|
306 titreme |
Yanıt Yaz |
Yazar | |||
fatihceyhan
1. Vites 03 - Eylül - 1984 Kayıt Tarihi: 20 Haziran 2011 Konum: ANKARA ÇANKAYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı fatihceyhan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2011 Saat 16:27 |
||
arkadaşlar 306 aracımda 50 ve üzeri hıza çıkıca aracımda titreme başlıyor, tabi titreme hız yükseldikçe büyüyor, titreme sadece direksiyonda değil komple oluyor gibi bunun sebepleri nelerdir ?
Düzenleyen fatihceyhan - 20 Temmuz 2011 Saat 16:29 |
|||
"81samara18"
306 GRİFFE 1998 MODEL |
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Sanıyorum aracında ya jant egrılıgı var yada balans ayarın cıddı bozuk...
Aracın ustunde teneke jant mı var??? Düzenleyen CeCoLi - 20 Temmuz 2011 Saat 16:35 |
|||
fatihceyhan
1. Vites 03 - Eylül - 1984 Kayıt Tarihi: 20 Haziran 2011 Konum: ANKARA ÇANKAYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 59 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı fatihceyhan
|
||
evet cecoli ayriyetten önlerde kışlık lastikler var, aracı yeni aldım değiştirmek farz oldu, 4 adet lastik alıcam sahibi rot ayarından yapıyor dedi ama benim bildiğim 110 dan sonra titreme yapması gerekmiyorm, ben kışlık lastiklerin yapacağınıda düşünüyorum, elimde eski aracımdan kalma 5 kollu çelik jant var, ( 99 model kia sephia dan söktüm) sanırım onların ebatı 15" 4*100 bizimkilerin ölçüsü nedir ?
Düzenleyen fatihceyhan - 20 Temmuz 2011 Saat 16:41 |
|||
"81samara18"
306 GRİFFE 1998 MODEL |
|||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Rot ayarından degıl balans ayarından olur. Rot ayarı tıtretme yapmaz cekme yaptırır bu 1.
2. 110 den sonra degıl cok cesıtlı suratlerde de olabılır. benım eskı lastıklerımde 160 gıbı yapıyordu daha asagıda veya daha yukarıda yapmıyordu mesela
3. kıslık lastıkler balans yapar dıye bır kaıde yok. o zaman kıs lstıgı taktıgımızda hep tıtreyerek mı gezecegız balans ayarı duzgun yapılırsa hıcbırsey olmaz
4. bızım aracımızın bıjon olcusu 4x108 oldugu ıcın uymaz. ayrıca 4x108 olupta bızım aracımıza uymayan jantlarda var. mesela bazı ford jantları. aralarındakı fark ofset farkı. bızımkı 20 cıvarında fordlarınkı 35 cıvarında. hele bu ofset konusu cok cok uzun konu sımdı hıc gıremem
|
|||
fatihceyhan
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı fatihceyhan
|
||
ofset olayını az da olsa biliyorum mazide hatıraları var
desene bize rot balansçı yolu gözüktü ayriyetten lastiklerin ebatlarını hangisini alırsam daha iyi olur ? Düzenleyen fatihceyhan - 20 Temmuz 2011 Saat 16:59 |
|||
"81samara18"
306 GRİFFE 1998 MODEL |
|||
forewer_fb
1. Vites 20 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 05 Mart 2011 Konum: üsküdar/küçüksu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 844 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı forewer_fb
|
||
ben 2 ay önce jant lastik aldım, bizim orjinal ölçüler 185*65*14 ben bir kademe büyüterek 195*55*15 aldım gayette memnunum ama ofset max. 25 olmalı yoksa sıkıntı çıkar arka davlumbazlara sürter lastik.
|
|||
İETT, metrobüs, dolmuş, vapur :)hala peugeot sevdalısı
B Rh(+) 0533 484 26 08 |
|||
Griffe
1. Vites 23 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 25 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 61 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
merhabalar... kış lastiklerini yazın kullanmak sakıncalımdıır..?bende fatih arkadaşımız gibi yeni aldım aracımı (306 Griffe 98 model) vede üzerinde kış lastikleri mevcuttu..hala da öyle..götürdüğümüz bir usta yazın kış lastikleri yolda durmaz dedi..doğrumudur..?ayrıca yakıtta çok farekeder mi.? ayrıca ön takımı yaptırmak istiyorum..fakat lastiklerden dolayı yaptırma taraftarı değildim..lastikleri değiştirip ardından ön takımları yaptırmak..fakat verdiğiniz cevaptan sonra yaptıracağım sanırım..sanırım başınızı çok ağrıtacağım... :$ teşekkürler... |
|||
Griffe
1. Vites 23 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 25 Ağustos 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 61 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
merhabalar... ön takımlardan sonra rot yaptırmak için rot-balansçıya götürdüm aracı.rot ayarından sonra bilgisayardan aracın dengesi mi diyim yoksa başka bişeyi mi tam olarak bilemiyorum dengesiz yada düznsiz oldugunu söylediler vede ekstra bir masrafla o sorunu çözeceklerini söylediler..öncesinden aracın sola çektiğini söyledim vede sorunu bu bahsettiğim dengesizlikten yaptıgını yada lastiklerden (kış lastikleri) kaynaklandıgını veyada jantlardan yaptığını söylediler..ön lastikleri söküp kalın zincirlerle balatanın oralara bişeyler yaptılar vede tekrar bilgisayara bağladılar vede sorun çözüldü dediler..ama hala sola çekme devam ediyor..araca sadece rot ayarı yaptırdım...balans yaptırmadım..balans ayarını lastiklerini değiştirdikten sonra yaptırırsın dediler...önümüz kış lastikleri değiştirmenin anlamı varmı..? vede çok fazla araç kullanan biri değilim..yorumlarını bekliyorum sayın CeCoLi.. teşekkürler... |
|||
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |