|
yakıt ibresi sorunu yardım!!! |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
alp2525
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2012 Konum: kırşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 192 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 03 Mart 2013 Saat 13:48 |
Arkadaşlar dün 407 dizel aracımın deposu fule yakındı tekrar mozot alayım dedim depo 45 tl mazot aldım fakat yakıt ibresi mazot almadan önceki yerinde duruyordu.Dedim istasyon acaba mazot koymadı mı diye adam 5tl mazot koyup deponun ağzına kadar doldurdu bende gördüm ancak ibre gene nedense depoyu full göstermedi.40 km yol yaptım başka bir istasyondan tekrar fullettim ama ibre gene aynı seviyede gösteriyordu.
aracın kutup başlarını söküp taktım
şamandıranın soketini takıp çıkarttım
ama hala aynı sorun devam ediyor.Sorun nedir acaba???
|
|
407 1.6 HDI CONFORT
|
|
plawert
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Haziran 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 164 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
cihazla bağlanıp bi kodlama yapılınca düzelme ihtimali var |
|
206 x-desing 1.4 benzinli
|
|
blinddark
2. Vites Kayıt Tarihi: 29 Ağustos 2012 Konum: Aşkaabat - Ank. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 448 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı blinddark
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
hocam aynısı benımde başıma geldı ben hep opetten alıyorum yakıtı fakat araç 1 hafta babamda iken yakıtı PO ve best ten almış ibre kımıldamamış sıkıntı var diye bende bayağ bi telaşlanmıştım ertesi gün sabah işe giderken opetten yakıt aldım ve ibre normale dönmüştü ama bazen ibre geç çalışabiliyo benim arabada oyle bi sıkıntı oluyo bazen şamandıra otomatiği pahalı ben değiştiremedim ama bi ara temizletmiştim
|
|
alp2525
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2012 Konum: kırşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 192 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hocam az önce uğraştım soketi söktüm taktım depo gırtlağına kadar dolu po gidip doldur dedim 5 tl anca aldı.pompa attı boruya kadar doldurttum ama sorun gene devam ediyo tamaen arızalı olsa hiç çalışmaz diyorum ama fulun önündeki son çeyrek kısmında arada duruyor depoyu biraz kullanayım bışalsın bakalım belki düzelir sizinki halen devam ediyor mus yoksa temizletmek mi gerekiyor şamandırayı??
|
|
407 1.6 HDI CONFORT
|
|
Serkan
5. Vites Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hocam depoyu yarıdan aşağıya inene kadar kullanın sonra yakıt alın düzelir, bir kaç defa bana da olmuştu.
|
|
blinddark
2. Vites Kayıt Tarihi: 29 Ağustos 2012 Konum: Aşkaabat - Ank. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 448 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı blinddark
|
temizlettıkten sonra sıkıntı pek yasamadım ama benım araba 307 dızel benımkıde full cızgıye gelmıyo doldurunca yanı depo ibresini %100 lük bi pay olarak düşünürsek bitinci ceyrek %25 ikinci çeyrek (yarım depo) %50 üçüncü çeyrek %75 ve full kısmı %100 lük olduğu zman ben depoyu ne zaman fullesem ibre max. %75 ile %100 ün tam ortasında duruyor
|
|
alp2525
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
kullanayım yarıya kadar ondan sonra düzelir gibi geliyo banada herlalde şamandıra takılı kaldı içinde şimdiye kadar hiç yapmamıştı böyle |
|
407 1.6 HDI CONFORT
|
|
webbee
1. Vites Kayıt Tarihi: 10 Temmuz 2012 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 71 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
depoyu yarıla arabayı sallama ımkanın varsa salla samandıra takılı kalmıştır bu yapmayacak anlamına gelmez samandıra delınmısde olabılır
|
|
3008 PREMİUM PACK FULL
|
|
mistik
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2013 Konum: kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aynısı benim de başıma geldi ışık yandı benzinciye girdim mazotu doldurdu baktım ışık yanıyo hala, dedim pompamı bozuk bida doldurdu aynı.. söylene söylene başka benzinliğe girdim,bida bida derken 100 tl mazot aldım , şamandıra takılmıştır dediler.. kontak aç kapa gene aynı deli oldum.. fakat ertesi günün akşamı kontağı çavirdim ibre fulledi birden :) pas kir bişi takıldı heralde sonrada temizlendi:) bidahada yapmadı.. yakıt katkısı koy biraz pislik filan varsa temizlesin tavsiyem..
|
|
Mavericks
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ocak 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Mavericks
|
Arkadaşlar merhaba,
Bu akşam yakıt aldım. Çocuk var diye arabanın kontağı kapatmadan 30 tl'lik dizeli depoya koydular (2015 model 301 Active 1.6 HDi 92hp ) Daha sonra baktığım zaman ibrenin kıpırdamadığını farkedince görevliyi çağıdım. O da arabanın çalışır halde olduğu için şamandıranın takılı kaldığını ve kontak açıp kapatınca düzeleceğini söyledi. Yaptım bir şey değişmedi ve ufak bir tartışmadan sonra istasyondan ayrıldı. Neyse hemen konuyu araştırdım ama çok çeşitli yorumlar var. Bir yoruma göre yine bi 10 tl'lik yakıt daha koydum ama şamandıra düzelmedi. Nasıl düzelecek bu ? Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. |
|
CBMD
|
|
bariszeynep
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Ocak 2016 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı bariszeynep
|
Valla abi bi i re butun aslanlarin sorunu galiba benim
206 ve simdide 307 hdi var 50 tl alti yakit ibreyi bile Oynatmiyo malesef |
|
Mavericks
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ocak 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 19 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Mavericks
|
Ben 30 tl alınca duruma göre iki ya da üç diş yukarıya çıkıyor.
|
|
CBMD
|
|
gecegöz
1. Vites Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 107 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaşlar araçlarımızdaki şamandıra elektronik olup dolu ve boş durumda iken farklı
omaj vermektedir ve BSI mevcut olan bir degeri vardır, Eger aracı sürekli taşana kadar dolum yaparsanız şamandıra bir süre sonra yanlış okumaya vede kısa sürede arızaya düşecektir, Dolum yaparken 1.ci yada 2.ci pompa atışında bırakmanız şamandıranızın uzun süreli saglıklı çalışmasını saglayacaktır. Böyle bir durumda karşılaşırsanız deponuzu yarıya kadar bitiriniz vede tam dolum yapmayınız...
|
|
Veysell
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Temmuz 2016 Konum: Ordu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhaba kardeşim aracınızın yakıt ibresin de sorun yok sadece original servis cihazina baglatip gosterge panelini kalibrasyon yaptirman yeterli benim de basima gelmisti bilgisayarla bu pro blem cozuluyor sorun etmeyin
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |