![]() |
|
Kalkışta stop etme.. |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Haziran 2010 Saat 18:49 |
Bugün birkaç usta gezdim tavsiye üzerine.Biri arabaya bakmadan teşhis koydu,bujiler ölmüş dedi,dedim ama niye benzinde aynı sorunu yapmıyor(içimden tabi)Sonra namı bilinen bir lpg kitleri takan usta var na götürdüm ,bilgisayara bağlayalım sorun bujide mi yoksa kablolarda mı,filtrede mi çıkar dedi..
KEndisi bilgisayardan arabayı benzine alıp baktı,tüpe alıp baktı derken bi yerden fısss sesi çıktı...Sonra bana döndü dedi ki:Allah'a şükret,patlamamışsın ,Yanmamışsın.. Meğer arabanın lpg filtresinden çıkıp enjektörlere giden boru aşınmış,aşınmışş delinmiş...>Filtreden çıkan ve enjektörlere gitmesi gereken gazın yarısı dışarı kaçıyor.Araba hem çekişten düşüyor hem stop ediyor hem gaz yemiyor dedi..Plastik boruyu değiştirdik ,teste çıktık araba eski kullandığım araba oldu..Düzeldi,,Bir de gaz ayarı yaptı,A.faoult hatasını sildi filan 25 tl verdim.. Birkaç ay içinde gel dedi sonra,lpg bkımı yapalım dedi,filtreleri değiştirelim,bilgisayarlı enjektör temizliği yapalım ,aşınan boruları değiştirelim dedi,Ona da 100 tl dedi,,Dedim enjektör temizliği sonrasında bikaç bin km sorun yaşanıyormuş,değiştirmek mantıklıymış diye,değiştirrisen çok para dedi,biz temizliği bilgisayarla yapıyoruz sorun yaşamazsın dedi. Evet arkadaşlar sorunumun çözümünü paylaşayım istedim.Kazasız,belasız günler dilerim. Not:Büyük şehirin gözünü seveyim,rakiplerin çok olması hem kaliteyi hem ilgiyi arttırıyor.. |
|
![]() |
|
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Öncelikle bir kelebek temizliği yaptırın. ve valfi kontrol ettirin |
|
![]() |
|
haruncoskun ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 13 Haziran 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1504 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı haruncoskun
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
araçta lpg var ise lpg filtresi yada ayarında sorun olabilir
|
|
I Love my <font color=RED>H[/COLOR]onda
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Selamlar..Bildiğiniz gibi 2002 307 xs aracım var.Şubattan bu yana sakin bir yerde kullandım aracımı ama artık büyük şehirde yaşıyorum.Arabama alıştığımı düşünürken yanılmışım sanki.Büyük şehir trafiğinde ışıklarda kalkışlarda ara sıra stop ettiriyorum aracımı.Aracın kavramasının yukarıda olduğunu biliyorum ,bilmeme rağmen stop ettiriyorum.Boş bi yerde durup bu sorun üzerin arabayla uğraştım ,tespitlerim şunlar:
1)GAz pedalına birden basında devir hemen tepki vermiyor,dizel araç gibi oluyor,bir de hava filtresi sesi duyuyorum yüksek şekilde.Gaz pedalına hızlı basında hemöen bir hava filtresi sesi ardından devir 3 bin oluyor( orjinal hava filtresi var). 2)Egzosttan ara sıra pat pat benzeri ses çıkıyor. Bunlar normal midir acaba?Stop ettirmem tamamen benim tecrübesizliğim midir?Teşekkürler.. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |