|
Peugeot 407 Motordan Gelen Ses (Videolu) |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
ÜNSALDI
1. Vites Kayıt Tarihi: 23 Ekim 2015 Konum: ELAZIĞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2015 Saat 16:43 |
Merhaba arkadaşlar. Aranıza yeni katıldım. Aracı alalı da 2-3 ay kadar oldu zaten. Yalnız motorda kafamı kurcalayan bir ses var. Ses daha çok şıkırtı sesi, bilya sesine benziyor. Yalnız ne gariptir ki motor soğukken değil de ısındıktan sonra bu sesi yapmaya başlıyor. Öncelikle kendi teşhislerimi belirteyim.
- Baskı balata veya baskı balatanın bilyasından geldiğini sanmıyorum çünkü debriyaja basıldığında da basılmadığında da aynı ses mevcut. - Motor kulaklarından veya herhangi parçların birbirine sürtmesinden kaynaklandığını sanmıyorum çünkü; motor soğukken bu ses yok ısındıktan sonra başlıyor. - V kayışı bilyasından geliyor olabilir diyecem de kayış ve makaraların oraya pudra dökerek denedim ısınınca yine aynı ses devam ediyor. Bu konu hakkında fikir verebilecek veya yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı? Arabayı ilk aldığım zamanlar yetkili servise götürdüm aracı. Ustaya bu sesin neden kaynaklandığını sordum, kayışı gevşetti sıktı kendince bir şeyler yaptı ben doğru dürüst ses bile almıyorum, hiç bir şey yok bunda dedi. https://www.youtube.com/watch?v=RRgw5Vi00Ck |
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hocam bu sesin sebebi ya rulmanlardan yada kayıştantır benim tahminimce birde araca gaz verek video çekimi yaparsanız sevinirim aynı ses devam ediyormu.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
ÜNSALDI
1. Vites Kayıt Tarihi: 23 Ekim 2015 Konum: ELAZIĞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hocam gaz vererek videosunu da yarın çeker atarım fakat gaz verilince ses kesiliyor. Sadece rölantide yapıyor, yada gaz verirken duymayacağım şekilde geliyor. |
|
hakanerbas
1. Vites Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2015 Konum: antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı hakanerbas
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
kardeşim senin aracın sesi gergi kütüğü ve yanındaki avare bilyalardan geliyor büyük ihtimalle. dizellerin genelinde bu sıkıntı var onları değiştirmen lazım. istersen parça konusunda yardımcı olurum.
|
|
hakanerbaş
|
|
ÜNSALDI
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hocam işte ustalar bi anlasa şu sesin kaynağını, gereken parça neyse değişecem Bakıma 3000 kmsi kaldı, bakımı yaptırırken bunuda halletmeye çalışırım artık. Olmadı başka usta arayışına girecez
|
|
xmen
2. Vites Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2014 Konum: HATAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 913 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hocam sanki krank kasnağından geliyor ses.. ama emin olamadım tam olarak...
|
|
2005 Peugeot 307 1.4 hdi
1997 Opel Vectra 1.6 16v CD 2003 renault clio 1.5 DCI 2006 peugeot 307 1.6 HDI 2006 ford fiesta 1.4 TDCI |
|
bynicky
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aynı sorun benim 307de de var rolantideyken aynı ses geliyor büyük ihtimalle rulman bilyasından kaynaklaniyordur diye düşünüyorum
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |