![]() |
|
Kampalardan gelen vurma sesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
Erkn61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2019 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2019 Saat 10:29 |
|
merhaba arkadaşlar. Diskler eskidiği için ön disk ve balataları değiştirdim. Daha iyi olur dedim ama frenler daha berbat oldu. Alışma dönemi olacak dediler. 400 km yaptım yeni kendine gelmeye başladı. Yalnız değişim sonrası frene basınca arka sağ kampanaan da abs vurmasına benzeyen bir tak tak sesi olmaya başladı. Kampana tornalanması lazım dediler onuda yaptırdık. Bir soru sonra sonuç aynı.
Başınıza bu tür bir durum geldi mi? Kampanalarıda değişsem sorun çözülecek mi acaba? Araç pejo 207 hdi 1.4
Düzenleyen Erkn61 - 24 Aralık 2019 Saat 10:30 |
||
![]() |
||
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
arka kampana içindekileri balataların durumuna baktırdınmı onlardan vurma sesi gelmez bide önlere taktırdığın diskler doğrumu acaba
|
||
![]() |
||
Erkn61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2019 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
|
Kampana içindeki balatalar değişmeye gerek yok dedi. Ses gelen taraftaki az bir şey orantısız yenmiş ama sorun olmaz demişti usta.
Önl disk durumu benim çok içime sinmesede usta kullanınca iyi dedi zamanla dahada alışacakmış. Arka ses olayı da önleri değişince başladı. Ön arka pek alakalı mı anlayamadım vallahi
|
||
![]() |
||
x571 ![]() 3. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1209 |
|
alışma falan hikaye . ikisi de sıfır oldukça takar kullanırsın. kim bilir neyi yanlış taktılar. tak tak sesi normal değil. açıp bakmak lazım. bir sorun olduğu bariz.
|
||
![]() |
||
omerb ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 579 |
|
Aynen katılıyorum. Malzemeler yeniyse gerisi hikaye. Arabayı sıfır alıyorsun. Frenler alışacak şimdilik az tutar, ses yapar diye birşey duymadım. Bu da bunun gibi. Bir yerde bir hata var. Bildiğim kadarıyla araçlarda sen frene bastığında, ön diskler haricinde arka kampanalarda tutar. Burada yine hidrolik sistemdir. Belki araca göre değişir. Abs li araçlarda ise kampanalarda da abs sensörü var. Diskler değiştiğinde arka kampanalarada bakıldıysa eğer kampana kapağındaki abs okuyucusuna zarar verilmiş olabilir. Araç arka tekerleği kayıyor hissedebilir. Veya kampanaya hidrolik sıvısı düzensiz geliyor olabilir. Diskler değişirken, hiç kampanalar açılmamış ise, ön disklere yöneleceksin arıza için. Tavsiyem bunlar. Umarım sorun çözülür.
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |