![]() |
|
207 1.4i Benzinli Motor Suyu Sıcaklığı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Ouzhan0734 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2019 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 50 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ouzhan0734
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2019 Saat 16:56 |
Arkadaşlar iyi günler,
Malum yaz günleri geldi ve bugün itibariyle klimayı çalıştırmaya başladım. Bana göre ilginç bir konu ile karşılaştım; Klima çalıştırmazken İstanbul şehir içi trafiğinde hararet 90 nın bir üst çizgisine kadar çıkar orada ilk kademe fanı açardı. Bugün de aynı yerde (90 nın bir üst çizgisinde) klimayı açtım ve hararet düştü 90 na ve hiç kıpırdamadı o trafikte... Acaba 1.4i benzinli olanların genel yapısı böyle mi? Sizlerinde böyle bir gözlemi var mı? Not: Klimayı kapatınca yine 90 nın bir üst çizgisinde fan açıyor :)
|
|
![]() |
|
tsufrankwoli ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Ağustos 2015 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 152 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tsufrankwoli
![]() ![]() ![]() ![]() |
Son derece normal. Klimayı açtığınızda ikinci derece fan devreye girer buda aracınızın soğutma suyunu soğutur. Klima kapalıyken de 93-95 gibi ilk kademe 100 ün biraz üzerinde de ikinci kademe açar.
|
|
![]() |
|
kaan206 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2019 Konum: EDİRNE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 465 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
yani klima kapalı hararet 90 da ve henüz fan acmamışken klima düğmesine bastıgında da fan 2. kademede bi calısmaya baslıyor hemen öyle mi?
aracın normal çalışma sıcaklıgındayken her klima acısımızda fan calısacak ve sıcaklık kilima acıken hararet hep 90 ve altında mı olacaktır. Düzenleyen kaan206 - 06 Haziran 2019 Saat 08:53 |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evet genel olarak öyle oluyor. Trafikte hararet yükselmesini istemeyenler klima açma yönetimine gidiyor. Fakat uzun yolda bu olay özellikle yokuşlarda tam tersine sebep oluyor. Klima motora ek yük bildirdiği için yokuş çıkarken klima açıksa hararet daha kolay yükseliyor.
|
|
![]() |
|
Ouzhan0734 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2019 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 50 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Ouzhan0734
![]() ![]() ![]() ![]() |
Teşekkür ederim arkadaşlar 😃 Genel işleyişinin böyle olduğunu teyit ettim arabanın.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |