Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU >Peugeot Jant Lastik Seçimi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Tecrübeyle sabit lastik yorumlarım
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Tecrübeyle sabit lastik yorumlarım

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
EK-6 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı EK-6 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Tecrübeyle sabit lastik yorumlarım
    Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2010 Saat 00:21
Arkadaşlar bende lastik düşkünlüğünden kaynaklı bolca lastik değişimi oluyor.Evde depoda lastik çıkmacısı gibiyim.Takıntılıyım o konuda size bikaç performans lastiğiyle ilgili yorumlarımı paylaşıcam.

Michelin pilot exalto : Bu lastik gayet performanslı olup kullanırken bu kadar olur yeni viraj nerde demeye başlarsınız fakat bu viraj saltanatınız 150km hıza kadardır o hızdan sonra ani manevra şerit değiştirmelerde salınım yapmaya başlar.Isındıkca limitlerde sesi artar ama ses olsada ısındıkca tutunması artar.Yumuşak hamurludur 5-6 bin km sonra eğer benim gibi agresif kullanıcıysanız dış ve içlerden parçalanma gibi çatlamalar olur.Sonrasında bu ortalara geçer.Drag için uygun değildir viraj kabiliyetine söz söyleyemeyeceğim bu lastik maalesef kalkışlarda patinaj problemi yaşar.Fiyatıda tuzlucadır.

Dunlop sp sport 01 : Bu lastik uygun fiyatının yanı sıra virajlarda oldukca iyi performans verir ama exalto kadar değil.Genede çok atarlı bi lastikdir.Ömrü harbiden uzun bi türlü eskimek nedir bilmeyen kuru zeminde verdiği performansı hiç kayıpsız ıslak zemin de de gösteren çok delikanlı bi lastikdir.Viraj kabiliyeti exalto dan bir nebze az olsada drag kalkış performansı o nebze üstündür.Biraz gürültlüdür ve geç ısınır.Bunun yanında yakıt olarak da biraz fazla yaktırıyor nedense.

Brigstone adrenalin re001 : Bu lastik her türlü şartta ne kadar zorlarsanız zorlayın inadına kaymamak için direnir.Fakat fizik kanunları merkezkaç G kuvveti sınırları aştığında birdenbire savurur o an ki afallamayı çabuk atlatmazsanız ölmüşlerinize kavuşursunuz.Fakat harbi rayda giden tren gibi viraj dönmek ve arkanızdan gelenleri nasıl döndü lan bu dedirtmek için en iyi lastikdir.Biraz tecrübeli pilot işidir.Drag da da bir okadar başarılı olup şuan şiddetle tavsiyemdir.Buda azcık tuzlu olabilir şuanki fiyatını bilmem.

Dunlop sp sport maxx : Bana kalırsa kedi dünyasında aslan neyse performans lastiği dünyasında da sport maxx odur.İntehar edecem tutmayın beni şeklinde de viraja girseniz itfaiye yastığı gibi hayat kurtarır ıslak kuru mıcırlı tozlu topraklı sucuklu salçalı ne aklınıza gelirse yol o şekil olsun uyum gösterir.Her daim performans olsun kusursuz olsun fiyatıda yüz güldürsün kervanındaysanız aha lastiğiniz bu.

Falken ze 912 : Bu lastik japon milletinin medearı ifteharı olup hiç tipinden sıfatından beklenmiycek performans sunar.Limitlerini öte öte belli eder ve zorladıkca limitleri aştıkca uslu uslu kayar kaymanın da zevkine varırsınız.Drag performansında lakabı aks koparandır o derece patinajsız kalkış yaparsınız.Kontra virajlarında çilesine katlanır çok iteatkardır.Azda yaktırır.Şuan bu lastiği kullanmaktayım.Ama aylık olarak bu lastikler arası geçiş yaparım.
Bizi eskiler tanır,Yeniler örnek alır,Tanımayanlar ibret alır.
Yukarı Dön
Kifanhom Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Kifanhom Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2010 Saat 00:31
potenza re001 evet en iyi perf lastiği bence de
fn2
Yukarı Dön
serFBdar Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı serFBdar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2010 Saat 00:37
bence birde pirelli performans lastiğini dene derim.onunla ilgili yorumları alalım sizden.bence performans deyince açık ara pirelli
Yukarı Dön
serFBdar Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı serFBdar Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2010 Saat 00:38

p    i    r    e    l    l    i             z   e   r   o  

Yukarı Dön
EK-6 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı EK-6 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2010 Saat 00:46

Pirelli p zero rosso kullandım.Aşırı pahallı ve şuan yorumunu yaptığım lastiklerden aman aman bi farkı yok ve aşınma süresi çooook kısa.

Yukarı Dön
shamed Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
31 - Mart - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı shamed Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2010 Saat 00:48
Potenzanın iyi olduğunu duymuştum
Sen Giderken Ben Dönüyodum Diyenler! Bir Gün Beraber Yürüyelim

Bakalım Kim Önce Dönücek
Yukarı Dön
EK-6 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı EK-6 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2010 Saat 12:20
Bu hafta Michelin in Türkiyede olmayan modeli preceda yı alıyorum.

Düzenleyen EK-6 - 08 Temmuz 2010 Saat 12:21
Yukarı Dön
Hüseyin Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Hüseyin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Temmuz 2010 Saat 12:28
hayırlı olsun düz yolda yan gitmemen dileğiyle Dil Çıkarma
Yukarı Dön
erkut 205 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı erkut 205 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2010 Saat 13:56
Yakın zamanda lastik almayı düşünüyorum ebat çok önemli, olmazsa olmaz gibi.
205-45-15 çok vazgeçilemiyecek birşey çıkarsa yada bu ebatta aradığımızı bulamazsak marka model fiyat performans 4 lüsünü bir nebze bulunabilirse 205-50-15 de olabilir ebat.

Öncelikle lastiği zaten yaz dönemlerinde kullanıcağım ve araba hobi aracı olarak kullanıldığından fazla kmde yapmıyor.Yani lastik soğuk hava teması olmuyacak hamur özelliğini kaybetmiyecek düzeyde kalıcak...
Öncelikle kalkış esnasında bende minumum patinaj sağlıyacak bir lastik. Bunun yanı sıra yanaklarıda bir okadar dayanıklı olucak,virajlarda esneme bir okadar az. Bir diğer aradığım özellik ise lastiği 1 yada 2 yıl kullandım dişlerini ve hamurunun hala aynı verimi alabilmem. O yumuşaklığı yüzeyde halen kalmasını istiyorum,sertleşmemiş şekilde kalıcak...
Aslında bu duruma brıdgestone adrenalin uyuyordu kullandıydımda memnundumda. Şimdi yeni ebat gerektiğinden acaba daha iyisi yada tercihen başkasını almalımıyım...

Bir çok yerde farklı farklı marka modellerden söz ediliyor. Nokian,mıchelin,brıdgestone,toyo,yokohama,continental vs... marka fanatikliğim asla yoktur sadece yukarda yazdıklarımı göz önünde bulundurup ve bu aradığım  kriterlerde kullanmış olan yada bana analiz yapıcak arkadaşlar varsa memnun olurum...
Bu arada ayırabileceğim fiyat tane lastik için max. 200 TL.
150/160 TL civarlarına olursa  önceliğimdir. Biraz fayda-fiyat oranın en iyisi bişey almak istiyorum...
Cevaplar için şimdiden tşkr.

Peugeot 205 GTI Mi-16 Motronic M1.3 3row
(Stock) + Açık Filtre ; Mi16 8/2/1 Headers orj.Group A 309 s16 SebRinG exhaust system 60mm
=Engine Power:158 hp(116kw)
=Whell Power :137 hp(101kw) 915kg

Yukarı Dön
individual Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
23 - Ocak - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı individual Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2010 Saat 14:50
3 yıldır nokian kullanıyorum.
memnunum.
Yukarı Dön
GökhaN Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
KURUCU / ID=1

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı GökhaN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2010 Saat 15:11
Orjinalini yazan: erkut 205 erkut 205 Yazdı:

Yakın zamanda lastik almayı düşünüyorum ebat çok önemli, olmazsa olmaz gibi.
205-45-15 çok vazgeçilemiyecek birşey çıkarsa yada bu ebatta aradığımızı bulamazsak marka model fiyat performans 4 lüsünü bir nebze bulunabilirse 205-50-15 de olabilir ebat.

Öncelikle lastiği zaten yaz dönemlerinde kullanıcağım ve araba hobi aracı olarak kullanıldığından fazla kmde yapmıyor.Yani lastik soğuk hava teması olmuyacak hamur özelliğini kaybetmiyecek düzeyde kalıcak...
Öncelikle kalkış esnasında bende minumum patinaj sağlıyacak bir lastik. Bunun yanı sıra yanaklarıda bir okadar dayanıklı olucak,virajlarda esneme bir okadar az. Bir diğer aradığım özellik ise lastiği 1 yada 2 yıl kullandım dişlerini ve hamurunun hala aynı verimi alabilmem. O yumuşaklığı yüzeyde halen kalmasını istiyorum,sertleşmemiş şekilde kalıcak...
Aslında bu duruma brıdgestone adrenalin uyuyordu kullandıydımda memnundumda. Şimdi yeni ebat gerektiğinden acaba daha iyisi yada tercihen başkasını almalımıyım...

Bir çok yerde farklı farklı marka modellerden söz ediliyor. Nokian,mıchelin,brıdgestone,toyo,yokohama,continental vs... marka fanatikliğim asla yoktur sadece yukarda yazdıklarımı göz önünde bulundurup ve bu aradığım  kriterlerde kullanmış olan yada bana analiz yapıcak arkadaşlar varsa memnun olurum...
Bu arada ayırabileceğim fiyat tane lastik için max. 200 TL.
150/160 TL civarlarına olursa  önceliğimdir. Biraz fayda-fiyat oranın en iyisi bişey almak istiyorum...
Cevaplar için şimdiden tşkr.

biraz sert bir lastik istesen sana Toyo Proxes T 1R öneririm yumusak dersen biraz araştırıp 200 tl civarına goodyear f1 eagle bulabilirsin diye düşünüyorum.
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> www.pejo.com.tr
Yukarı Dön
GökhaN Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
KURUCU / ID=1

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı GökhaN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Temmuz 2010 Saat 15:30
Bende birçok lastik kullanış biri olarak lastik yorumlarımı yapayım.

Goodyear F1 Eagle 185 55 14 : şimdiye kadar kullandığım en iyi güvenilir ve performanslı lastik. Desen olarak ve kaliteli olarak en iyisi. Yol sesi içeriye az verip konforu maksimum seviyede tutuyor. Bulabilirseniz gözünüz kapalı alabilirsiniz. Göz Kırpma

Syron N3000 195 45 15 :
yumuşak bir lastik yanlız güvenilir değil. Fren mesafesi uzun Ucuzlar içinde en iyilerinden birisi.

Kumho Ecsta Supra 185 55 14 : kullandığım lastikler arasında en kötüsü ne yolu tutuyor nede arabayı durduruyor.

Marshal Matrac 185 55 14 :
Kullandığım lastikler içinde en serti, yol sesini çok fazla içeri veriyor tek artı yönü fren mesafesi çok uzun değil ama konfor sıfır. Kumhodan iyidir.

Toyo Proxes T1R 195 45 15 :
Marshala göre biraz daha yumusak bir lastik fakat performans ve fren mesafesi yönünde goodyerdan sonra kullandığım en iyi 2. lastik. Yağmurlu havada kuruya göre çok çok iyi 4 mevsim kullanıcaklara tavsiye ederim. Fakat çok uzun ömürlü kullanamazsınız. içeriyede orta seviye yol sesi veriyor.

Dunlop SP9000 205 40 17 :
Yumuşak hamurlu bir lastik. Güvenilirklik orta seviyede diyebilirim. Konfor olarak maksimum seviyede tutmaya çalışıyor.

Yukarı Dön
erkut 205 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı erkut 205 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2010 Saat 19:33
Cevaplar için teşekkürler.
Toyoyu herkez övüyor ama biraz sert olduğunu söylüyorsunuz, gene yorumuna güvendiğim biriside toyo sert lastik diyor ve beğenmiyor kalkış için. ama bir yandan da bayada kullanıcısı var.
Diş yapısı sert bir lastikmi toyo acaba ?

Normalin biraz üstü bir lastik arıyorum çünkü araba özellikle 1/2 neredeyse yok.
Şanzuman dişli oranları kısa ve normalin üstü bir güç kombinasyonu var std değerin üstüne tekere +20kw daha var  çok çabuk devir bitiriyor.

Düzenleyen erkut 205 - 26 Temmuz 2010 Saat 19:34
Peugeot 205 GTI Mi-16 Motronic M1.3 3row
(Stock) + Açık Filtre ; Mi16 8/2/1 Headers orj.Group A 309 s16 SebRinG exhaust system 60mm
=Engine Power:158 hp(116kw)
=Whell Power :137 hp(101kw) 915kg

Yukarı Dön
GökhaN Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
KURUCU / ID=1

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı GökhaN Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Temmuz 2010 Saat 20:22
Orjinalini yazan: erkut 205 erkut 205 Yazdı:

Cevaplar için teşekkürler.
Toyoyu herkez övüyor ama biraz sert olduğunu söylüyorsunuz, gene yorumuna güvendiğim biriside toyo sert lastik diyor ve beğenmiyor kalkış için. ama bir yandan da bayada kullanıcısı var.
Diş yapısı sert bir lastikmi toyo acaba ?

Normalin biraz üstü bir lastik arıyorum çünkü araba özellikle 1/2 neredeyse yok.
Şanzuman dişli oranları kısa ve normalin üstü bir güç kombinasyonu var std değerin üstüne tekere +20kw daha var  çok çabuk devir bitiriyor.

dış yapısı sertti resimdende biraz anlarsın şahsen kötü diyen kaç kişi kullanmış ve kullandığı model neymiş merak ediyorum açıkcası. T 1R kullandım çok memnun kalmıştım. Aracın standartların üstündeyse goodyear modellerinden fiyat yüksek gelirse toyodan şaşma derim.

Yukarı Dön
deniz_206 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge
26 - Mayıs - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı deniz_206 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Temmuz 2010 Saat 01:10
good year F 1 çok iyi bir lastik diyolar.
206 PANAROMIC 1.4 benzinli   34 BR 4985

0535 648 84 68
Yukarı Dön
umutgenel Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı umutgenel Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Mart 2015 Saat 18:44
Michelin pilot exalto kullanıyorum 195/50/15 ölçülerinde son derece memnunum
Yukarı Dön
kopiiilcan Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kopiiilcan Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Mart 2015 Saat 23:26
Yararlı bilgiler için çok tesekkur ederim. Ben bu konuda zayifim galiba. Yeni jant lastik aldim. Lastiklerim lassa. Ama gel gördü modeline bile bakmadim. Jantin mutluluğundan aklima gelmedi valla. İnşallah sorun yaşamam. Modeline de en kisa surede burada yazicam. İyi kotu bir yorum yaparsiniz inşallah.

Düzenleyen kopiiilcan - 11 Mart 2015 Saat 23:28
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 92 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 376 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 34756 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 103888 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 633 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 30334 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 53181 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 1072 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 17457 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 641 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 436 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 396 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 16923 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 1112 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 577 0 Westbornova
konu icon 206 xt reset sorunu son mesaja git 3909 14 Buketstlmş
konu icon Maf Sensörü 4 kablonun voltaj degerleri son mesaja git 1046 0 tulpar737
konu icon P2074 hatası 308 2012 model 1.6 vti son mesaja git 3182 1 Saido26
konu icon Uzaktan kumanda ile cam kapanma sorunu son mesaja git 34665 27 Muhammed1983
konu icon 508 Otomatik Park son mesaja git 2038 0 tayfuny1
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 APRIL EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 4
serdarcan34 3
Fatih4624 1
Mehmetx 1
ersin61 1
elbir55 1
heavyburak26 1
samizel 1
Westbornova 1
Samet.akky 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English