![]() |
|
sabah 3 marşta çalışıyor |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
serFBdar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mart 2010 Konum: izmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 28 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07 Temmuz 2010 Saat 18:01 |
ARACIM 1998 306 XN : SABAHLARI VEYA 1 , 2 SAAT BEKLEME SUNRASINDA ARABA ANCA ÜÇ MARŞTA ÇALIŞIYOR. BUNUN SEBEBİ NE OLABİLİR. BENZİN FİLİTRESİNİ DEĞİŞTİRDİM. ISINDIKTAN SONRAKİ ÇALIŞMALARDA HİÇ SORUN YOK. BUNUNLA İLGİLİ YARDIMINIZI BEKLİYORUM. BENİM SÖZDE USTAM BENİM SÖYLEYEBİLECEĞİM ŞEYLERİ SÖYLÜYOR. ONA ARTIK GÜVENMİYORUM PARA İÇİN HERŞEYİ YAPAR.BU ARADA BEN İ Z M İ T' TE İKAMET EDİYORUM . İİİİYİ BİR USTA TAVSİYESİDE ALABİLİRİM. ARABAM LPG'Lİ.
Düzenleyen H-a-d-i - 07 Temmuz 2010 Saat 18:21 |
|
![]() |
|
Hüseyin ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Mayıs 2010 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 146 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
İzmitli kardeşim iyi bir usta önermeden sana LPG li aracında yapabileceğin kısa bir çözümü söyliyeyim 3 kere marşa basmayı denemek yerine 2 kere kontağı ac kapat yap calıştırmadan 3. sünde marş bas alır kanımca oda olmadı araç LPG li olduğu için sıkıntı sanırım sıralı sistem tüp ün beyninden olabilir..Tüp ün markasını yazsaydın ona göre bir yer yazardım kardesım..Saygılar. |
|
![]() |
|
serFBdar ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mart 2010 Konum: izmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 28 |
lpg mimgaz ama ilk çalışmada benzinde çalıştığı için gazla alakalı olmamalı. ben otomatik jikle veya rolanti valfinden şüpheleniyorum. fakat bana bunu kesin söyleyecek bir usta gerekli. |
|
![]() |
|
ustalar aç kapa aç kapa dene ver para. olmayıncada allah allah diyor.onlar kadar bende ustayım. ben peugeot ilk defa kullanıyorum ve şaşırıyorum. arabada bir arıza var bilgisayara bağlıyoruz arabada arıza gözükmüyor. tofaş tarzı deneme yanılma sene 1980'de vardı.
![]() |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
akuden kaynaklanıyor olabılır . aracında tesısat varsa ufak bır kacak bıle akuyu bosaltır
|
|
![]() |
|
aku ıle alakalı olmasa gerek. cunku anladıgım kadarıyla mars cevırme gıbı bır sıkıntı yok. arkadas marsın cevırmedıgı konusunda bırsey soylememıs. mars cevırıyor fakat arac calısmıyor. aku zayıf olsa 2yı 3 u hıc cevırmekte zorlanır zaten.
|
|
![]() |
|
ınankı bu tarz gızlı arızalar pug lara has bır durum degıl. her turlu aracta olabılıyor. etrafındakı ustalarda bılgı konusunda zayıfsa cozemeyebılırler. bazen gercektende hıc olmayacak sıkıntılar basa gelıyor ve cozmesıde bıraz zor olabılıyor. ınsallah kısa zamanda cozersın dıyeyım.
|
|
![]() |
|
serkan.ist ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Haziran 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 64 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan.ist
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Araç km si kaç? Lpg sıralı sistemmi eski sistemmi? Motor yağ filtre değişimi yapıldımı? hava filtresi değiştimi?
aracın KM si yüksekse yorgun motorlar bunu yapabilir. Motor yağı katkılarından bir adet motora dökerek geçici olarakçözersiniz.
Lpg sıralı değilse ilk çalışmada benzinle çalışıp hemen gaza geçer ama bu enjeksiyonlu araçların benzin sistemini bozar. Sıralı değilse sıralı sistem taktırısanız bir süre sonra düzelir.Eski sistem lpg ise aracı akşam stop etmeden benzine alıp bir dakika benzinle çalıştırın ve enjeksşiyonda benzin kalmış olsun.
Bu motorlar kontağı çevirince eski arabalarda gaza bastığımız gibi benzin otomatiğiyle gaz püskürtür. Yani bu arabalarda gaza basmadan çalıştırma yapılmalıdır. O nedenle arkadaşımızın dediği gibi önce gaza basmadan bir kez kontağı açıp kapatıp bir kaç saniye bekley,ip çalıştırma işlemini yapmak daha çabuk çalışmasını sağlar.
Hava filtresi tıkanıklığı yağ değişim zamanıın geçirilmesi benzer sorunlara yol açabilir. Düzenleyen serkan.ist - 08 Temmuz 2010 Saat 11:16 |
|
Av. Serkan Türker
|
|
![]() |
|
Psh ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
Arkadaşın dediği gibi aküyü bir kontrol ettir. Partner de başıma gelmişti şimdilik sorun yok çok şükür.
|
|
![]() |
|
aracımın aküsü gayaet düzgün marş rahat basıyor bu problem sadece soğukken var çalıştıktan sonra tekrar çalıştırmalarda canavar gibi çalışıyor. aba 2 saat çalışmadan beklesin en az 2 marşta çalışıyor. ilk basışta tam alıyor sarsıntıyla istop ediyor.
|
|
![]() |
|
Psh ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
Ya akünü bi oto elektrikçiye götür kontrol ettir. Aynı tepkileri alıyordum gittim yeni akü aldım sorunu tekrarlamadı. Özellikle gece beklemelerinde akü iyice zayıflar. Dua et 3. de çalıştırabiliyorsun. Kışa doğru sorunun dahada büyür.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |