![]() |
|
Kırık Buji Riskli Midir? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
antipollution ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2021 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı antipollution
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2021 Saat 18:15 |
merhaba, arkadaşlar kış öncesi bujileri değiştirmek istedim usta hepsine kablo dokundurduğunda bir tanesinde aşırı kıvılcım atınca "bu buji kırık bunu kırıp çaktırmadan bırakmışlar" dedi. Bulunduğumuz şehirde kırık buji çıkaran yok anca üst kapak yani contaya kadar olan kapak tamamen sökülmesi lazım, az da olsa risk var dedi usta. Buji ucu pistona düşerse motor yersin dedi. Ama bu zamana düşmediyse sanırım daha düşmez dedi. Komşu şehirde tornacı varmış kılavuz açıp alabiliyormuş. Usta böyle kullana da bilirsin sana kalmış dedi. Ne yapsam bilemedim arkadaşlar. Ne diyorsunuz
|
|
![]() |
|
emirksk ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2019 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 74 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pistona saplanırsa büyük masraf olur gidip çıkarttırın
|
|
![]() |
|
antipollution ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2021 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı antipollution
![]() ![]() ![]() ![]() |
bugün çıkarttırdım arkadaşlar, kırık olanı 30 dakikada çıkardı. Kalan 3 tane kırık değildi ama bir tanesi kaynamıştı. Çıkarmaya çalışırken o da kırıldı. Bu da tam 1,5 saatte çıktı. Sabahtan akşama kadar uğraştık 800 tl de para verdim. |
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Benim anlamadığım buji kırıktı ve nasıl hiçbir belirti vermedi. Bujinin kırık olması demek bir gözde ateşleme olmaması demek.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı antipollution
![]() ![]() ![]() ![]() |
yok bu kızdırma bujisi hocam, -4 derecenin altında motorun ilk çalışmasına yardımcı olmak için birkaç saniyelik ısı veren kızdırma bujisi. Yani benzinlideki gibi ateşleme bujileri değil.
|
|
![]() |
|
talip206 ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Şimdi anlaşıldı
![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |