![]() |
|
106 da hangi ebatta lastiğiniz var? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
ozdemirosman ![]() 1. Vites ![]() ![]() 24 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2011 Konum: ddffg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 104 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozdemirosman
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2012 Saat 20:32 |
arkadaşlar 2001 quik e 185 65 14 lastik taktım 3 ay sorun çıkmadı fakat şimdi arkaya bir kişi oturunca arka lastikler davlumbazlara sürtüyor ustaya götürdüm torsiyondan dedi yaptırdım halşa aynı bana amortisör gibi geliyor ama 2 ayrı usta da amortisörlerin sağlam olduğunu lastiklerin büyük olabileceğini söytlüyorlar.bence mantıksız çünkü bu lASTİKLERE 3 AY SORUNSUZ BİNDİM VE BUNDAN ÖNCEKİ LASTİKLERDE 175 65 14 tü benim büyüttüğüm ölçü genişlik fakat davlumdaba sürten kısım lastiğe karşıdan bakıldığındasaat 11 yünü ve lastiğin orta kısmına yakın yeri yani yanaklar falanda değil.?inat ettim bu sorunu çözücem 570 tl harcadım çözülmedi ölmek var dönmek yok bu arabayı bu şekilde satmıycam Milletin aracına bakkıyorum 195 lastik takıyorlar hiç sorun yok. acabna neden?
|
|
ASLAN BESLEYEN YEMİNİ DÜŞÜNMEZ.
|
|
![]() |
|
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
torsiyonlardan düşürülmüşse araç sürtme yapar bakımdan çıktıktan sonra torsiyonlar takılınca düşük takılmış olabilir.yükseltmeyi deneyin.
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=5428&KW=torsiyon+y%FCkseltme&PID=288398&title=106-saxo-torsiyon-alaltma-%DDlemi#288398 |
|
![]() |
|
KenBlockJR ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
![]() ![]() ![]() ![]() |
ebat aşırı büyük. orijinal ölçüsü 165/65/14tür.
185/55/14 ve 195/45/15 de çap olarak denktir. bu 3 ebat dışında kullanamazsın. Senin lastiğin çapı ve çevresinin büyük sürtmesi normal
|
|
206 Roland Garros 1,6 16V
|
|
![]() |
|
ozdemirosman ![]() 1. Vites ![]() ![]() 24 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2011 Konum: ddffg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 104 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozdemirosman
lastik ölçüsünün büyük oldduğunu düşünmüyorum keza ; aracımın uygunluk belgesi hala mevcut bu belgeye göre 165*70*14,165*65*14,175*60*14 ebatlı lastikler kullanılabiliyor.bendeki lastik 185*65*14 ancak lastiğin taban kısmında hiçbir sıkıntı yok yani 175 yerine bundan 1 cm daha geniş olan 185 lastikte hiçbir sıkıntı yok.Yanak konusunu sıkıntılı gibi görünsede bu araca uygun olan lastikten sadece yarım cm daha yüksek bir lastiğe sahibim ve (altını çizerek söylüyorum) sürtme problemi yarım cm lik bir sorun değil.sorun sanki amortisörün haddinden fazla yumaşaklıkla esenmesi gibi düşünün.Buna istinaden bu lastikler yeni takılmadı bu ay 4, ay olacak bu lastikler takılalı ve 1 aydır bu sorun var.Ayrıca torsiyon tamiri sürtme olayından sonra yapıldığı için yanlış ayarlanması ve buyüzden sürtmesi söz konusu değil.Yazdığınız cevaplar için teşekkür ederim herkesin cevaplarınıda beklerim.
|
|
|
|
![]() |
|
Ego_Ist ![]() 2. Vites ![]() ![]() 20 - Mart - 1982 Kayıt Tarihi: 30 Ekim 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 164 |
185-55-14 ve ayrıca 4mm yay var hiç sorun yaşamıyorum
|
|
![]() |
|
okankrgz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 27 - Nisan - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 472 |
14-55-185 lastik ebat kullanıyorum ben 106 mda, aracınızın cepheden fotosunu ekleseniz daha yararlı olacağını düşünüyorum.
|
|
Koceli/İZMİT
1982 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozdemirosman
en kısa zamanda ekleyeceğim |
|
|
|
![]() |
|
KenBlockJR ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
yanlış. taban büyüdükçe lastiğin çapı da büyür. burdan hesaplayabilirsin http://www.lastik24.com/Calculation.aspx
|
|
206 Roland Garros 1,6 16V
|
|
![]() |
|
psychoabi ![]() 2. Vites ![]() ![]() 10 - Ekim - 1987 Kayıt Tarihi: 23 Ağustos 2010 Konum: Balıkesir-Afyon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 174 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı psychoabi
benim 106 da ben 175-60-14 kullanıyorum
|
|
106 XS Balıkesir
|
|
![]() |
|
kaderim@61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 03 - Nisan - 1987 Kayıt Tarihi: 21 Haziran 2011 Konum: ankara/merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 205 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kaderim@61
185/55/14 dunlop lastik 5cm yay var arkaya kaç kşi oturursa otursun sıkıntı yok :)
|
|
bize her yer trabzon /206 xs 2003/elyapımı coilover/pionner 8300/kenwwod subwofer
|
|
![]() |
|
aclern ![]() 1. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 19 Ağustos 2010 Konum: Acıbadem - İst Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
185/60/14 ve bende de dunlop lastik var ve 3,5 cm yay var bende
|
|
2000 1.4 106 Quiksilver
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozdemirosman
3 AY önceki çıkarttığım lastikler bunlardı.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozdemirosman
bu yay takan arkadaşlarım acaba bende mi taksam nerden bulabilirim bunları yardımcı olursanız sevinirm vakit ayırdığınız için teşekkürler.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozdemirosman
öncelikle sorunla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim fakat çıkan ve taakılan lastikler yazıldığında ssorun teşkil edilecek yanak mesafesinde 0,2 inç. yani 0,5 cm yapar bendesi problem yarım cm ssorunu değil.70 kg lik tek kişi arkadayken ufak bir yaylanmada lastiğin ssürtmesilastiğe karşıdan bakıldığında saat 10 yönünde arka tampona bağlı olan davlumbazın orta kısımlarındaki bölmede süsürtme oluyor.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozdemirosman
spor yay alıp taksam fayda edermi acaba hani daha sert bir yay ya o bakımdan yada artık kendi mantığım çerçevesinde gidip amortisörleri değiştirteceğim.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozdemirosman
güncel
|
|
|
|
![]() |
|
kaderim@61 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 03 - Nisan - 1987 Kayıt Tarihi: 21 Haziran 2011 Konum: ankara/merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 205 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kaderim@61
kardeş yazdıgım benim kulandıgım 185/55/14 106 gti orj ebatları yani kısa bir deyişle sıkıntı olacak olsa orjinal koymazlardı ben kullanıyorum arabam quik sende 65 yanak var 55 alırsan aradakı mesafe dahada acılacak yani sürtme olamayacak bak 60 yanak bile olsa arkaya 3 kişi koy sürter ama 55 yanakta sürtmüyo tecrübeyle bildirilir 185/55/14 tak rahat edersin.
|
|
bize her yer trabzon /206 xs 2003/elyapımı coilover/pionner 8300/kenwwod subwofer
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kaderim@61
ayrıca arkaya yay takılmıyo arkda torsiyon var onu düşürt dürüyon yayı sadece öne takıyon .
|
|
|
|
![]() |
|
minolta35 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2012 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı minolta35
55-60-65-70 gibi yazan ölçüler yanak yüksekliğinin % olarak tabana oranıdır.Yani 185*65 denen lastiğin yanak yüksekliği 120 mm.Verdiğiniz bilgiye göre önerilen max taban 175 te bile 60 yanak önerilmiş.Bu da 105 mm yapar.Demek ki 15 mm fark var.3 ay sürtmediğini söylemenize istinaden bir tek ihtimal kalıyor o da lastik havaları...
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ozdemirosman
![]() |
|
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |