|
Park Assistance System Faulty hatasi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
maya407
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2019 Konum: Izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2019 Saat 20:29 |
Merhaba,
2008 Model Peugeot 407 1.6 HDi Executive araca sahibim. Aracimi, vitesdeki boslugun giderilmesi icin her markaya bakan ozel bir servise birakmistim. Servisten araci aldigimda Park Assistance System Faulty hatasi vermeye basladi. Adamlari arayip sordugumda "kaza yaptin mi?" diye sordular (Arabayi teslim aldiktan sonra ilk kontak cevirisimde bu hatayi almam ve bundan haberdar olmamalarida ilginc!). Ben de yapmadigimi soyledim. Ilerleyen gunlerde tekrar biraktim. Bilgisayara baglamislar ve park sensorunun arizali oldugunu degismesi gerektigini soylediler. Geri vitese taktigimda surekli bu hatayi verdigi icin baska bir servise goturup bilgisayara baglattim ve sensor yada beynin hata vermedigini, baglantilarin kontrol edilmesi gerektigini soylediler. Ilk goturdugum servis vitesteki boslugu duzeltmek icin sanzimani indirmisti. Burada geri vites musuru calisiyor cunku geriye takinca hata aliyorum ve geri vites isigida yaniyor. Yeni park sensoru fiyati yaklasik 650 TL ve sensor beynide 1700 TL civarinda. Ilk servis park sensoru degisecek derken ikincisi bilgisayara bagladiklarinda hata goremediler. Park sensoru beynine giren kablolarida cikartip taktik duzelmedi. Beyin hatasi olup olmadigi nasil anlasilir? Park sensorunde hata olup bilgisayara dusmemesi gibi bir durum olur mu? Beyin ile on konsola giden kablolarda baglanti sorunu yasaniyor olabilir mi? Bilgi paylasirsaniz cok sevinirim. Simdiden tesekkurler.
Düzenleyen maya407 - 14 Temmuz 2019 Saat 18:20 |
|
maya407
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Temmuz 2019 Konum: Izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Sorun Peugeot’un yetkili servisinde bilgisayara baglanarak cozuldu. Sensor yada beyin arizasi yokmus. O sorunlar benim arabayi goturdugum ozel servisin uydurmasi yada deneyimsizligiymis.
Tesekkurler iyi gunler.
Düzenleyen maya407 - 19 Temmuz 2019 Saat 09:34 |
|
iso0625
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2019 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 228 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhaba benimde ufak bir problemim var park sensörü ile ilgili. Acaba hangi yetkili servise yaptırdınız?
|
|
maya407
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhaba,
Izmir Gaziemir Kahyaogullari.
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
geri dönüş ve bilgilendirme için teşekkürler
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
ayanilmaz
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Temmuz 2019 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ayanilmaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Merhaba,
Sizin sorununuz nasıl çözüldü? bende de 2007 model 1,6 HDİ Executive 407 var. Yaklaşık 1 ay önce özel servise aracımı bıraktım. Amortisörler, sağ ön ve arka teker bilyaları ve 10.000 bakımı yapıldı. Oradan şoför tarafı klima klapesi bozuk olduğu için elektrikçide göğüs söküldü. Klapeler yenilendi. Debriyaj pedalı biraz sağa sola oynuyordu. Onu da yaptırdım. Servis ve elektrikçi aynı sanayide. 12 gün sonra arabayı almaya gittiğimde park sensörü buzzedenen bir parça olduğunu okuyorum.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
|
|
Abdullah Yanılmaz
|
|
maya407
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhaba,
Yetkili servis bilgisayari baglayarak islem yapti, arac basinda beklememe izin vermedikleri icin tam olarak ne yaptiklarini goremedim. Tesisatta kopukluk olsa bilgisayara bagladiklarinda iletisim hatasi vermesi gerekmezmiydi? Yardimci olamadim uzgunum. Yetkili servise goturmenizi tavsiye edebilirim sadece. En kotu ihtimalle ekspertiz ucreti alirlar o da pazarliga acik diye dusunuyorum. Dilerim sorun kisa surede cozulur.
|
|
ersin61
2. Vites Kayıt Tarihi: 03 Ağustos 2014 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Gözlerden biri bozuk olduğunda sistem hata verir.Kablolarını kontrol etmek lazım yada sensör gözü bozulmuştur..
|
|
PEUGEOT 307 1.6 HDI 2007 PREMİUM
|
|
ayanilmaz
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Temmuz 2019 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ayanilmaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Teşekkür ederim. Sanırım en mantıklısı servise götürmek.
|
|
Abdullah Yanılmaz
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |