|
acil 407 2.0 hdi turbo sesii |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
falcon_78
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Mart 2011 Konum: TÜRKİYE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı falcon_78
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 28 Mart 2011 Saat 19:55 |
407 2.0 dizel aracıımız var ve sıfırdan beri bizde araç şu an 77.000 km civarında son zamanlarda turbo dan daha çok ses gelmeye başladı servise gitmeden önce sizden bilgi almak istedim araç kalkışta turbo devreye girdiği anda turbıdan daha çokses geliyor düşük viteslerde daha çok ses geliyor yüksek hızlarda diğer seslerden dolayı pek bu sesi duyamadımmm |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
muhtemelen turbo mılı asınmaya baslamıstır. genelde bu ses asınıklıktan dolayı olusmaya baslıyor. bazı araclarda bıraz erken yasanabılıyor. turbonuz ya bakım gorecek yada komple degısecek...
|
|
falcon_78
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Mart 2011 Konum: TÜRKİYE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı falcon_78
|
bunun maliyeti ne kadar olur tahmini
aracın çekişinde ve gidiinde her hangi bir sourn yokk
o kadar itinalı kullanılmasına trağmen bu tarz da sorunların ortaya çıkması çok can sıkıcı
tüm bakımlar seriste yapılıyor
ve serviste yapılan işlemler beni pek tatmin etmiyor geçen sene direksiyon sertleşti ve zor dönmeye başladı direksiyon pomapasının arızalı olduğunu belirttiler ve değişmesi gerekitiğini söylediler ama yağını kontrol eden olmadı yağına bakalım dediğimde ise yağının eksilmiş olduğunu ve yağ kaçırdığını söylediler ben şu an için yağı tamamlayalım sonra hallederiz dedim aradan 1 yıl geçti hala yağ eksilecek de direksiyon pompası değişecek benden bu pompa için 1200 tl para istemişlerdii
bundan başka olarak servise rutin bakıma gittiğimde 2.0 dizel motora normal dizel yağı koydular oysaki kitapcığında ve yarı sentetik yağ konulmasını belirtiliyor serviste yağı sormasam normal yağ ile yollayacaklardı
bu şekilde baıma gelen bir kaç sorunu burda pylaşmamın nedeni ise servislere gitmeden olası sorunumun çözümünü bulmak istememdir yoksa şurası değişecek denilip sonra o parçanın sağlam çıkma ihtimali beni korkutuyorr yani boşu boşuna aracımın ellenmesini istemiyorum
|
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Isinin ehli ustanin (servisin degil) ne kadar onemli oldugu sozleri artik forumda dillere persenk olmus durumda. Yeni oldugunuzdan haliyle farketmemis olmaniz normal.
Size tavsiyem sesin bir videosunu cekmeye calisin ve buraya koyun. O zaman nokta atisi oneriler gelecektir. Pek cok turbo sorunu var ve hemen hemen hepsinin cikardigi ses farki. |
|
falcon_78
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı falcon_78
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Cok guzel. Baska fotolariniz da varsa UYE ARACLARI kisminda yeni baslik acarak paylasabilirsiniz. Masallah.
|
|
mimitt
2. Vites 06 - Mart - 1985 Kayıt Tarihi: 17 Mart 2011 Konum: Ankara/Batıkent Durum: Aktif Değil Mesajlar: 461 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
maalsef türkiye halkı olarak turbo dizel konusunda çok eksik bilgimiz var,benimde bir önceki aracıma yanlış yağ konması sonucu turbo tamamen bozul,turbo sistemleri motoru çalıştırma ve stop etme konusunda dikkat edilmesi gereken kurallar var.servislerinde bilgisizliği ile bu durum iyice tetikleniyor.
turbolarda kapalı kutu,sesin birden fazla sebebi olabilir.
|
|
falcon_78
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı falcon_78
|
evet dediğiniz gibi turbu araçlar dikkat isteyen sistemlerdir
her çalıştırdığımda ışıkların sönmesi ve hareket etmeden önce ve stop etmeden önce belli bir süre turbonun ilerde sorun çıkarmaması için gerekli bekleme sürelerini elimden geldiğince dikkat ettim ama artık arabacılık demekten baika bişey elimizden gelmiyorr
bu araçtan başka corsa dizel aracımda var onda bu tarz sorunlar yaşamadım ama tabii ki yaşanmayacak demek değildir
neyse inşallah büyük bir sourn yoktur demekten başka bişey diyemiyecem
|
|
just307
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Ocak 2011 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 68 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bu konuyu bende çok araştırdım turbodan ıslık sesi ötme sesi gibi sesler geliyordu 1 ve 2. viteslerde duyuluyordu dediğiniz gibi ama yüksek viteslerde diğer seslerden dolayı duyulmadıgını düşünüyorum,aracımın turbosuna 1 hafta önce baktırdım öncelikle 2 farklı yetkili servise sordum iki serviste turbonun değişmesi gerekir dedi zaten servisler turbo tamiri yapmıyor yapamıyor,yeni turbo içinde 1500 ile 2500 tl arası işçilik hariç 3 farklı turbo oldugunu söylediler tabi serviste yaptırmadım.öncelikle dışarıda bir özel peugeot servisi buldum turboyu söktürdüm sonra işi sadece turbo tamiri bakımı balans ayarı olan büyük bir firma buldum turboyu buraya götürdüm ve baktırdım ve turbo mili ve tamir takımı vs nin aşındığını bunların değişmesi gerektiğini ögrendim,maliyetini sordugumda 500 tl dediler 450 tl ye anlaştık,bnm yanımda turbomu söküp arızalı parçaları gösterdiler pek birşey anlamasamda göstermeleri hoşuma gitti,turbocuya 450 artı özel servise 70 tl turbo sökme takma parası verdim artı bir kaç ufak işlemde yapmışlardı,bnm arabamda orjinal 57 bin km de bu sorunu verdi can sıkıcı bir durum hiç arıza vermemesi lazımdı ama en azından servise gidip minimum 1800tl vermediğim için mutluyum. |
|
ADM
2. Vites 15 - Aralık - 1991 Kayıt Tarihi: 15 Ocak 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 95 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ewt bende de aynı sorun var dı 2006 307 1.6 HDi 73.000 de bana aynı şeyi söylediler komple turboya 600 tamire 350 fiyat çektiler 400 e pazarlık yaptım komple değiştirdim..
|
|
HED
538 669 43 80 |
|
falcon_78
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı falcon_78
|
bu işlemi nerde yaptırdınız acaba ben zonguldakta ikamet ediyorum ama 2 hafta kadar sonra istanbula gitme ihtimalim var adres hakkında bilgi verirseniz sevinirim ama yinede servise gidip bir nabız yoklaması yapmakta fayda varrr
|
|
59ıce307
1. Vites 10 - Eylül - 1981 Kayıt Tarihi: 06 Mart 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
slm bendede ayni sıkıntıvar hatta videyu çekip siteye koydum ama herhangi bir fikir gelmedi adresi verirseniz ende turbomu gösterebilirim..teşekkürler
|
|
59ıce307 2005 model 307 xt alp beyazı 1.6hdi 110 bg
|
|
falcon_78
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı falcon_78
|
siteye koymuş olduğunuz video nun linki var mı??
|
|
BAHTİYAR
1. Vites 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13561&KW=&PID=196953&title=turbo-sesi#196953
blow of gibi olmuş sportif bi sesi var:)
|
|
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|
just307
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Ocak 2011 Konum: Kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 68 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ben bu işlemleri istanbulda değilde mersinde yaptırdım,bingölde görev yaptıgım için izne gittiğimde göstermiştim,turboyu tırmasan sanayi sitesinde bir yerde, şimdi tam adını hatırlamıyorum ama sanayide turbocu dediğinizde direk gösteriyorlar büyük bir yerleri var merkezleri antepte mersinde şubeleri var türkiyenin en büyük turbo üzerine çalışan fırması sanırım ellerinde hali hazırda raflarda yüzlerce turbo da vardı vs yani bana bu işte iyi gibi göründüler bende güvendim şuan halen bir sorun çıkmadı zaten garantide veriyorlar eğer mersin yada antep tarafında yaptırmak isteyen olursa numaralarını bulabilirim,belki korgo ile gönderilip yapılıp yenidende yollanabilir söküp takma işlemini siz istediğiniz yerde yaptırabilirsiniz diye düşünüyorum |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |