![]() |
|
307 hararet |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
erengul ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2021 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Ağustos 2021 Saat 15:56 |
Selam arkadaşlar,
Geçen hafta aracımı arkadaşa verdim yolda giderken hararet yaptı dedi, suyunu kontrol etmiş su var dedi. İzmir-Kuşadası yolundaydı o sırada akşam dönerken suyunu kontrol et dedim ettim dedi ama ertesi gün gidip baktım su hiç yoktu. Suyu doldurdum ama şu an hala hararet sorunu var, trafikte biraz kalayım hemen hararet artıyor. bende şöyle yapıyorum, trafikte beklerken boşa alıp gaz veriyorum ve hararet normale dönüyor, aslında normal dediğim de eskisi gibi değil kesinlikle 90 dereceye düşmüyor. yokuş aşağı inerken biraz basıyorum 80 90 km hızda o zaman hararet baya düşüyor. Fan açmıyordur diye düşündüm fakat 90 ı geçince fan açıyor ama kesinlikle soğutmuyor. ben gaz verince ibre saatin yelkovanı gibi tık tık geriye sarıyor resmen. Ayağımı gazdan kestiğimde de direkt saat yönünde tık tık artıyor. Önceden fan 90 da falan açıyordu şimdi 95 te falan açıyor. Hava yapmış olabileceğini düşündüm dün ustaya götürdüm hava yok dedi alt takımlara bakmak lazım dedi. peugeotlarda devir daim pompası çabuk bozuluyor dedi, başka bir ustaya anlattım radyatörü şişlemek gerekebilir dedi. Daha önce başına böyle bir şey gelen var mı? ya da izmirde olup şu ustaya git diyebileceğiniz biri var mı? Araç 2003 model 307 otomatik vites.Bu arada conta yakmamış onu dünkü usta gördü ve bende eminim yakmadığından. Sadece biri devir daim derken diğeri radyatör diyince arada kaldım.
|
|
![]() |
|
muzzy35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Kasım 2019 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 287 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hocam radyatör suyun pis ise temizlet borulardaki tıkanıklıklardanda soğutma yetemiyordur belki
Geçmiş olsun
|
|
![]() |
|
erengul ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mart 2021 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
Şişleme dedikler olay sanırım sizin dediğiniz şey, çok araştırdım, çok video izledim ama asla doğru bilgiye ulaşamadım 😊 izmirde güvenilir bi usta bulursam göstercem işte. Teşekkür ederim yorumun için ya öpülcez ya da ilk tercihte sorunu çözcez 😊
|
|
![]() |
|
muzzy35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Kasım 2019 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 287 |
Hocam bu işlerde bişeyleri değişmeden önce ucuz işlemleri yapmak lazım şişletme dedikleri nedir bilmiyorum ama radyatör temizliğine 80 lira ile 100 lira arasında fiyat veriyorlar içinden çıkan suyu görünce keşke daha önce yapsaydım diyor insan emin ol :) internette kendi imkanlarıyla porçözle vs temizleyen var izle elinden geliyorsa yapabilirsin
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar sorunu çözdüm izmir'de bir arkadaşın tavsiyesi üzerine bir ustaya gittim devirdaimi değiştirdiler. Sorun çözüldü. 90 üzerine çıksa bile direkt düşüyor. Şu an maşh. canavar gibi. Radyatörden de şüphelendiler, söktürdüm baktırdım tıkanıklık var ama çok yok dediler, şimdilik değiştirmedim. 15 20 gün sonra antifiriz koycaz. Belki başka birinin de başına gelirse(umarım hiç olmaz böyle bir şey) :) yardımcı olur.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |