|
hareket halindeyken stop etme sorunu |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
robinx21
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Kasım 2011 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2011 Saat 16:12 |
arkadaşlar merhabalar. 2007 model peugeot 407 executive aracım var. aracı 90bin de aldım ve 2.sahibiyim. araç şu an 122bin de. 1 yıldır kullanıyorum. 2 gün önce antep çıkışında shell den euro dizel aldım ve yola çıktım. 200km sorun yaşamadan gittim daha sonra bi aracı sollayacaktım 3.viteste sollamaya calısırken 3000 devirin üstüne cıktım ve araç aniden arıza lambası yakıp stop etti.marşa basıp çalıştırmayı denedim ama çalışmadı.karşıdan da kamyon gelince öleceğimi sandım bir an. çok şükür kazasız belasız sağa cekip durdum. ALLAH korudu yani.sonra aracı calıstırdım yine arıza lambası yandı o şekilde devam ettim ama bu sefer de 3000 devirden yukarı cıkmıyordu zorlanıyordu araç. 3000 devire kadar da ağır ağır cıkıyordu.daha sonra gideceğim yere vardım bu şekilde. aksam oldu aracı 2-3 saat dinlendirdikten sonra aracı calıstırmadan bütün ısıkların sönmesini bekleyip calıstırdım arıza lambası söndü ve hersey normale döndü. bu sorun neden kaynaklandı diye bi kac kisiyi aradım. kimi aldıgım yakıttan dolayı oldugunu söyledi.(antepte kaçak mazot olayı var) kimi de enjeksiyonların temizlenmesi gerektiğini söyledi. ertesi gün servise gittim onlarda yakıttan oldugunu söyledi ve sorunları bilgisayardan silip gönderdiler. bu sorunu yaşayan yada bununla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse sevinirim. saygılarımla..
Düzenleyen robinx21 - 27 Kasım 2011 Saat 16:13 |
|
yavuz25
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
filtreye baktırdınızmı.
|
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhabalar,
Ben de yakittan olacagini dusunuyorum. Zaten servise gittiginizde bilgisayara bagladiklarinda hata kodunu gormuslerdir ve size onun sonucunda yakittandir diye soylemislerdir. Eger farkli bir sorun olmus olsaydi hata kodunda cikardi. Tekrar olmamasini temenni ediyorum. Gecmis olsun. |
|
robinx21
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Kasım 2011 Konum: Diyarbakır Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
90binde aracımı alırken bakımlarını yaptırdım öyle aldım. sonra 100bin 110bin ve 120 bin bakımlarını yaptırdım. hepsinde filtreler falan değişti ama 120bin de sadece hava filtresini değiştirmediler temizlediler. arkadaşlar o anı inşallah düşmanım bile yaşamaz çünkü cok kötü bi durum. karşıdan gelen kamyon selektör yapıyor ve yanımda sollayacağım kamyon var yapabileceğim bişey yok o anda. diğer kamyon biraz yolun dısına cıkınca bende 2si arasında kaldım sonra yanımdaki kamyonda yavaslayınca önüne gecip sağa cektim. durum bu şekilde değilde daha da kötü olabilirdi herşey. ve bu yüzden artık peugeot kullanmayı bile düşünmüyorum.
|
|
06ÖzGüR06
3. Vites 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Bilgisayarın hangi arızaları gösterdiğine bakmak lazım.Eğer yakıttan kaynaklı bir sorun varsa,yakıtı Totalden almanızı tavsiye ederim.Total Excellium olanı bu yakıt katkılı yakıttır.Uzun vadede yakıt sistemine faydası olacaktır.Yakıtınızı olabildiğince şehir merkezlerine yakın olan yerlerden almanızı tavsiye ederim.
|
|
robinx21
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
şu anda bir sorun yok ama dediğinizi yapıp total den alacam bundan sonra. ayrıca shell in yakıtı dünya da bilindiği için şaşmadım bugune kadar ama sorun benzin istasyonlarında. biraz daha kazanayım derken insanların hayatlarıyla oynuyorlar.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |