|
407 ve ömür törpüsü hatalar... |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
drxugur
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Ocak 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 30 Ocak 2011 Saat 19:34 |
yaklaşık 15 gün önce 2005 model bir 407 2,0 otomatik şanzuman araba aldım.
benzinli, araçta lpg yok. araç 100.000 km de.
aldığımın 4. gününde depollution system faulty arızası verdi, bujiler ve ateşleme bobini değişti, bu gün de
engine menagament system faulty uyrasını verdi. ilk çalıştırmada sarsıntılı ve gürültülü çalışıyor. ilk baktırdığımda hiç bir arıza kaydı çıkmamıştı bilgisayarda. bundan önce passatım vardı 99
model. bir gün teklemedi, güya sorunsuz diye 407 aldım, aracı benzin döküp
yakmayı düşünüyorum. allah aşkına, araç çok güzel, bu arızanın sorun
olmayacağını söyleyip beni rahatlatırsanız araca baktıracağım. araçtan çok
soğudum artık binmek istemiyorum. lütfen yardım edin, ben ne yapayım.??
|
|
2005 407 2.0 executive...
|
|
gozem
2. Vites 07 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: GiresuN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 517 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
depollution system faulty arızası devam ediyomu,
müdahaleden sonra çözüm aldın mı.? |
|
drxugur
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
depollution system arızası devam etmiyor. müdahaleden sonra yanıt aldık ancak 10 gün içinde ikinci arıza. |
|
|
|
eneslan
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 231 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
depollution arızası genelde aracın bakımı yaklaştıgında filtrelerden dolayı yada yakıtın kirliliğinden dolayı uyarır . diğer arızan için birşey diyemiyecem . Bizdede 407 var 2006 model araç 104 bine gidiyor Allaha şükürler olsun ki hiçbir şekilde sorun çıkarmadı bize . 2005 407 lerin otomatikleri 4 ileri vites diye duymuştum bir kullanıcıdan ve bu yüzden 2 defa şanzıman değiştirdiğini duymuştum .
|
|
Enes
( Peugeot 307 Comfort Technoplus 1.6 110 PS Benzin + Lpg 2006/2 (makyaj)) |
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhaba, Uzunca bir suredir bu hata kodlari uzerine arastirmalar yapiyorum, bilgiler edinmeye calisiyorum farkli yerlerden. Sizin gibi pek cok kullanici bu hatalardan muzdarip. Genellikle cogu kimse "bir an once kurtul ondan" der cunku tamiri cok pahaliya patlar. Fakat ben ayni goruste degilim. Sonucta makine onunuzde duruyor ve bir tarafinda bir hata var. Aslinda hatayi da size soyluyor ama nedense bir turlu olmuyor. Olaya aracin yerinden bakarsak, makinenin yapabilecegi hicbisey yok. Simdi gel gelelim sorunun olasi cozumune; 407 2.0 benzinli araclarda bu hata ile karsilasildiginda genellikle sorun EGR'den ciktigi gorulur. EGR=Exhaust Gas Recirculation Birimi. Bu birim kucuk miktardaki egzos gazini alarak tekrar girise verir ve bu sayede iki kez yakilmis olur. Bu sekilde emisyon azaltilmis olur. Genellikle sizin de dediginiz gibi arac sarsintili gurultulu calisir. Bu EGR mekanizmasi devre disi birakilabiliyor. Azcik bisey yakit tuketiminiz artar ama benzinli aracta problem yapacagini hic dusunmuyorum. Tabi ayni oranda cekisiniz de artar. Bir de bu arada, bu hata ucuz benzinden de kaynaklanabilir. Nereden aliyorsunuz benzini? Kolay gelsin. Düzenleyen koliva - 30 Ocak 2011 Saat 22:01 |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaşımında dediği gibi
ucuz benzinden yani kalitesiz benzinden kaynaklıda oluyor.. benimde yakıtımı OPET ten alınca başıma bir kaç defa gelmişti |
|
erdal
2. Vites Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 351 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Benim araç lpg li bi dönem sürekli opet'ten alıyordum ve sürekli arıza lambası yanıyordu.. PO dan almaya başladığımdan beri yapmıyor..
|
|
Peugeot206xt 1.6 90hp 2000md
|
|
drxugur
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arkadaşlar ilginize teşekkür ederim. yakıttan mı diye servis te baa yakıtı nereden aldığımı sormuştu. opet i önerdiklerini söylediler, bende opetten doldurmuştum, hala aynı bezin duruyor. kafam karıştı. bir de po yu deneyeyim bari. bu arada o arızayı bu sabah çalıştırdığımda vermedi. kendi kendine düzeldi galiba. bakalım. aracı ilk çalıştırdığımda korkudan 10-15 dakika ısınana kadar gaza basamıyorum. kısmet artık. bir de servise götüreceğim bakalım ne diyecekler.
|
|
|
|
xdesign
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 336 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Shell'den başkasını önermem abi.
|
|
Dünyaya 206 defa da gelsem sadece sen!
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |