![]() |
|
306 motor yağ yakıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
serFBdar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mart 2010 Konum: izmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 28 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2010 Saat 01:36 |
306 1998 xn arabam yağ yakıyordu ustama gittim arkadan duman attığını söyledim ada gördü ve subap lastiklerinden dedi motoru açtı ve segman atmassak GARANTİ veremem dedi. tamam dedim. 2000 km yol yaptım araba duman atmıyor ama 1 litre yağ eksiltti. usta yağı tamamlayıp tekrar deneme kararı naldı. onada uydum ve denedim 900 km oldu yaklaşık 400 gr yağ eksiltti. tekrar götürecem ama sizlerede danışmak istedim. motoru açtıklarında segmandan başka birşeye gerek yok demişlerdi. ama problemim devam ediyor. bir fikri veya tecrübesi olan varmı acaba. |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
zaten motorda asınan yerler bellıdır. sılındır yuzeylerı, segmanlar, supaplar ve lastıklerı. yag eksıltme nedenlerınden bırıde yagın motor dısına sızmasıdır. sabahları bır bak bakalım aracın altına yapıyormu??? :) umarım bezı ıyıdırde kacırmaz altına:) |
|
![]() |
|
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
yeni segman atılan araba yaklaşık 3000 bin km de 2 litre yağ eksiltir.Yağını komple boşaltıp tekrardan değişmenizde fayda var
|
|
|
|
![]() |
|
serFBdar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mart 2010 Konum: izmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 28 |
öncelikle arabamın motorunda yağ kaçağı yok. bunun kontrolünü yaptım. ama arkadaşın dediği şey çok ilginc geldi bana ben segman atılınca 3000 km yağayaktığı konusunda birşeyi ilk defa duyuyorum ve şaşırdım.tabiki ben bu konuda çok bilgili biri değilim ve sizlerede buyüzden soruyorum. inşallah sizin dediğiniz gibidir. sorun yoktur inşallah.
|
|
![]() |
|
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
hocam motor yapılan bi araç segmanlar gömleğe alışana kadar biraz eksiltir.ama yapan usta nasıl yaptı bilmediğim için ona bişey diyemem belki yapma segman kullanmıştır.
|
|
|
|
![]() |
|
peki bu olağan yağ eksiltme ise kaç kilometrede bunun normale dönmesi lazım. eğer yapma segmansa bana ne önerirsiniz.bubu nasıl anlarımda ustanın balşına karabasan gibi çökerim. çünkü ustama çok fazla güvenmiyorum.
|
|
![]() |
|
benim arabamda gömlek değişmedi.bu segmanlar gömlege göre yapılmıyormu.yani bana göölek değiştirme alternatifiyle gelebilirmi. çünkü bana gömle probleminden hiç bahsetmedi. segman ve homlama ile hiçbir sorunun kalmaz dedi.usta dediğin motoru açınca bumları bilemezmi,yada segmancı. kısacası hangi durumlarda ben bu adama ağız burun gireyim. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |