![]() |
|
1 depo ( 90 tl) ile 550-600 km şook??metanol kiti? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |
Yusuf Tekoglu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 22 - Ocak - 1992 Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2010 Konum: Çamlıca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Yusuf Tekoglu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
90 tL ye 550 km yol benimkide gdiyo zaten 180 TLye burdan memleketim giresuna gidiyorum 1000 km.
|
|
Honda Gibi Gazlarım BMW Gibi Yanlarım...
Mercedes Vito 112 CDI VIP 34 CTC 01 |
|
![]() |
|
xdesign ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Ocak 2011 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 336 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1 depo Adana-İstanbul arası (985 km) gidiyor benim 1.4. Gerçi uzun yolda 1.4'lerin 1.6'lara göre daha çok (daha çok derken beklenenden daha çok (orantı bağabında) ) yaktığını duymuştum.
|
|
Dünyaya 206 defa da gelsem sadece sen!
|
|
![]() |
|
Eyüp Duygun ![]() 1. Vites ![]() ![]() SPONSOR FİRMA Kayıt Tarihi: 18 Şubat 2010 Konum: Göztepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 237 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Eyüp Duygun
Dogru düzgün kullanıldıgında hic bir sıkıntısı yok.Ülkemızde standart aracların hariclerinde bircok turbo civic,mini cooper s vsvs bu kitleri kullanmakda onların amacları farklı ancak formül aynı.Direk saf methanol basılırmı bilemicem ama benım gorduklerım hep Su+Methanol zaten yurt dısındada water injection diye gecer.Yanma kalitesi daha iyi oldugundan bizler yazılım yaparken daha fazla avans derecesi saglar.Bir nevi ufacık nos basmış gibi.Ama standart bir aracda hic gormedım olmaz dıye birseyde yok ayarları düzgün yapıldımı cok uzun kmler sorunsuzca kullanılabilir.
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/AEM-WATER-METHANOL-INJECTION-KIT-1-GALLON-1GAL-30-3000-_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem4aa7fe54f0QQitemZ320646042864QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories Düzenleyen Eyüp Duygun - 07 Şubat 2011 Saat 14:19 |
|
![]() |
|
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
ilginç , paylaşım için tşk.
|
|
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
|
![]() |
|
kaan__ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
arkadaşlar aynı km bende yapıyorum demişiniz tamam güzel tebrik ederim daha az yaksın arabalarınız ben sadece faydalı olabilecek bişeyden bahsettim...tam olarak anlatamadım bu veriler 2000 motor mondeo için...bizim araçlarda bu km emininm daha fazla olacaktır ben geçen sene yazın 45 litrelik tankı
70 tl ye doldurup 535 km yol yapmıştım sehirler arasında o zaman lpg nin litresi ucuzdu tabi... herkez fazla devirli kullanmadığı sürece aşağa yukarı aynı verileri elde edebiliyo...şu anda 20 tl lik tüp ile şehir içi 85/90km gidebiliyorum zeten.... ayrıca tekrar söylüyorum bu mondeo 2000motor ve 600km şehir içinde yapıyomuş kimse yanlış anlmasın reklam falan yapma gibi bi amacım falan da yok bunu araştırıp eğerki bi sakıncası yoksa uygulamayı düşünen olabilir belkide hatta kendim bile düşünmüyor değilim her kez bi şekilde tasarruf etmek istiyo zaten bu şekilde 6-7 ayda kendi parasını çıkarır.... her neyse cvp veren herkeze teşşekkür ederim... Düzenleyen kaan__ - 07 Şubat 2011 Saat 19:54 |
|
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
|
![]() |
|
cerci07 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2008 Konum: FR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 958 |
burdada bunlardan takiyorlar cogu benzincidede ethanol bulunuyor
http://pieces-auto.shop.ebay.fr/i.html?_nkw=kit+ethanol&_sacat=135232&defsort=12&_odkw=&_osacat=135232&_trksid=p3286.c0.m270.l1311&LH_ClassifyToggle=0 |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
kaan__ ![]() 2. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
ebayda da görüldüğü üzere baya yaygın eğerki arabanın araıza lambasını falan yakmıyosa bence çok iyi bi sistem ki en az benzin kadar performans alındığıda aşikar ...yaza doğru ben bunu denerim büyük ihtimal....ve o zman kullanıcı olarak daha net bilgiler verebilirm...sanırım ruhsata işletme derdi de yok..
her neyse tekrardan herkeze teşşekkür ederim... |
|
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
|
![]() |
|
se®k@n ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Eylül - 1984 Kayıt Tarihi: 23 Ekim 2009 Konum: Ankara|Antalya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 857 |
Ben reklam yapılıyo imajı vermeye calısmadım, calısmam da hiç bi zaman..
Aman yanlıs anlasılmasın..
![]() |
|
![]() |
|
gansarık ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Mart 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
5ARKADAŞLAR METHENOL DEGIL ETHENOL DUR.BREZILYADA ARALARIN %25 INDE KULLANILIYOR ABD DE E85 ADI ALTINDA KULLANILIYOR.ÇOK EKONOMIK
|
|
![]() |
|
gansarık ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Mart 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
ETHENOL BILDIĞIMIZ ALKOL YANI.URETMEYI BAŞARABILIRSEK YADA UCUZA BIRYERLERDEN BULABILIRSEK YAKIT PARASI DERDINDEN KURTULURUZ.NEREDEN BULUNABILECEGINI BILENINIZ VARMI
|
|
![]() |
|
BOĞMA RAKI YAPMAYI BILENINIZ VARSA ETHENOLUDE YAPAR.
|
|
![]() |
|
KAAN EGER SEN DEGILDE BEN KARŞILAŞSAYDIM MONDEOYLA SUANDA ARACIM ALKOLLE ÇALISIYORDU BILE.TEKRARDAN GITME SANSIN YOKMU O SERVISE
|
|
![]() |
|
eğer hala düşünüyorsan tekrar görüşür hatta takılan yerin kartını alıp sizi bi görüştürebilirim bu arada bu işlem konyada uygulanıyo diğer illerde durum nedir bilemiyorum uzun zamandır cvp vermemişim bu konuyu takip etmeyi unuttum kusura bakma ![]() |
|
|
![]() |
|
bu arada bu etanol yada metanol
![]() ![]() |
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
bende bu ısle ılgıleneyım dıye ethanol yanı etıl alkol alayım dedım. bızım burada capa tıp fakultesının karsısında dolu eczane var. sorusturdumda 1 lt sıne 8 tl dedıler. oracıkta kurudum kaldım :))))
bırkac yerde etıl alkolun verdıgı enerjıye gore elde etme malıyetının yuksek oldugunu okumustum. bu noktada ucuz bır enerjı olmadıgına kanaat getırdım. sen lt sıne 1.1 tl demıssınde nerede bu fıyata satılıyor merak ettım dogrusu
![]() |
|
![]() |
|
abi ben bunun la ilk karşılaşmamda ilk sorum ne kadar litresi? oldu adam ban 1100 tl dedi hatta yazın 800 kuruşa kadar iniyo dedi anlaşmalı bi yer varmış takılan yerde oradan alıyolarmış ama kolonyacılarda falan var dedi...
peki depoyu doldurdun çıktın şehirler arası yola diğer ilerde nası bulcaz bunu dedim bagajında büuük bi bidon var en az 20 lt onları doldurduğunu söyledi ayrıca bu arabada normal orjanal benzin sistemi lpg ve ve metanol sistem bi arada ben zaten tüple metanolu dalduruyum bana yetiyo benzin ibremde sürekli full demişti tüp takılmayan araç için bence iyi araştırıp yapılabilir benim araçta tüp olmasaydı bende kesinlikle düşünürüm şimdi 3 sitemi birden kullanmak bizm arabalar gelmiyebilir bide haliyle öğrenci olunca 1000 bi anda veremem zaten ![]() acizhane kendi görüşüm bence çok etkileyici en azından tüpte sorun yaşamayan çok az kullanıcı var piyasa usta azlığından diyebilirm acıkcası bu sistemde bizim araçlarda lpgden daha az sorun yaşanacağını düşünmüyor da değilim |
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
o arkadas kımse ben onun aklından suphe ettım :)) o buyuk bıdon bagajda dururken arkadan bır arac carpsa o zaman o aractakı kısıler ne hale gelır bılıyormusun sen??????? artık molekullerıne mı ayrılırlar yoksa atomlarına mı ayrılırlar ne olur bılemıyorum... boyle cahılane davranıslardan ve beyınlerden aman uzak dur. ben sandımkı depoya koyuyorlar dıye... aman sen sen ol boyle ucuz ıs yapacam derken kendının ve baskalarının emnıyetını hıce sayan kısılerden uzak dur... sen lpg nı kullanmaya devam et. bu alkol kullanımın motora lpg den daha cok zararı var. cunku bızım motorlarımız bu alkolu kullanmaya pek musaıt degıl. arastırırsan alkol kullanabılen aracların yakıt sıstemlerı ve motor yagları farklı. o acıdan bızım ıcın lpg daha sorunsuz... ![]() Düzenleyen cecoli - 09 Nisan 2011 Saat 23:25 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |