|
306 LPG yakıtı sizce çokmu |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
altay_26
1. Vites 01 - Ocak - 1983 Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 16 Eylül 2011 Saat 22:37 |
Merhaba.
1998 model peugeot 306 XN 1.6, 8 valf aracım şehir içi km.de 28 Kr. LPG yakıt olarak 100 Km.de 11,2 litre şehir dışı kullanımda 23 Kr. LPG yakıt olarak 100 Km.de 9,67 litre yakıyor. Aracın LPG kullanımı sizce normalmi. Yoksa biraz fazlamı yakıyor?
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bence yüksek abi 28 kr yaa
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arabanın durumu nasıl? Bujiler yeni mi, Hava filtresi yeni mi? Sert m kullanırsın yumuşak mı? Tüm bunlara göre değişir sorunun cevabı.
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aracın bakım durumuna göre bu rakamlar farklılık gösterir. Bujiler bile etkendir bu duruma...
|
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
benim aracım 307 otomatik ama senin kadar yakmıyor ya çok hızlı kullanıyorsun yada motorunda problem olabilir. bide yakıtın kaliteside önemli.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
altay_26
1. Vites 01 - Ocak - 1983 Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aracın bakımı yeni yapıldı.
buji, buji kabloları, hava filtresi ve benzin filtresi yeni degiştildi. yumuşak kullananlardanım.
|
|
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
o şekilde kullanıyorsanız ve bakımlarınız tam ise şehir içi 9 litre +-1 litre olur bana çok gibi geldi
sitemizden cecoli abimiz de 1.8 sedan var onun bile 9-10 litre arası yakıyor lpg de.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
O zaman bir sıkıntı var. Hemen hemen aynı modeller arabalarımız. Muhtemelen motorları da aynıdır. Sizin şehirdışı değerinizi ben şehiriçinde yakıyorum.
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
lpg de bence de çok yüksek ben benzinde çok fazla sündürerek kullandığımda bile 280 kr anca yakıyorum.
|
|
altay_26
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
arkadaşlar subap ayar aralıklarını bilen varmı aranızda emme kaç egsoz kaç subap ayarı yaptırmam gerekiyor herhalde sonrada gaz ayarı.
|
|
demirci
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
bende de 306 griffe var 1.6 28 kr yakıyor arkadasa katılıyorum..Diğer araçlara göre biraz çok ama araba gidiyor...
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Metınım sehır ıcınde benımkıde 10lt nın altına pek ınmez. 10-11 aralarında gezınır. Ama bıraz serı kullanımlarında gaz bastıgım zaman 11 ı gectıgıde olur dogal olarak...
1.6 da olsa sehır ıcınde 10 lt nın altına pek dusmesını beklemem. Bırde bakım ayar calısma vs cok onemlı...
Fakat onun harıcınde de yınede bıraz yuksek gıbı sehır dısında 10 ye yakın bır deger fazla yanı. Ben rahatlıkla 8lt altına ınıyorum. Ankaradan donerken en son aldıgım depoda 110-120 gıderken ve ıstanbula yaklastıktan sonra bıraz gazladık Kagıthaneye geldım arkadasları degıttım vs 7.9 lt ortalaması cıktı... Düzenleyen CeCoLi - 30 Eylül 2011 Saat 10:13 |
|
Mustafaserefli
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Ekim 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Mustafaserefli
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
1995 model 306 1.8 SR
LPG KİT:Stefanelli Sıralı sistem (Montaj tarihi Mart 2011) gaz sistemini taktırdıktan sonra bir türlü ayar tutmadı. Şu an ki durum. Yakıt Tüketimi: Şehir için 100 Km. 13,4 Lt (Gece ve gündüz 6 ölçüm) Şehir Dışı 100 Km. 10 Lt. (Benzinde gebze çıkışı ankara girişi yarım depo) Çekiş düştü. (1 keresinde 5 kişi bindik ve yokuşta rezil oldum) Rölantide gazda titreme ve düzensizlik (Benzinde titreme yok gibi) Motorda aşırı ses. Bu sıkıntılar için önerilenler ve yapılanlar: Debriyaj baskı balata değişimi, Devir daim kayışı değişimi, bor katkısı, Buji temizleme, (Motor ustaları motorda sorun yok dediler.) Sonuç: Çok sevdiğim araba binmekten nefret eder oldum. (Yoksa her şey normalde ben mi yanlış biliyorum.) Saygılarımla İMZA : Mustafa ŞEREFLİ. Kan Grubum(A RH+)
|
|
assat76
1. Vites 18 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 06 Eylül 2011 Konum: Kırıkkale Durum: Aktif Değil Mesajlar: 73 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ateşleme bobini de buna sebep verebilir.eğer ateşlemeyi eksik yapıyosa hem çekişten düşer hem de yakıt artar.
|
|
PEUGEOT 206 1.4 XR AUTO 2001 LPG
|
|
insomnia
2. Vites 27 - Ağustos - 1980 Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: B.paşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 404 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
benim aracım benzinli ve gaz hiç takılmadı şehir dışı ortalama 23-24 kuruşu geçmiyor ama şehir içi ortalama 40 kuruş
|
|
306 1.6 XR şeytan kırmızı
Alpıne S serıes 30 cm Subwoofer & Sony Xplod 500w XM-SD14 Amphı & Pıoneer DEH-4250 sab bass 4*50w & Kıcker DS 650.2 Mıd Bass & O RH+ bayariin haa |
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
önden çekişli bir araba için dediğin rakam oldukça yüksek atelkeme sistemini ve lpg ayarlarını tekrar gözden geçirseniz iyi olur.(buji seti, buji kabloları, lpg beyin ve boru seti) bu arada lpg beyninin temizliğini yaptırmanızda size yakıtta düşüş sağlar birde hafa filtreniz temiz değilse oda yükseltir yakıtı.
|
|
Mustafaserefli
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Ekim 2011 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Mustafaserefli
|
Destek için çok teşekkür ederim.
Buji ve kablosunu değiştirdikten sonra tekrar durumu buraya yazacağım. Bu arada lpg için bosch platin buji var. Tek tırnak. onu deneyeceğim. . Saygılarımla İMZA : Mustafa ŞEREFLİ. Kan Grubum(A RH+) |
|
Üçyüzaltı
1. Vites 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
|
Benim araç 18 kr civarı yakıyor şehir dışı 110 dan aşşada hiç inmem . Şehir dışı veriniz biraz çok sanırım, tabi burda gittiniz yolda önemli otoban gibi yolda gitmek var köy yolunda virajlı yolda gitmek var bunlar yakıt değerlerinizi etkileyecektir.
|
|
oguzhandincel
1. Vites 25 - Ocak - 1989 Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2011 Konum: Çorum Durum: Aktif Değil Mesajlar: 123 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı oguzhandincel
|
Benim araba senin değerlere yakın yakıt harcıyor ama otomatik.Manuel vites ise aracın bi sorun var gibi.Arkadaşların dediklerini bi denemek lazım.
|
|
2000 306 sedan,Quartz.1.6 8v Otomatik.
|
|
Mustafaserefli
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Mustafaserefli
|
Öncelikle İyi Bayramlar.
Buji değişimi yaptık. Tek tırnak Buji . çekiş düzeldi. Tekrar gaz ayarı yapıldı. Ama beğenmedim. Araba bu seferde gaz kesince titreme yapmaya başladı. Debriyaja basınca düzeliyor. Benzinde sorun yok. Şimdi farklı bir yerde gaz ayarı yaptıracağım.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |