|
Yakıt? |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
oguzhandincel
1. Vites 25 - Ocak - 1989 Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2011 Konum: Çorum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 123 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı oguzhandincel
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2011 Saat 21:19 |
Herkese merhaba.
İmzamdaki aracımı 4 buçuk aydır hemen hemen her gün kullanıyorum.Aldığımda LPG takılı değildi.Aldesa sıralı sistem LPG sistemi taktırdım.Şehir dışında muntazam tasarruflu ancak şehir içinde 30 krş altına düşmüyor.Otomatik vites olduğu için mi bilmiyorum ama aşırı yakıyormuş gibi geliyor bana.2 sefer ayar yapıldı LPG için.Değişmedi.Aracımda bir sorun mu var,yoksa normal mi?Sizlerin 306'ları ne kadar yakıyor? Şehir için 20 Tl lik LPG ile 60 km yapabiliyorum.0,33 krş a geliyor.Şehir dışında 78 Tl lik LPG ile 380 km yaptım.0,205 krş a geliyor.Klima da açıktı bu yolun çoğunluğunda.Şehir dışı tüketimden memnunum ama şehir içi mahvediyor ve işe gidip gelirken mecburen kullanıyorum.Birde araba ısınmadan,LPG ye geçmeden hareket ettirmiyorum.Havalarda soğudu.Aracın motorunun sağlığı için doğru mu yapıyorum sizce?Geçen hafta ön fren balatalarını değiştirdim.Bosch marka buldum kaliteli olarak Çorum'da.55 Tl balatalar için,30 Tl de işçilik verdim.Arka kampanaları da kontrol ettirdim.Bu ay şanzuman ve motor yağını değiştirticem.Şanzuman 2-3 vites geçişlerinde hafif tepme yapmaya başladı.Sanırım yağı hiç değişmedi ve ömrü bitmiş.Aracım şuan 76000 ye geldi.Yağ değişimlerinin maliyeti nedir?Birde hangi yağları kullanmalıyım?Teşekkürler yardımlarınız için.
|
|
2000 306 sedan,Quartz.1.6 8v Otomatik.
|
|
Üçyüzaltı
1. Vites 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
Kardeşim benim aracta biliyorsun kırmızı 306 manuel eğer soğuk motorla kullanırsam bende şehir içi o civarda yakıyorum , şehir dışı 18 civarı yakıyorum ama ben klima kullanma alışkanlığı olan biri olmadığım için açmak aklıma bile gelmio aldim kişide klimanın bakımını yeni yaptırmış bende ona dedimki o bakım buna çok yeter Bu arada aldesa yı özençlerin karşısında mı taktırdın ? Ben voltranı şehir içi için kullanmıyoruum direk benzin kullanıyorum bu aralar cacıkladı sistem o kendiini toplayana kadar benim yol bitio Bu arada benzinde şehir içi ne yakıyordun benim ölçüm yapma fırsatım olmadı sen uzun bi süre kullanmışsın herhal benzinde ne yakıyor bu araclar benzinde 45 kr yi geciomu __?
Ben motorda castrol 10-40 kullanıyorum mennunum . Benzinde aracım yağ eksiltmiyor ama lpg eksiltiyor böylede bir olay var haberin olsun Şanzuman otomatik senin o konuda fikrim yok ... Düzenleyen Üçyüzaltı - 23 Kasım 2011 Saat 23:04 |
|
oguzhandincel
1. Vites 25 - Ocak - 1989 Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2011 Konum: Çorum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 123 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı oguzhandincel
|
Kışın klimayı açmıyorum doğal olarak :) Haftada bir devirdaim olsun diye 10 dk açıyorum sadece,birde buğu olursa.Aldesa'yı Samsun'da taktırdım.Burdaki elemanların işçiliği ve yaklaşımı hoşuma gitmiyor.10.000 bakımınada Samsun'a gidicem büyük ihtimalle.Benzinde neredeyse hiç kullanmadım.Aldığım kişi hiç lpgde kullanmamıştı.Dediğine göre şehir dışında 250-280 arası şehir içinde 380-450 arası yakıyormuş.Ama çok sakin kullanıyordu :) Ben o kadar sabırlı olamıyorum Çorum'un şöförleri sağolsun!Yağı değiştiremedim para kalmadı bu ay :( Teyp aldım yeni.Gelecek ay kesin değiştiricem ama.Trigerde aynı şekilde :(
|
|
2000 306 sedan,Quartz.1.6 8v Otomatik.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |