|
aracınız kilometrede ne kadar yakıyor |
Yanıt Yaz | Sayfa <1 567 |
Yazar | |
MemoTech
2. Vites 12 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 575 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Yukarıya yazmıştım fakat alıntı yapmayı unutmuşum kime yazdığım belli değil dibi olmuş. :)) Tekrarlıyorum mesajımı Çok harika değerler gerçekten. Eğer ki bu değerleri yakalayabileceğimi bilsem, kesinlikle benzinli bir araba alarak benzinli olarak binerim. Fakat genel olarak 10-11 Lt civarında yakıt tüketimine sahip olan 1.6 araçlara binmiştim şimdiye kadar.
|
|
PEUGEOT 308 SW HDi PANORAMIC PREMIUM PACK (2009 KÖPEKBALIĞI GRİ)
|
|
vaysal_ank
2. Vites 27 - Şubat - 1973 Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 132 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı vaysal_ank
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
arkadaşlar araç 307 110hp 1,6 dizel(100binde) yol bilgisayarı 5,6/100 gösteriyor aşağı yukarı doğru yani 100km 6 litre falan yakıyor , oda 3.58X6=21,48 YANİ KM DE 0.210-0,220 kurus yakıyor gbibi sizce nasıl karbon clean mi yapsam (daha önce hiç yapılmadı)sanki ilk aldığımda yol bigisayarı 4,8 falandı..tam hatılrmaıyorum...sizde durum nasıl? normal mi sizce bu değerler..?.. bence fazla yakıyor.. kullanılan yakıt opetyağ:castro eldge turbo dizel 5-40(yağ eksiltme azaldı ) Düzenleyen vaysal_ank - 03 Nisan 2011 Saat 15:50 |
|
MemoTech
2. Vites 12 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 575 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bence normal çünkü 1,4 HDI ile ben yaklaşık 5,1 - 5,8 arasında şehir içi yakıt tüketiyorum. Genelde yol bilgisayarı ekranında uzun süre 5,4 kalıyor. Sizin ki 1.6 HDI ise 5,6 çok iyi gibi görünüyor. Tabiki kullanım faktörleride değişir.
|
|
PEUGEOT 308 SW HDi PANORAMIC PREMIUM PACK (2009 KÖPEKBALIĞI GRİ)
|
|
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
307/1.6 110 beygir Otomatik vites bakımları tam.
Bu gün sırf denemek için fulledim depoyu daha alamayacağım diyene kadar LPG bastık depoya. Sonra yola çıktım geldim. 45 km yol yaptım. Yol düz bölünmüş yol 90kmyi geçmedim. Aheste aheste gittim geri geldim. Yol bilgisayarına göre 6.8lt/100km benzin gösteriyordu. Yine depoyu fulledik sallaya sallaya daha alamıyorum diyene kadar. Sonuç:
4.30 lt lpg aldı. Bu durumda ben 100km için 9.5lt Lpg tüketiyorum. LPG tüketimi litre bazında benzine göre %20 fazla olabilirden hareketle 7 litre desek benzin tüketimimiz 8.4 litre LPG tüketmem gerekiyordu.
Tabii bu düz yol ancak rampa vs denk geldi mi yakıt sarfiyatı artıyor. yukarıda da dediğim gibi 340km ancak gidebiliyorum bir depo LPG ile(Depo 40ltlik). En son uzun yol yaptığımda lt bazında hesaplamadım ama 0.25krş yaktı. Ortalama 90-110 arası sabit hızda daha çok hız sabitleyici ile gittim geldim. Bu değer şehir içi değil şehirler arası
Benzinde denemedim ne kadar yakıyor diye bir ara benzinle deneyeceğim bakalım bir anormallik var mı. Yol bilgisayarı normal gösteriyor ama en sağlıklısı fulle+yol+fulle ile bulunur.
Düzenleyen kapagan - 03 Nisan 2011 Saat 20:13 |
|
Yanıt Yaz | Sayfa <1 567 |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |