birkaç yeri aradım onlarda pompayı göndericeksin bakıcaz olup olmuyucağını söyleriz diolar ve tamir fiyatına en uygun 350 lira aldım burda söktürüp taktırması göndemesi filan baya masraflı olucak. Akrabamın tanıdığı bi çıkmacı var 6 ay garantili çıkm pompaya 450 dediler önümüzdeki ay onu alıcam çünkü tamir işinin malsefki garantisi yok gibi. Verdiğin cevap için teşekkür ederim ayrıca sorununu halletmenede sevindi.
|
|
![]() |
|
heffera ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Eylül - 1978 Kayıt Tarihi: 28 Mart 2010 Konum: KONYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 142 |
Mrb arkadaşlar konuyu gündeme getiriyor tekrar 2 haftadır bendede aynı sorun var. Benim sorun dikkatimi çeken -5 -7 havada araba ilk çalıştırırken oluyor. 3-5 kez aç kapa yapıyorum hidrolik devreye giriyor. Yoksa sağ sol yapınca direksiyon gacır gucur diye kesik kesik titremeli olarak dönüyor. Sorun sadece çalıştırırken sonraki aşamada yolda bir sıkıntı yok. Yağı tam.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |