![]() |
|
Bir sinyal sorunu da benden. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Psh ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Haziran 2010 Saat 15:02 |
Sağ arka sinyalim bazen çalışmıyor. İlk seferde elektrikçiye gittim. Sinyal ampülü sağlamdı. Direksiyondan sinyale kadar tüm kablo hattını beraberce elden geçirdik, herhangi bir sorun bulamadık. İşin ilginç yanı arka silecek suyunu açtığımda sorun kayboldu. 2 defa daha tekrarladı kendini bende arka silecek suyunu açınca sorun tekrardan kayboldu. Koldan diyeceğim ama sinyal ile silecek ayrı kollar. Bu konuda ne yapabilirim sizlerden fikir almak istedim.
|
|
![]() |
|
okankrgz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 27 - Nisan - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 472 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
aracın ney? 106-206 vs...
|
|
Koceli/İZMİT
1982 |
|
![]() |
|
muhlisoz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 273 |
bu sorunun aynından bende de olmuştu 206 xt kullanıyorum stop lambalarım kafasına göre bazen çalışıyo bazen çalışmıyo elektrikçiye gittim ampuller sağlam ???? bişi bilen warsa söylesin walla bende bulamadım nedenini merakta etmiyo değilim hani...
Düzenleyen muhlisoz - 22 Haziran 2010 Saat 15:39 |
|
Muhlis Özdemir
2005 206XT 1.4 Adana 1986 |
|
![]() |
|
Melih ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2010 Konum: İzmit Durum: Aktif Değil Mesajlar: 148 |
benim 206 xt de sol stop bazen çalışmıyor kafasına göre
|
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
soket olabilir veya bir arkadaşımdanda duyduğum üzere şase yaptığı için calısmıyormuş bazen stoplar kafasına göre
|
|
![]() |
|
Psh ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2010 Konum: Kocaeli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
Problemli aracım 2005 model (ki o da bi acayip yarısı 2005 yarısı 2006) 307 look 1.6 benzinli |
|
![]() |
|
deniz_206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 26 - Mayıs - 1987 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2008 Konum: ŞİŞLİ KURTULUŞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1353 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı deniz_206
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
307 lerde hastalık stop lambası her gördüğüm 307 de arka sağ yada sol kesin yanmıyo.
|
|
206 PANAROMIC 1.4 benzinli 34 BR 4985
0535 648 84 68 |
|
![]() |
|
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
ben de konu ya katılıyam sağ sinyalim örneğin saiyede 1 defa yanıp sönerken şimdi yarım saniyede bir sönüyo sonra düeliyo geri bozuluyo çıt çıt çıt hızlı hızlı şasi galan mı var acaba neden olur ...?
|
|
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
|
![]() |
|
deniz_206 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 26 - Mayıs - 1987 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2008 Konum: ŞİŞLİ KURTULUŞ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1353 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı deniz_206
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
ön yada arka sinyal ampulun patlamıştır bi tanesi kontrol et öyle olunca hızlı hızlı ses yapıyo çıt çıt.
|
|
206 PANAROMIC 1.4 benzinli 34 BR 4985
0535 648 84 68 |
|
![]() |
|
okankrgz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 27 - Nisan - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 472 |
Sinyali yaktığınızda olması gerektiğinden daha seri ses cıkarmasi yada sinyalin,stop ampullerinin yanmaması sebebi yüksek ihtimalle stop farı ampullerinin oturduğu yuva ve ampulun metal kısmı zamanla küf, pas yapmaktadır. ampulleri sökerek oturduğu soket kısmını,ampul metel kısmını pas, küf çözücü sipreyle temizleyin güzelce kurutup montajını yapın eğer hala dediğiniz gibi sıkıntı varsa soket dibinden kabloların birinde kırıklık vardır.
|
|
Koceli/İZMİT
1982 |
|
![]() |
|
FIRAT.75 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2010 Konum: Ümraniye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 337 |
efe ustaya sormak lazım veyahut haşim abiye
|
|
![]() |
|
muhlisoz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2010 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 273 |
[/QUOTE]
Sinyali yaktığınızda olması gerektiğinden daha seri ses cıkarmasi yada sinyalin,stop ampullerinin yanmaması sebebi yüksek ihtimalle stop farı ampullerinin oturduğu yuva ve ampulun metal kısmı zamanla küf, pas yapmaktadır. ampulleri sökerek oturduğu soket kısmını,ampul metel kısmını pas, küf çözücü sipreyle temizleyin güzelce kurutup montajını yapın eğer hala dediğiniz gibi sıkıntı varsa soket dibinden kabloların birinde kırıklık vardır. [/QUOTE] mantıklı |
|
Muhlis Özdemir
2005 206XT 1.4 Adana 1986 |
|
![]() |
|
başıma geldiği için biliyorum, sağ sinyal verdiğimde ön konsolda seri çıt çıt sesleri gelirdi ama dışardan baktığında sinyal yanmazdı, sonrasında sol sinyalim aktif yandığı halde firene bastığımda yada sis yaktığımda gerekli ampuller yanmazdı ve söküp anlattığım işlemleri yaptım şimdi hiç bir sıkıntım yok çok şükür... isterseniz bir deneyin sonuc alamassanız elektrikçinize gidersiniz. teşekkürler
|
|
Koceli/İZMİT
1982 |
|
![]() |
|
bu arada bende servisime sorduğumda sinyal kolundan dır demişti ve maliyetide biraz tuzluydu açıkçası :)
|
|
Koceli/İZMİT
1982 |
|
![]() |
|
vbmaster ![]() 2. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2010 Konum: Konya/Selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 837 |
yok artık servis geçen bana da 75 liraya hallettiğim sorun için 1850 lira fiyat verdi Ankara ABC Peugeot :) Göral da 1500 demişti :)
|
|
Sabır doğruyu yapmakta ısrar etmektir ...
Peugeot 206 Roland Garros 2000 Model 1.6i 8v 90 Beygir artık LPG'li (Atiker Fast II) Otoban faresi :) ARh(+) |
|
![]() |
|
Ougus ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Haziran 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
araç 106 QS; Arkadaşlar konuyu biraz hortlattım ama bu sağ-sol sinyalle ilgili problemi nasıl çözünüz?benim sol sinyalim kafasına göre bazen gereğinden hızlı çıtıçıtıçıtı şeklinde tepki veriyor.Ön fardaki ampul bu durumda yanmıyor,stop taki ampulumde sese uyumlu olarak hızlı çalışıyor. Çoğu zaman arabayı 10dk dan fazla kullandığım zaman başlıyor.
|
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Merhabalar, Oncelikle forum kurallari kendinizi UYELERIMIZI TANIYALIM linkindeki bilgiler dahilinde tanitmaniz gerekiyor. On farinizdaki lamba yanmadigindan dolayi bahsettiginiz durum gerceklesiyor. Bu durum arada sirada gerceklestiginden dolayi ampulun yuvasina ve baglanti kablolarina bir bakmaniz gerekiyor. |
|
![]() |
|
MemoTech ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ağustos - 1984 Kayıt Tarihi: 01 Ekim 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 575 |
Başka bir arabamda sinyal ampülümün içerisindeki o akkor kısmı kopmuş yani ampul kesmiş ve titrediğinde yada sallandığında eğer ki temas etmişse o şekilde devam ediyor sinyal anında değmemişse diğer sinyal hızlı atıyordu. Tespiti zor olmuştu :)))
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Ougus ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 12 Haziran 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Selam ben eski üyeyim zaten tanıtmıştımda kendimi ama silinmiş belki siteye girmediğimden uzun süredir falandır.Yazılan mesajlar falanda gitmiş bir kaç konuda paylaşımlar yaptığımı hatırlıyorum.E tanıtırız artık kendimizi bir daha yapacak birşey yok.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |