|
306 kapı kilidi problemi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
insomnia
2. Vites 27 - Ağustos - 1980 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: B.paşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 404 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 23 Ekim 2011 Saat 17:16 |
Değerli dostlarım . Daha önceki konularımda sağ ön kapımın bazen ara sıra kilitleme esnasında problem yarattığını yazmıştım . Sorun şu idi kapıları kumandadan kilitlerken sağ ön kapı kilitlenmeyip
geri atıyordu ve bunu nadiren yapıyordu . Bu pazartesi parçacıdan sağ ön kapı kilit merkezi aldım kilitçiye gidip değiştireyim dediğimde birde neyle karşılaşalım kapı kilidi aynısı ruhsat şasi nodan çıkan parça fakat fabrika yedek parça üretirken soket yerini eskisine nazaran farklı üretmiş . Dananın kuyruğu bundan sonra koptu . Parçacının lafına itibar etmeyip aksarayda parçayı kendim koşturdum evet kilit doğru fakat soket yeri eskisiyle selam bile vermiyor ona uygun soket ve fişlerinden buldum kabloladım . Tabi bu arada ben sağ kapıyı 2 sefer kilitçiye açtırıp 10 tl bayıldım helal hoş olsun . Bugün kilidi takayım dedim kapı sökülürkende ustayı izlemiştim herşey yolunda gitti taki iş kablo bağlantısına gelinceye kadar . Eski soket ile yeni kablo soketinin numaraları çok farklı bunlardan hangisi motorun hangisi swıtch kabloları belli değil . Eski kapı kilidimi söküp önce avometre ile motor ohm değerlerinden uçları tespit ettim yeni kapı kilidi motorunada aynı işlemi uyguladım . Geriye 3 tane boşta kablo kaldı onlarıda sırası ile tek tek karambole buldum . Sonuçmu sıfır hata ile kapı kilidini kimseden destek almadan kendim yaptım . Değerli dostlarım bunu burada uzun uzadıya anlatmamın sebebi muhtemelen bu sizinde başınıza geldiğinde belki bir faydası dokunur yol gösterir diye yazdım çünkü parçayı al yerine tak olmuyor her adımında uğraşı istiyor ve piyasadaki usta diye geçinen elektrikçi ve kilitçiler hiçbir b...ktan haberleri yok beyni yakarsam mesuliyet kabul etmem diyor bende diyorumki siz usta iseniz bende bill gatesim ..... |
|
306 1.6 XR şeytan kırmızı
Alpıne S serıes 30 cm Subwoofer & Sony Xplod 500w XM-SD14 Amphı & Pıoneer DEH-4250 sab bass 4*50w & Kıcker DS 650.2 Mıd Bass & O RH+ bayariin haa |
|
Engin Tepe
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2011 Konum: Başakşehir. Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2476 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Engin Tepe
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Hayırlı olsn arızasız gunlere |
|
PEUGEOT PARTNER ADVENTURE 2.0 HDI 90bg 2008 SİYAH 100 km/6.5 Lt 0 5419 649 7 58
▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄ |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |