![]() |
|
2002 307 XT Otomatik şanzıman sorunum var |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Maa93 ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 24 Mart 2021 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Mart 2021 Saat 22:59 |
Merhaba.
Aracım 2002 model. Geçen hafta kayseriden ankaraya gelirken 4.viteste devir 3000 hız 90 da kalmaya başladı (nornalde çok rahat 110 olması lazımdı). Gaza basıyorum bağırıyor ama hızlanma çok az oluyor. Sanki yarım debriyaj yapar gibi. Sonra ışıklarda durdum. Araç 1 ile kalkıyor 2 ye atınca devir 5000 e kadar geliyor ama araç gitmiyor. Sonra arkadan sanki biri vurmuş gibi ileri atılıyor. Bir an düzeldi sonraki duruşumda yine aynı şeyi yapınca ankaraya çekiciyle getirdim. Şaşmaza indirdik gece. Sabah gittim ustaya götürecektim. Ama araç normale dönmüş. Usta baktı bişry yok cihaza bağladıl arıza yok. 1 haftadır kullanıyorum 1 kere bile yapmadı. Şimdi uzak mesafe yola çıkmaya korkar olduk. Var mı bi öneriniz? |
|
![]() |
|
muzzy35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Kasım 2019 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 287 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Şanzıman çok ısınınca yapıyor hocam bendede aynı sorun var şu an yaptırmadım ama ustanın önerisi üzerine yağ soğutma yı yeni versiyonlar değiştirmek gerekiyormuş.
Tabi yağın durumuna göre yağ değişimide yapılması sorunun olmasını bir nebze rahatlatabilir . Düzenleyen muzzy35 - 25 Mart 2021 Saat 12:15 |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Arkdaşımızın dediği gibi hocam şanzuman yağ soğutucu eski tip yeterli gelmiyor sonradan revize edildi bu parça şanzuman yağı ve soğutucu değişimi ile çözüme kavuşursunuz muhtemelen.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |