|
206 otomatik vites sorunu |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
feyyazbugan
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Mart 2024 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı feyyazbugan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 19 Mart 2024 Saat 09:11 |
Merhaba Arkadaşlar
Kullanmış olduğum arabada otomatik vites geçişlerde kar ve spor modu hatası veriyor, Devir yükselmesine rağmen araba vites atmıyor. Arabayı aç kapa yapınca düzeliyor, 2 kez başıma geldi yolda giderken küt diye ses geldi ve aynı sorun oldu. Arabadaki hataları görmek için bir ustaya gidip bilgisayara bağlattım resimdeki hataları vermektedir. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim |
|
Eycof
1. Vites Kayıt Tarihi: 20 Mart 2024 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aynı sorun bendede var çözüm buldunuzmu
|
|
feyyazbugan
1. Vites Kayıt Tarihi: 19 Mart 2024 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı feyyazbugan
|
Bulamadım
|
|
Eycof
1. Vites Kayıt Tarihi: 20 Mart 2024 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ben cihaz aldım önce pis yakıt p1327 arızası vermiş sonra p0700 şanzıman arızası vermiş sonra p0745 basınc arızası vermiş ben basınc sensörünü bi değiştireyim diyorum kablolarda şase veya so gelince yapıyormuş
|
|
Nurullah*
1. Vites Kayıt Tarihi: 25 Mart 2024 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Nurullah*
|
Sorunu çözebildiniz mi ?
|
|
cimenquantex
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mart 2024 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı cimenquantex
|
Dostlar tekrardan merhaba aracımı bu sabah ikitelli sanayiye bırakacağım. Ustam 35 yıl peugeot yetkili servis deneyimine sahip, kendisi arızayı söylediğim anda bana şanzıman için yeterli yağı ve 2 adet selenoid valf siparişi geçip aracı onun ellerine teslim etmemi söyledi. Sizlere dönüş sağlayacağım arızanın giderilmesi ne kadar sürer bilemiyorum. 206 larda 150.000km olduğunda şanzıman yağı değişiminin gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.
|
|
Eycof
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ustam geçmiş olsun ben bi tanıdık vasıtası ile şanzımancıya gittim ve bilgisayara bağlandı gaz pedalı potansiyemetresi arıza vermiş ondan dolayı şanzıman korumaya geçiyormuş ORJİNAL yazılım ile arızayı sildi şimdilik sorun düzeldi tavsiyem orijinal program ile baktırmanız sorunun ne olduğu çıkayor çoğu usta direk valfleri değiştiriyor yada öyle diyor ve ufak bi arıza yı şanzıman inecek diyip geçiriyor GEÇMİŞ OLSUN TEKRAR
|
|
jaseen
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Haziran 2015 Konum: Üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
aynı sıkıntı bende de mevcut. sinir ediyor beni.. sabahlari yapiyor özellikle. ac kapa yapinca duzeliyor. nerede yaptırdın hocam. bizde bir ugrayalim istanbulda ise.
Düzenleyen jaseen - 27 Mart 2024 Saat 18:04 |
|
arifbsrn
1. Vites Kayıt Tarihi: 23 Eylül 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
muhtemelen valfler ve yağ değişecek ve sorun düzelecek hocam.
ustaya şuanda ulaşma imkanınız varsa şanzıman yağ sayacını da eklediği yağ oranında düşürtmeyi hatırlatın. bazı ustalar valf ve yağı değiştiriyor o kadar.
|
|
cimenquantex
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mart 2024 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı cimenquantex
|
Arkadaşlar bu sorunun çözümü 15 yıldır çözülemedi kronik bir arıza bugün ustamdan aracı teslim aldım 2 adet selenoid valf ve yağ değişimi sonrası herhangi bir arıza yok. Kısacası arızayı tam arıştırıp çözmeye çalışan biri olarak sorunun selenoid valflerinizde ve yağ değişimi gerektiğinden ötürü olduğunu söyleyebilirim. Ama kontrol ettirmeden yaptırmamakta fayda var.
|
|
Musta08
1. Vites Kayıt Tarihi: 22 Ocak 2024 Konum: Çanakkale Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhaba arkadaşlar,
Benimde sıkıntım kar ve spor modu, araç şehir içerisinde sıkıntısız bir şekilde ilerliyor fakat sehir ler arası yolda 30 km kadar 4. Viteste yolculuk edince kar ve spor modu yanıp sönüyor ve araç 3. Vitese geçip orada kalıyor. Daha önce vites geçişlerinde problem olduğu için selonoidler yağ, tesisat ve soğutucu değişti. Ama bu sorun illallah ettirdi. Sorunu yaşayan var mı? Birde bursada işinin ehli bir usta var mı? Varsa özelden numarasını atarsanız iletişime geçeceğim.
|
|
feyyazbugan
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı feyyazbugan
|
Merhaba arkadaşlar
Kocaelide bulunduğum buradaki şanzımancıya götürdüm. Seloid ve yağ değişim yapıldı. Ama halen bilgisayara bağlamdığında hata çıkmaktadır. Bendeki araba kendiliğimde N den P ye alınca rolanti yükselmesi oluyor araba hep harekette olduğu için olabilir dedi usta , gaz sorununu düzeltilmesi gerekiyor gene aynı arıza yaparsa şanzıman reklefiye olması gerekiyor dedi. Başka bir ustaya götürdüm oda biraz baktı gaz geleceği yada beyinde değilde elektrikselbır sıkıntı olduğunu bu sorun düzeltilmesi için elektrikçiye gitmem gerektiğini söyledi. Bayramdan sonra elektrikçiye gidip baktıracağım. Şuan arabayı fazla yormadan kullanıyorum
|
|
Erdhan
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Nisan 2024 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhaba, ikitellide nereye gittiniz? Aynı sorunlar ve daha fazlası benimde aracımda mevcut.
|
|
feyyazbugan
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı feyyazbugan
|
Bendeki sorun çözüldü.
Sorun oksijen sensöründeymiş. Usta sensörü değişti sorun düzeldi. Varsa imkanını ilk önce oksijen sensörünü kontrol ettirin. Ben ama bu işlemden önce şansıman yağ ve seloid değişimi yaptırdım düzelmemişti.
|
|
Serhan2003
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Temmuz 2024 Konum: Yozgat Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Serhan2003
|
Bende de aynı problem var. Aynı hatalar var. Bilgisayarda Oksijen Sensörü ile ilgili bir hata bulunmuyor. Sorun tamamen geçti mi acaba ?
|
|
MMYILMAZ
1. Vites Kayıt Tarihi: 2 Saat 32 Dakika önce Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhabalar ustanız sanayide kimdir aynı sorundan muzdaripim yaptırmak istiyorum bende
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |