![]() |
|
206 GTI Uzun Yolda Stop Ediyor. ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Yazar | |
canersoz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Temmuz 2010 Saat 22:57 |
Merhaba Öncelikle Dun bu Konuyu tekrar açmıştım ama sanırım yalnış yere yazılmış diye silinmiş. Benim Sormak istediğim 1 hafta once 2001 model bir 206 gti satın aldım aracın tum bakımlarını yaptırdım . Bilgisayarda da bazı geçici hatalar çıktı ve silindi. Fakat uzun bir mesafe ye gitmem gerekti ve yola çıktım. yaklaşık 70 km normal süratte hiç durmadan hareket ettikden sonra araç yola giderken ayağımı gazdan çektiğimde ve rotanteye düşmesi gereken yerlerde sönmeye başladı ve ilk 1-2 sönüşte hemen yeniden kontok çevirince çalıştı diğerlerinde bazen 2. denememde çalıştı daha sonra yolda giderkende ayağımı gazdan çektiğimde sönmeye başladı. Aracı bir yerde durdurum biraz bekledikden sonra devam edebiliyordum. Bununla ilgili bir usta kelebek boğazını temizletmemi söyledi ve temizlettim fakat halen sorun devam ediyor. Araçda tüp yok hiçde olmamış.Bu tarz bir sorunla karşılaşan arkadaşlardan sorunu nasıl çözdüklerine dair bana yardımcı olmalarını rica ediyorum. İyi çalışmalar.
|
|
nOThing.
|
|
![]() |
|
SahinGün ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2010 Konum: balıkesir-konya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 347 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Forum kuralı gereği yeni üyelerimizin, üyelerimizi tanıyalım konusu altında kendisini tanıtan bir topic açması gerekmektedir... Tecrübeli arkadaşlarımız sana yardımcı olacaklardır...
|
|
Şahin Gündoğan QuiK_
|
|
![]() |
|
shamed ![]() 1. Vites ![]() ![]() 31 - Mart - 1988 Kayıt Tarihi: 06 Ocak 2010 Konum: EastanBuL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1015 |
Ad :
Soyad :
İş adresi : İş telefonu : E-mail : MSN :
forum kurallarına göre kendinizi tanıtınız
|
|
Bakalım Kim Önce Dönücek |
|
![]() |
|
canersoz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Temmuz 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
tmm kendimi tanıtan bir yazıyı gerekli bölüme ilettim şimdiden yardımlarınızdan dolayı tşk ederim..
|
|
nOThing.
|
|
![]() |
|
Sormuş Olduğum sorum güncel yardımlarınızı bekliyorum..
|
|
nOThing.
|
|
![]() |
|
Hüseyin ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Mayıs 2010 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 146 |
Eski bir 206 gti kullanıcısı olarak bu araçlarla uzun km yapmamanızı tavsıye ediyorum yakıt bakımından cliom var demıssınız o daha sağlıklı olur..Arıza konusunda ise ben ilk defa böyle bir ariza duydum aracı tekrar bir yetkılı servise götürüp makinaya bağlatmanızı öneririm sanayi de bu işler baştan savma yapılır..Kazasız belasız sürüşler..
|
|
![]() |
|
Öncelikle tşk. ederim. Aracı makina bağlattım fakat bir sıkıntı çıkmıyor. Bir sorun yok . Diyorlar herşey tmm diyorlar ama zaten hemen arkasından bir sorun çıkmıyor 100 km bir yere gideceğim zaman yapıyor. Ama dediğiniz gibi yetkili bir servis en iyi sanırım..
|
|
nOThing.
|
|
![]() |
|
bhdrgkz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2010 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 62 |
albea ile 140 150 km hızla uzun bir süre gittikten sonra aynı şey başıma gelmişti. akü ve marş dinamasu sorunu demişlerdi yanlış hatırlamıyorsam.
gerçi siz yüksek hızla gitmemişsiniz. geçmiş olsun
|
|
www.ilanver.in
www.deppo.org |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
bakın her arıza her zaman meydana cıkmayabılıyor. bılg da gozukmeyebılıyor. bu tarz arızalar gızlı arızalardır. yanı bır parca bazen duzensız calısıyor ve problem yaratıyor. fakat bu her zaman olmadıgından dolayı arızayı tespıt etmek zor olabılıyor.
oncelıkle kolay gelsın dıyeyım. aracın km sı nedır ne degıldır?
bu stop etme olayını bıraz detaylı anlatırsan daha ıyı yorum yapabılırız dıye dusunuyorum.
yalnız benım aklıma ılk olarak rolantı valfı ve potansıyometre ıle alakalı olabılecegı geldı. gaz kelebegını temızletmıssın zaten... Düzenleyen cecoli - 06 Temmuz 2010 Saat 10:11 |
|
![]() |
|
Öncelikle tşk ederim cevaplarınızdan dolayı şehir içinde herhangi bir sıkıntısı yok aracın yuksek devirlerdede kullanıyorum fakat bir sıkıntısı olmuyor. Ama dediğim gibi daha uzun bir mesafeye gitmek istediğimde bu arıza oluyor ayağımı gazdan çektiğim de araba devir düşerken sönüyor. Daha sonra durup yeniden çalıştırıyorum. Yarın bir daha servise götürecem aracı. Farklı düşüncelerinizle bana yardımcı olursanız sevinirim. Şİmdiden tşk ederim..
|
|
nOThing.
|
|
![]() |
|
serkan.ist ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Haziran 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 64 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan.ist
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sorun tam olarak anlaşılmıyor. Araç otomatik değilse viteste giderken stop edince gaza basılınca çalışıyormu? yoksa durdurup tekrartmı çalıştırıyorsunuz? Stop ederken kükreme ses vs oluyormu?
sessizce stop edip hemen çalışmıyor ve durunca bir süre bekleyip soğuyunca çalışıyor ise büyük ihtimalle elektronik sorunudur. Beyne gide kablolar oksitlenmiş ve kısa devre yapıyor soğuyunca da tekrar çalışıyor olabilir. Yada sorun direkt beyinden olabilir. Bu tür arızalar genelde makineye bağlaınca görülmez. daha önce böyle bir sorun yaşadığım için araştırmıştım. Sorun kabloların oksitlenmesiydi. 5 yetkili serviz 3 özel servis çözememişti. Sonunda kendim çözdüm. Isınıp kısa devre yapan beyin kablolarıydı sadece.
|
|
Av. Serkan Türker
|
|
![]() |
|
Merhaba Serkan. Öncelikle tşk ler yardımların için bende baya bir yerde bu beyne giden kabloların oksitlenmiş olmasını duydum ve şöleki aracın kaput altında bulunnan beyninin koruması yokdu aldığımda yani bazı caklar deforme olmuşlardı. Pekala bunun oksitlenme alayını nasıl gidebilirim. Su yada nem almış olabilir. Dediğiniz Gibi nasıl temizleyebilirim pekala bunun cakları çektiğim de ve temizleyip takdığımda herhangi bir sorun oluyormu resetleme gibi bu konuda hakkında bir bilgi verirseniz sevinirim. Ayrıca dediğiniz gibi sönerken bir kükreme yok direk sessizce sönüyor sonra durup yeniden çalıştırıyorum. Bu aracın beynini yeni takmışlar sanırım..
|
|
nOThing.
|
|
![]() |
|
serkan.ist ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Haziran 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 64 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan.ist
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sanırım biraz netleşiyor. Beyin çıkmamı sıfır mı takılmış? Çıkmaysa problem beyin olma ihtimali kuvvetli.
Oksit temizleyici birçok spyer var. Ama bunu kendiniz yapmak yerine oto elektrikçiye yaptırmanızı öneririm. Kendiniz yapacaksanız önce aküyü çıkarın. Bundan sonra resetleme diye birşey olmaz. Elektrik bağlantısı kesilince spyeyi kabloların girişlerine soketlere sıkın. Kurumasını bekleyin. Bir bezle temizleyin.
Birdaha bu şekil bir sorun olursa öncelikle hemen kaputu açıp beyni ve beyne giden kabloları elinizle kontrol edin. Bir sıcaklık yada tuhaflık görürseniz zaten sorun burada demektir. Düzenleyen serkan.ist - 07 Temmuz 2010 Saat 00:02 |
|
Av. Serkan Türker
|
|
![]() |
|
Tşk ederim serkan. Dediğiniz şekilde temizlik yapacağım. Daha sonra gelişmeleri yine burada sizlerle paylaşacağım.
|
|
nOThing.
|
|
![]() |
|
İyi günler bugun aracı bir ustaya götürdüm adana da Bilinen bir usta. Aracı bilgisayara bağladı Kanister Valf arızası veriyormuş.. O değişse sorun çözülebir dedi. Bende internette araştırdım. Eğer bozuksa . benzin kokusu olur diye bir kanı var evet benima racımdada zaman zaman iyi derecede benzin kokusu geliyor. Fakat bu Sönme olayı ile alakalı bir makale okuyamadım. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımcı olmalarını rica ederim.
|
|
nOThing.
|
|
![]() |
|
aracın rolentide durmuyorsa gazdan çektiğin an stop ediyorsa rolenti motorun bozuktur sabahlarıda geç çalışabilir bendede olmuştu değiştirdim 150 lira tabi gaza basmadan çalışmıyordu ayağın gazda çalışıyor ama stop edip bekledikten sonra çalışıyorsa beyinden yada beyin kaplolarrından olabilir bendede 206 gti 2001 var aynı seninle giderken stop ediyor ve hararet göstergesi dibe vurup tekrar başa dönüyor sürekli olarak gidip geliyor ama ara vermeden ve bir süre bekledikten sonra tekra çalışıyor aracın beynini tamir ettirdim iki defa çıkma beyin taktırdım bsi değiştirdim tesisata baktırdım aklına ne kadar müşür geliyosa değişti akü değişti bugünde bobini değiştirdiler şimdide stop edecek gibi oluyo tekrar düzeliyor bakalım düzelecekmi ama beyinin akoblolarını çıkarınca arabanın kontağı açıkken hareret göstergesi aynı şekilde gidip geliyor dünyanın parasını harcadim bu konuda yardımcı olursanız sevinirm
|
|
![]() |
|
muhlisoz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 273 |
aracın rolentide durmuyorsa gazdan çektiğin an stop ediyorsa rolenti motorun bozuktur sabahlarıda geç çalışabilir bendede olmuştu değiştirdim 150 lira tabi gaza basmadan çalışmıyordu ayağın gazda çalışıyor ama stop edip bekledikten sonra çalışıyorsa beyinden yada beyin kaplolarrından olabilir bendede 206 gti 2001 var aynı seninle giderken stop ediyor ve hararet göstergesi dibe vurup tekrar başa dönüyor sürekli olarak gidip geliyor ama ara vermeden ve bir süre bekledikten sonra tekra çalışıyor aracın beynini tamir ettirdim iki defa çıkma beyin taktırdım bsi değiştirdim tesisata baktırdım aklına ne kadar müşür geliyosa değişti akü değişti bugünde bobini değiştirdiler şimdide stop edecek gibi oluyo tekrar düzeliyor bakalım düzelecekmi ama beyinin akoblolarını çıkarınca arabanın kontağı açıkken hareret göstergesi aynı şekilde gidip geliyor dünyanın parasını harcadim bu konuda yardımcı olursanız sevinirm hararet müşürünü değiştirdin mi aracın? Düzenleyen muhlisoz - 09 Temmuz 2010 Saat 20:26 |
|
Muhlis Özdemir
2005 206XT 1.4 Adana 1986 |
|
![]() |
|
evet onuda değiştirdiler ama hareret göstergesi bozuk değil sade araç marşa basıp çalışmadı zamn hararet göstergesi çıkıp iniyor sürekli olarak. bekledikten sonra hararet gestergesi normale geliyor ve araç çalışıyor
|
|
![]() |
|
Zafer bende açtığın konuya ek bişeler ekledim umarım biri bize yardım ederde Çözeriz bu sorunu. Bende aracın beyninden şüpheleniyorum ama anlamadığım neden sadece uuzn bir süre gittikden sonra yapıyor bunu sabah bindiğim zaman felan bir sıkıntı yok Çalışıyor şehir içinde de sıkıntı yok. ama dediğim gibi 30-40 km gittikden sonra ayağımı gazdan çektiğimde genellikle ama bazen çekmedende yani aynı ayarda gaza basılı tutup giderkende sönüyor. Yani tam anlamı ile rolantide bir sorun olduğunu sanmıyorum. Beyin isede normalde araba ısınmadan da yapması lazım acaba motor ısındığı zaman beyinde orada ısınıyor onlamı alakalı bir sıkıntı anlamadımki bazı kablolar motorun oradan gidiyor. onlaramı bir temas var anlamadım. ne yapacağımı şaşırdım beyin ellenmiş diye servis biz ellemeyiz diyor yenisi 3,800 tl diyor oda beyinden olup olmadığını bilmiyoruz takıp deniyeceğiz ilk once bununda değişmesi gerek diyolar.
|
|
nOThing.
|
|
![]() |
|
wldnsxc ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Kasım - 1984 Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 121 |
bendede 2001 model gti var ve devir kendi kendine yükselipp düşüyor kafasına göre takılıyor gaza basmadıgım sürece böyle hatta bazen ışıklarda durdugum zaman stop ediyor aşırı yakmaya başladı ve bensin kokusu var nedendir acaba?
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 12> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |