|
2017 partner tepee esp lambası |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
ulas55
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Ekim 2020 Konum: tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 22 Aralık 2024 Saat 17:03 |
slm arkadaşlar yeni bir sorunla gene burdayım bu sefer aracım sabahları garajda çalıştırdıktan 10-15 sn sonra esp ışığını yakıyor sadece esp yanıyor abs yada motor lambası yanmıyor bu arada araç henüz 102.000 km de ve tek elden kullanıyorum garaj da duruyor ve şirket aracı değildir.
gelelim olayın nasıl geliştiğine tam 1 ay oldu şehirler arası seyehatte iken bir benzinliğe yakıt ikmaline girdim hava da yağmurluydu neyse yola çıkarken benzinlikte biraz gaza fazla bastım patinaj edecek gibi oldu esp devreye girdi düzeldi normal müdahale etti yani buraya kadar normal sonra yola devam ettik samsuna kadar gittim.Sabah kalkınca arabayı çalıştırdığım da 10 sn geçmedi esp ışığı yandı aracın ekranın da esp-asr faulty aracı tamir ettirin uyarısı çıktı stop ettim tekrar çalıştırdım gene hata verdi bu arada cruz kontrol de devreden çıktı çalışmıyor du o anda neyse çıktım yola 3-5 km gittim araç ta ısın dı yolda giderken bi baktım kendiliğinden söndü lamba sonra gün boyu bi kaç defa durup kaltım çalıştırdım bida lamba yanmadı sonra ertesi sabah aynı şeyi gene yaptı ısındı gene söndü o şekil de 1 hafta gezdim evime dönene kadar ve hala devam ediyor aynı sorun ama şu var her sabah yapmıyor artık bazen de akşam bi yerden çıkarken ilk marştan sonra yapıyor artık sönmüyor bi defa aracı stop edip çalıştıtırsam sönüyor abs sensörü diyenler oldu hepsini kontrol ettim tek tek soketlerine kablolarına varana kadar herşey normal ki abs ışığı yanmıyor başka ışıkta yanmıyor sadece esp yanıyor neden olabilir acaba böyle bi tecrübe yaşayan oldumu acaba ben hala araştırıyorum muhtemelen çok basit bi sorun ama bulacağım...
|
|
en güzeli tabiki senin olandır.
1999 wv polo 1.6 alm 2013 fiat fiorino 1.3 mj. panaroma 2017 toledo 1.4 tsı dsg 125 hp aktif kullanılan 2017 partner tepee 1.6 hdı 115 hp allure aktif kullanılan |
|
ulas55
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Ekim 2020 Konum: tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
slm arkadaşlar kimse bişiy yazmamış 1 haftalık araştırmalarım sonucun kendi çabalarımla aracı dinleyerek sorunu çözdüm.önce her çalıştırdığımda ne yaptığımda arıza lambası yanıyor bunları test ettim mesela ilk gün aracı çalıştırdım fren pedalına bastım hemen lamba yandı sonraki gün sabah çalıştırdım bu sefer frene basmadım gene yandı bu yanma süresi de araç çalıştıktan 10-15 sn sonra oluyor esp ışığı yanıyor sadece aracı tamir ettirin diyor ve sadece cruz kontrol çalışmıyor neyse böyle böyle denemeler yaptım bide şu var ilk marşta yanmassa bida yanmıyor aklıma bi sürü şey geldi mesela aracın aküsü ama aküyü 3 ay önce sıfırladım yeni akü takmıştım onu eledim derken geçen perşembe başka bişiy denedim aracı çalıştırmadan cruz kontrolü kapattım o şekil de marşa bastım arıza gelmedi frene felan da bastım yok arıza felan yok hemen stop ettim bu sefer cruz açtım çalıştırdım frene bastım tak lamba yandı heee orda kafam da işaret belirdi neyse o gün akşama kadar dolaştım araçla akşam eve geldim baya araştırdım bu dertten muzdarip olan baya olmuş başka siteler başka forumlar derken pc başında 5-6 saat geçirdim yabancı bi siteden bi çocuk aracımın şasi numarasından elektrik tesisatı ile alakalı esp devresiyle alakalı bi şema paylaştı bana kendim de lektrik teknisyeni olduğum için 2-3 saat onu inceledim orda aracın fren müşürünün direk esp sistemi ile entegre çalıştığını gösteren bi açıklama gördüm ve çift kontak olduğu için beni orayı ölçmeye itti ama fren lambalarım normal çalışıyordu zaten sıkıntıda tam olarak burda ortaya çıktı 2 ayrı kontağı olan bi fren müşürü kullanıyor araç biriyle lambaları yaktırırken diğeri ile abs esp sistemine sinyal veriyor bu kontak arızalandığın da araç esp lambası yakıyor neyse sabah kalkar kalkmaz ölçü aletimle garaja inip müşürü söktüm ölçtüm gerçekten de bi tanesinde hafiften bi sıkıntı var birisi normal çalışıyor tabi bu arada elk şemasında bu durumun cruz kontrolü de etkileyeceği gösteriyor bu sayede cruz kontrol de de bi sorun olmadığını anladım.aracı çalıştırdım cruz kapalı olduğu için lamba yanmadı artık kafama oturdu arıza tamamen soluğu orjinal parça satan yerde aldım orjinal kodlu ürünü 600 küsür lira civarında bi fiyata satın aldım hemen eve döndüm garajda değişim yaptım ve o günden beri ne yaparsam yapayım esp lambası arıza vermedi araçta herşey normale döndü bu gün 300-400 km yol yaptım herşey normal yani anlayacağınız artıkk aracı yetkili servise götürüp cihaza bağlatacaktım neler neler.çok şükür bu konuda kapandı umarım aynı sorunla uğraşıp denemek isteyenler olur umarım fayda bulursunuz. sağlıcakla kalın..
|
|
en güzeli tabiki senin olandır.
1999 wv polo 1.6 alm 2013 fiat fiorino 1.3 mj. panaroma 2017 toledo 1.4 tsı dsg 125 hp aktif kullanılan 2017 partner tepee 1.6 hdı 115 hp allure aktif kullanılan |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |