|
306 Bujiler Yağlanıyor |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
B-Devi
1. Vites 14 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 90 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2011 Saat 22:44 |
Birkaçgündür arabam çalışmıyodu. Bugün motorcu çagırdım. Bıjileri degistirdi ama yeni takılan bujiler 1-2 dk içinde yağa bulanıyordu. 3. ve 4. pistonların yağ sızdırıyo, motor ölmüş sıfır motor yapılması lazım dedi. Yaptırmayı düşünüyorum ama önce size bi sorayım dedim. Bu işi en iyi kim yapar e kaça yapar?
|
|
Ateş Kırmızı 306 XT
|
|
Üçyüzaltı
1. Vites 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Üst kapak değiştirilecek ve segman yapılacak tabi istenirse liste uzar . Size tavsiyem araçta tekleme ve bayır yukarı fazla bayılma yoksa idare edersiniz iyi geceler.
|
|
B-Devi
1. Vites 14 - Haziran - 1984 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 90 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
araç pırpır lı çalışıyo. yani tam randıman vermiyo. yürütmeyi denemedik çünkü gaza asılmayınca düzgün çalışmıyo. Birde hava filtresinin deliğini elle tıkayınca motor rahatlıyo
|
|
Ateş Kırmızı 306 XT
|
|
Üçyüzaltı
1. Vites 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
Bu dediğiniz benzindemi , lpg demi ?
Hava filitresi tıkamakla , buji yağlamanın alakısını anlayamadım çünkü yağlanmış bujiler yakıtı tam yakamaz çünkü bujiler yağlanmıştır, oksijenin çok olması ise bujiye fayda getirir . Bence sizin aracınız buji yağlasada sorun başka birşeyden diye düşünüyorum . |
|
B-Devi
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
LPG de. Hava filtresini tıkayınca ses düzeliyordu ama aracı hareket ettirmeyi denemedik hiç. Direk sıfır motor yapılması lazım onun da maliyeti yaklaşık 3000 TL'yi bulur dedi. Ayrıca Araç benzinde çalışmadığı için benzindeki performansı denetleyemiyoruz. Sanırım benzin otomatiği arızalı. Onu hiç sormadım. Kaça malolur bilmiyorum.
|
|
Ateş Kırmızı 306 XT
|
|
Üçyüzaltı
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
Sizin aracınız karböritörlümü ?
Eğer karböritörlüyse fazla hava alıyor ise rolenti düşer stop edecek gibi çalışır , kalkerken stop ettirirsiniz . 3000 tl de yüklü bi miktar , iyi bir ustaya bulun yaptırmadan önce ve ustanın yaptığı motorları araştırın sorun , sorunlar yaşayan varmı vs ... |
|
B-Devi
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Tek nokta enjeksiyon varmış arabada. LPG sıralı değil. Ben hava filtresinin cıkısını komple tıkasam ve aracı o şekilde kullansam yolda bırakır mı? Bujilerin yaglanması büyük işler açar mı? Çünkü işim gereği araba çok büyük bir ihtiyaç
|
|
Ateş Kırmızı 306 XT
|
|
Üçyüzaltı
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
Arkadaşım ben 2 sene bujileri yağlıyan arac sürdüm :D sorunun ne noktada olduyla doğrudan alakalı
bence sen başka bi ustaya daha götür . Hatta sen bi lpg ayarını kontrol ettir büyük ihtimal gereğinden fazla hava alıyor aracınız o arac gideceği kanısımdayım inş :) |
|
B-Devi
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Zaten arabayı akşam bıraktıgımda hiçbir sorun yoktu. Ama sabah çalışmadı. Yarın filtreyi tıkayıp bi gazcıya götüreyim o zaman :) inşallah dediğiniz gibi olur ve aracı kullanabilirim
Düzenleyen B-Devi - 31 Ekim 2011 Saat 23:17 |
|
Ateş Kırmızı 306 XT
|
|
Üçyüzaltı
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
filitrenin hepsini tıkamayın :) havanın geldiği borunun yarısına bant çekin koli bandı ile o araba çalışır korkmayın
|
|
B-Devi
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bant çekmiştim bpzulmadan önceki günün sabahı. Aksama kadar öyle idare etti. Ama bozulduunda filtreyi söküp baktım, çektigim bantlar tamamen yok olmuslardı. Belki de sıcaktan ermişlerdir cünük o günün aksamı biraz hararet yaptırmıstık :)
|
|
Ateş Kırmızı 306 XT
|
|
Üçyüzaltı
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
Sen idarelik birşey yap al götür lpg ciye bir dene şansını . Saten sıfır motor yapılacak diyosun olmasa çay demlerik hesabı
|
|
B-Devi
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
:)) aynen. Ya beni 1-2 ay idare etse 2 ay sonra sıfır motor yaptırırım ona sorun olmaz Allah'ın izniyle :)
|
|
Ateş Kırmızı 306 XT
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
üstat arabanın hava girişini süngerle tıka böylelikle arabanın hava girişini azaltmış olursun ve daha düzgün çalışır.eğer araban enjeksiyonluysa ona normal lpg sistemi takılıysa bi emilatör taktır bu hem benzin hem lpg ile çalışmasını ve daha kolay çalışmasını sağlar.benzin otomatiği çok bir para değil onuda değiştirdimmi baya bi kullanırsın.bu arada buji yağlama sorunu ve çekmeme sorunu arabanın ateşleme(buji)kablolarındanda olabilir onlarıda değiştirip iyi performans alabilirsin.kolay gelsin.
|
|
B-Devi
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Silindirler bujiye yağ kaçırıyormuş. Kablo dışarıda kalmıyomu? Eğer eminseniz değiştireyim ama kabloları sordum 45 TL dediler. Boşuna masraf yapmayalım bu zor zamanda? :(
|
|
Ateş Kırmızı 306 XT
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ooooo ozaman sen ateşleme sistemini hiç değiştirme.ben benzinle ateşleyemeyip yağlama yapıyorsa diye tahmin ettim.o zaman motor yapılacak ama motoru yaptırdığın yerden fatura ve evraklarını al çünki ileride satarken bu şekilde satmak daha kolay oluyor ve motor yenileme işini en iyi yapacak yeri servisler bilir.sponsorlarımıza sorup bunuda öğrenmeniz mümkün.forum anasayfasından sponsorlarımız ve erişim bilgilerine ulaşabilirsiniz size en garantili ve en ucuz yolu gösterirler.kolay gelsin
|
|
B-Devi
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Dostum aslına bakarsan ben o 3000 TL 'yi bir şekilde veririm. Motoru rektifiyeye sokarım. Ama yarın öbür gün bir sıkıntı daha yaşarsam işte o zaman yıkılırım :( Bu rektifiye işi ne derece güvenli bir iştir? Garanti vererek yapan bir usta bulabilirmiyiz? Bir de zaman açısından Ne kadar sürer?
|
|
Ateş Kırmızı 306 XT
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bu iş aracını en az bir kaç gün senden ayrı tutar.ancak güzel bir yerde yaptırırsan sana 100.000km garantili yapacak yerler var örneğin istanbulda ve faturasını verip garantisini imzalayıp veriyorlar.bunlar sana 3000lira değil 3500lira derler ama en azından işi garantiye almış olursun ve memnun kalırsın.zaten hemen ben yaparım diyen adamada yaptırma bu işi çünki motor işi her ustaya verilmez.o yüzden dedim servis bu işi en iyi yapan yeri bilir.seni onlar nereye yönlendirirse oraya yaptırmak en mantıklısı.
|
|
B-Devi
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Forum sponsorlarımız arasında bu işi yapan varsa tabiki ilk tercihim onlar olacaktır. Ama gördüğüm kadarıyla hep parçacılar var :(
|
|
Ateş Kırmızı 306 XT
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
motor yenileme yapmasalarda bu işin ehli olduklarından sağolsunlar çok yardımcı oluyorlar.bazen ustanın önüne götürsen 100-150 lira alacakları arızaları buradan anlatıp bedava kendimizin yapmasını sağlıyorlar.O yüzden onlar güvenilir ve ucuz yerleri bilirler onlardan bilgi almak iyi olur.zaten tahminimce motor yenileme yapanda yok
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |