|
407 nizin vitesi kışın artık donmasın |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Yesecem
1. Vites Kayıt Tarihi: 06 Haziran 2012 Konum: SİVAS Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2013 Saat 12:42 |
Sivasta 407 kullanmak zordur nedenide havanın genellikle kışın eksi değerlere inmesidir. 407 min vitesi hava sıcaklığı -5 in altına indiğimde vites kolu sanki japonla yapıştırılmış gibi yerinden kımıldamıyordu kırılcak gibi oluyordu. Pejo servisi ve diğer ustalar şanzuman yağı ve vites halatı değiştirilecek dediler bu konuda bilgisi olan birini kesinlikle bulamadım vites halatı değiştirilecek sorun çözülür dediler ama bir müddet sonra değiştirenlerinkininde donduğunu ögrendim. Aslında yapılması gereken 5 dakikalık bir iş ama bu konuda ve buna benzer sorunlarda bilgisi olan olmadığından sorun milletin gözünde büyüyor bu nedenle pejosunu satanlar bile var :)
Anlatacaklarımı yaparsanız bir daha vitesiniz donmaz fakat bu konuda sorumluluk kabul etmem baştan söyleyim ben yaptım herhangi bir sorun olmadan kullanıyorum.
1.Vites kolunun dibindeki deri kısmı yukarı kaldırın.
2. Vites çubuğunun yanındaki körük lastiği tornavida yardımıyla az genişletin.
3. İçine 150 -200 cc şırınga ile hidrolik basın.
4. Tornavidayı çıkartıp deri kısmı yerine takın hepsi bu kadar.
5. 10 gündür deniyorum herhangi bir sorun çıkarmadı ve tekrarda -15 olmasına rağmen donmadı.
6. Pejonun bir eksigini kendi uğraş ve becerilerim neticesinde gidermenin mutluluğu bana yeter. Pejonun usta ve mühendislerinin halledemediğini ben hallettim :) Ne mutlu bana......
|
|
xMEGANx
3. Vites Kayıt Tarihi: 07 Ağustos 2010 Konum: İstanbul AVRUPA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1641 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Peugeot'un en güzel yanı da bu ya zaten kendini usta sanıyor her kullanıcı :D adamlar illaki bizimde emeğimiz olsun diye biyerlerde bir parça bırakıyor mutlaka onuda kullanıcı tamamlıyor :D
|
|
Yesecem
1. Vites Kayıt Tarihi: 06 Haziran 2012 Konum: SİVAS Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
herkes usta sanmasın sakın :) ben 407 min kalorifer klepe sorununuda kendi yöntemimle hallettim üzerene demir parça bağlayıp yaptım bir günümü aldı ama 1 senedir sorunsuz kullanıyorum. Pejo servisi 515 Tl mi aldı ertesi gün tekrar bozuldu ve garantisiz yapmış ben konsolu söküp yaptım artık aracım bozulunca servise götürmüyorum usta yok ve insanı keriz yerine koyuyorlar :):):)
|
|
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yontem guzel ancak uygulayacak arkadaslar hidrolik derken ne hidroligi kullandinizi merak edebilirler. Tesekkurler.
|
|
Yesecem
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arkadaşlar tabiki fren hidroliği donma derecesi çok düşük olduğundan dolayı ve halen daha bir sorun çıkmadı dün gecede - 17 dereceydi tavsiye ederim vitesi donan arkadaşlara
|
|
boran04
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Temmuz 2015 Konum: AĞRI Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Erzurumda kullanıyorum. vites kutusu donma olaylarını sık yaşıyorum bu yüzden ilk zamanlarda iki vites halatını değiştirdim. sonra akşamları 1 veya 2.viteste bırakıyorum sabah çalıştırdığımda derbiyaj yapıp bir iki dakika ısındıktan sonra vitesten çıkarmadan direk devam ediyorum bir süre sonra kendiliğinden çözülüyor bulduğum yöntem bu.
|
|
ALLEX
3. Vites Kayıt Tarihi: 27 Mayıs 2015 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1307 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
3 yil sonra bir cozum bulunmus braaavo
|
|
MORALİ AĞRIYOR....
|
|
boran04
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Temmuz 2015 Konum: AĞRI Durum: Aktif Değil Mesajlar: 58 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
3 yıl ama bu sorunu yaşayacaklar olur. bu sorunu yaşayan olursa nette ararsa buraya denk gelebilir :)
|
|
mistercasper
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Mayıs 2013 Konum: sivas Durum: Aktif Değil Mesajlar: 371 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı mistercasper
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Bahsedilen sorun galiba 2006-2007 modeller için geçerli olsa gerek, sivasta iki yıl kaldım çok kez -10 -15ler gördüm hiç böyle.bir olay başıma gelmedi aracım 2008 modeldi.şimdide 2010 407 im var yine çok.kez eksi dereceler gördük hiç donma olayı olmadı
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |