![]() |
|
Ses sistemi rca bağlantısı- bilenler içeri lütfen |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
RP393 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ağustos 2017 Konum: Gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2017 Saat 12:43 |
Arkadaşlar merhaba, 206 aracımda kurulu bir sistemim var ama sanırım bağlantısı yanlış çünkü verim alamıyorum.
Çift rca ile denedim , tek rca yı y kablo ile böldüm ikiside içime sinmedi. Şimdi sorular şunlar; Resimdeki sistemde rca kabloları nasıl bağlamalıyım. İki adet rca kablo, 2 adet y fiş var elimde. Birde teypdeki rca çıkışlarında rear/sub ve front yazan hangi çıkışa bağlamalıyım. Teyp menüsünde; rear/rear veya rear/ sub seçeneği ne olmalı. Preout/ sub veya preout/full ne olmalı. [IMG] ![]() Çizim kötü kusura bakmayın, şimdiden teşekkürler. |
|
![]() |
|
ggitaristt ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Teybi rear/sub modunda kullanacaksan teypten 4 kablo rca ile çıkıp anfiye 4 rcayı ayrı ayrı gireceksin.. Teyp arka hoparlör anfi çıkışlarını, bass çıkışı olarak değiştirir ve teypten özel olarak bass frekansları düzenleyebilir, subwooferi açıp kapatabilirsin.. Bu şekilde teypten bass kontrolü yapabilirsin..
Teybi rear/rear kullanacaksan (piyasa işi ve az malzeme), teybin rear çıkışlarını 2 rca ile alıp anfiye girerken Y kablolar ile böleceksin.. Bir adet Y kabloyu anfi sol ön ve sol arka, diğerini de sağ ön ve sağ arka olarak gireceksin.. Bu şekilde hoparlörlerden stereo ses alabilirsin.. Anfiden subwoofer bağlayacağın kanala LPF aktif edeceksin (100 Hz veya altı), Hoparlör bağlayacağın kanallara da HPF yada Full olarak kullanacaksın.. (Tavsiyem HPF kullan 100Hz ve üzeri) HPF ve LPF kullanarak frekansları bölersin böylece subwoofera tiz göndermemiş ve hoparlörlere de bass göndermemiş olursun, Anfi daha az enerji harcar ve ses daha temiz ve verimli olur.. Ama yine de o anfi çok güçlü olmadığından fazla zorlama bence.. |
|
![]() |
|
RP393 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Ağustos 2017 Konum: Gebze Durum: Aktif Değil Mesajlar: 256 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Anladım hocam, peki rear/su seçtikten sonra bass ın bağlı olduğu kanala giden rca yı teypte rear/sub yazana gireceğim değil mi?
Birde preout da ne seçili olmalı bu durumda |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tekrar merhaba, bağlantıları dediğiniz gibi yaptım. Ayarları da sırasıyla rear/sub. Preout/rear yaptım. Bass 0, mid 4 , tiz 4 yaptım. Harika ses veriyor şuan. Bass ı teypten yükselttiğimde körük yerinden çıkacak sandım teşekkür ederim
![]() |
|
![]() |
|
ggitaristt ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2016 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1277 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ggitaristt
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Kardeşim rear/rear rear/sub seçeneği: 4 rca çıkışlı teyplerde arka hoparlör çıkışına hoparlör veya bass atamak için
Diğer preout seçeneği de ayrıca bass çıkışı olan teyplerde bass çıkışına hoparlör atayabilmek için.. Diye biliyorum yalan olmasın.. Ama sonuçta ikisi de aynı şey.. Yani senin teyple özel olarak bass sürmek istersen rear/sw yapacaksın.. Mesela benim pioneer teypte 6 rca çıkış var, 4 hop + 2 bass kontrol.. ben rear/rear kullanabiliyorum.. 4 rca kablo ile anfiye giriyorum.. Düzeltme: yardımcı olabildiysem ne mutlu ![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |