|
Kilometre sorunlu mu? |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
benq_1905
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Haziran 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 51 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı benq_1905
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2014 Saat 15:28 |
Öncelikle herkese selamlar.2007 model 1.6 HDİ 407 Executive sahibiyim.Aracı alalı tam 1,5 ay oldu.Bilgisi olan veya fikri olan arkadaşlara sormak istiyorum.Toplamda 400TL mazot ile kaç km yol gidebilirim.Aracımın göstergesi bozuk olabilir mi?2000 km yol yaptığımı gösteriyor.Yol bilgisayarında değil yanlış anlaşılmasın.2000 km yol yaptım 400 TL mazot aldım.Ya benim araç az yakıyor yada kilometre sayacında bi arıza var.
|
|
Emre AKDENİZ
|
|
Cyrus35
2. Vites Kayıt Tarihi: 01 Temmuz 2014 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 532 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Tam bir bilgim yok dostum ama sıfırlanabilir km. yani ne kadar yol yaptığını ögrenmek için gösterge panelindeki km sayacındanmı okudun bu rakamı. Sıfırlayıp 2000 km yaptıysan çok ilginç arıza olabilir formda gerçekten bilgili arkadaşlar var yardımcı olucaklarını düşünüyorum geçmiş olsun
|
|
206 1.4 xr Safir Mavisi
206 1.4 hdi x-design 206 1.6 xs 16v 110bg Sanroof 206 1.6 xt Black Sanroof-Güncel 307 Technoplus 1.6 110bg 307 xT 1.6 110bg 2002 md. (güncel) |
|
Serkan
5. Vites Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Verdiğiniz bilgilere göre 100 km'de 4.3 LT yakmış, şehir dışında 100-110 km hızlarla bu tüketimi yakalamak mümkün, hatta daha aşağısını yakalayanlarda var.
|
|
benq_1905
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Haziran 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 51 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı benq_1905
|
Yani aracımda herhangi bir arıza yok mu? :D çok mutlu olurum öyleyse eğer.Bazı arkadaşlarım beyinde arıza olabileceğini söylediler korkuttular beni.
|
|
Emre AKDENİZ
|
|
Serkan
5. Vites Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Dediğim şartlarda bu tüketimi yakalayabilirsiniz, ama ben şehir içinde 400 liraya 2.000 km gittim diyosanız o zaman sorun olabilir. HDİ motorlar şaşırtıcı derecede ekonomiktir. Orjinal lastik jant ölçüleriyle oynandıysa o zamanda km yanlış gösterebilir.
|
|
benq_1905
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı benq_1905
|
Lastik ve jant orjinal Serkan Bey.En kısa zamanda aklımda kalmaması için ustaya gideceğim.Yada kilometresi belli olan biryere giderek ölçebilirim diye düşünüyorum.
|
|
Emre AKDENİZ
|
|
Serkan
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
Ben sıkıntı olacağını sanmıyorum, mesafe ölçeceğiniz zaman yol bilgisayarı yakıt verilerinide sıfırlayın, bakalım yol bilgisayarında yakıt ne çıkacak, navigasyonunuz varsa navigasyonlada ölçüm yapabilirsiniz, yada google mapsten kendinize bi rota çizin mesafeye bakın, rotanın dışına çıkmadan seyehat edin ve km'yi kontrol edin. Hatta hiç biriyle uğraşmayın HDİ motorun ekonomisine güvenin :)
|
|
benq_1905
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı benq_1905
|
Yol bilgisayarındaki yakıt verilerini sıfırlayamadım.Yani beceremedim sanırım.BU arada o kadar güzel anlaatın ki Serkan Hocam araçla ilgili hiç sıkıntı kalmadı kafamda.Tebrik ederim gerçekten.
|
|
Emre AKDENİZ
|
|
Serkan
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Rica ederim, silecek kolunun ucunda ki düğmeye bastıkça ekran bilgiler değişir, tuşa uzunca basınca ekranda ki bilgilerin resetlendiğini göreceksiniz.
|
|
benq_1905
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı benq_1905
|
Çok teşekkür ederim bilgilerinizi paylaştığınız için.
|
|
Emre AKDENİZ
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |