Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >407
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Enteresan ses !
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Enteresan ses !

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
HLTYLMZ Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı HLTYLMZ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Enteresan ses !
    Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 10:23
Arkadaşlar size bir süredir farkettiğim ama umursamamaya çalıştığım enteresan bir sesten bahsedeceğim. 

Kısa bir süre önce sağa dönerken motor sesinin değiştiğini farkettim daha uğultulu ve vuruntulu bir ses haline geliyor. Kelebeğe girdiğimde genelde farkediyorum bunu sağa doğru dönerken motor sesi değişiyor uğultu ve titreşim artıyor, kelebekten çıkınca düzeliyor :S özellikle deviri sabit tutuyorumki alakalımı diye değil sabit devirde de aynı şekilde ses değişiyor. Sola dönerken bir problem yok!. Çok fazla umursamamaya çalışmama rağmen kafama takıldı

Aklıma gelen bir kaç ihtimal var;
1- motor takozlarından biri gitmiş, sağa dönerken motor sola yığılıyor ve titreşim/ses artıyor,
2- motor kulaklarından biri gitmiş olabilir,
3- saç motor muhafazası var gevşemiş titriyor ve ses yapıyor,

Düşüncesi veya tecrübesi olanlar varsa paylaşımlarını bekliyorum.

Araç 407 1.6 HDİ Ex.

Düzenleyen HLTYLMZ - 04 Ağustos 2012 Saat 10:48
407 1.6 HDİ Ex.
Yukarı Dön
ssertbakan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ssertbakan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 10:28
Motor sesi ve direksiyonun  tek ortak noktası direksiyon yağ pompası olsa gerek onda bir sorun veya yağı azalmış olabilir mi ?
( Bu arada Aracınızın hidrolik direksiyon olduğunu varsayıyorum)
5008 2013 e-HDI Allure / 0 Rh (+)
Yukarı Dön
istanbullu_3886 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
01 - Aralık - 1973

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı istanbullu_3886 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2012 Saat 11:50
ses bir ugultu şeklinde ise bence dreksiyon pompası olabilir
nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
Yukarı Dön
HLTYLMZ Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı HLTYLMZ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Ağustos 2012 Saat 13:53
Ses sanki patlak egzos sesi gibi oluyor, düz gitmeye başlayınca kesiliyor. Sağa dönme esnasında gaza yüklenirsem patlamış egzos gibi ses daha çok artıyor.

Sola dönerken sıkıntı yok, dolayısıyla hidrolik pompası gibi bir şey olacağını sanmıyorum. 

Sanayiye ya da servise göstermeye fırsatım olmadı belki bayramdan sonra..
407 1.6 HDİ Ex.
Yukarı Dön
oozcan42 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı oozcan42 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2012 Saat 00:08
Bu sesi bir yerlerden tanıyor gibiyim. Sağa dönerken oluyorsa sol aks kafasından geliyordur.
Yukarı Dön
_pathfinder_ Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı _pathfinder_ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2012 Saat 23:48
Üstadım ben 206-307 kullanıcısı olarak hemen hemen aynı sorunla iki aracımdada karsılastım.((İkisindede Direksiyon Pompasından kaynaklanmıştı)) Aracınızı çalıştırın bir arkadaşınız direksiyon başına geçsin Sizde kaputu acıp direksiyon pompasının yağ kapağını cıkartın ve arkadaşınıza araç rolantide çalışır halde direksiyonu sol sona ve sağ sona doğru çevirmesini söyleyin.Eğer bu çevirmeler esnasında yağ fışkırtması oluyorsa  pompa fiyatlarına bakmaya başlıyabilirsiniz.Zira pompa tamamen bozulunca zaten direksiyonunuz cok sertleşecektir.Benim başıma gelen direksiyon Pompası sorunundan edindiğim tecrübe bu olmuştu.
Zihin Fukara Olunca Fikir Ukala Olur
Yukarı Dön
HLTYLMZ Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı HLTYLMZ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2012 Saat 16:13
Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler, umarım yakın zamanda bir servis yüzü görebilirsem baktıracağım.
407 1.6 HDİ Ex.
Yukarı Dön
HLTYLMZ Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı HLTYLMZ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ağustos 2012 Saat 17:12
Orjinalini yazan: oozcan42 oozcan42 Yazdı:

Bu sesi bir yerlerden tanıyor gibiyim. Sağa dönerken oluyorsa sol aks kafasından geliyordur.

Aks kafası ise sanırım kavrama olsa da olmasada aynı sesi yapması lazım deniyeceğim bakalım..
407 1.6 HDİ Ex.
Yukarı Dön
EErgul Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı EErgul Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2012 Saat 01:48
Orjinalini yazan: _pathfinder_ _pathfinder_ Yazdı:

Üstadım ben 206-307 kullanıcısı olarak hemen hemen aynı sorunla iki aracımdada karsılastım.((İkisindede Direksiyon Pompasından kaynaklanmıştı)) Aracınızı çalıştırın bir arkadaşınız direksiyon başına geçsin Sizde kaputu acıp direksiyon pompasının yağ kapağını cıkartın ve arkadaşınıza araç rolantide çalışır halde direksiyonu sol sona ve sağ sona doğru çevirmesini söyleyin.Eğer bu çevirmeler esnasında yağ fışkırtması oluyorsa  pompa fiyatlarına bakmaya başlıyabilirsiniz.Zira pompa tamamen bozulunca zaten direksiyonunuz cok sertleşecektir.Benim başıma gelen direksiyon Pompası sorunundan edindiğim tecrübe bu olmuştu.
dediğiniz olayı daha denemedim ama araç dururken rolantide sağa ve sola çevirirken arabanın devri artıyor. seside artıyor haliyle. bahsettiğim devir 15-20 RPM gerçi. şimdilik en azından :) direksiyon yağ pompam gitti büyük ihtimal. dediğinizi de deneyeceğim yarın bir. 
asıl sorum bu pompalar kaç para? :)
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model
Yukarı Dön
HLTYLMZ Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı HLTYLMZ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2012 Saat 21:58
Geçen hafta serviste sağ üst motor kulağı takozunun gidik olduğu tespit edildi parça yoktu (nasıl oluyorsa) bakalım yarın değiştirilecek sebebi çok büyük ihtimalle bu motor kulağı yine de net sonuç yarın belli olacak.

araba sağa dönerken motor sola kasılıyor ve bu enteresan sesi yapıyor olduğu kanısına vardım.
407 1.6 HDİ Ex.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Selonoid ve programlama hk. son mesaja git 1037 10 firatkoc436
konu icon 2008 peugeot 207 1.4 benzinli 90 HP 17 jant lastik son mesaja git 69 0 ishak207
konu icon Yağ seviyesi iyi uyarısı son mesaja git 800 0 Ahmet melih10
konu icon 508 yol bilgisayarı son mesaja git 118 0 Ahmet melih10
konu icon 508 Ekran multimedia radyo sorunu son mesaja git 13144 7 altuners
konu icon 306 Otomatik Vites - Yardımcı olabilirmisiniz. son mesaja git 361 0 muhsintekin
konu icon P15A1,P15A3 VE P0524 ARIZA KODU son mesaja git 356 1 oguz03008
konu icon 2017 partner tepee esp lambası son mesaja git 326 0 ulas55
konu icon Partner Tepee 2016 5.viteste titreme son mesaja git 587 1 ulas55
konu icon 3008 Sunroof su alma sorunu son mesaja git 162 0 shnzgn
konu icon 3008 airbag veya gergili emniyet kemeri arızası.. son mesaja git 61684 32 kaya_suat
konu icon Peugeot 307 Yol Bilgisayarı Km hesaplayıcı son mesaja git 454 0 sanal357
konu icon 306 1.8 Kalorifer Sorunu son mesaja git 13 0 Hyılmaz
konu icon 5008 ELEKTRİKLİ BAGAJ son mesaja git 781 0 mustafa k.
konu icon Araç çalıştırılamıyor son mesaja git 469 0 Aga
konu icon Triger kayışı, zinciri ? son mesaja git 13543 1 MehMetC3
konu icon ESP/ASR ve Hiz limitleyici sorunu son mesaja git 2878 2 ulas55
konu icon Peugeot 308 bilgi ekranı ayarlanmama sorunu son mesaja git 1640 1 emrekocamaz
konu icon Peugeot 307 1.4 Benzinli / Fazla Yakıt Tüketimi??? son mesaja git 718 0 Faruk_S
konu icon RCZ ÇEKİŞTEN DÜŞME son mesaja git 51135 6 barisg
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 DECEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
barisg 3
ulas55 3
MehMetC3 3
oguz03008 2
Ahmet melih10 2
ylc78 2
kaya_suat 2
altuners 2
tugrullbey 1
Cakirm0 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English