![]() |
|
Triptonik Vites Ve Yakıt Tüketimi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
pug307_26 ![]() 2. Vites ![]() Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 136 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pug307_26
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2010 Saat 13:00 |
Arkdaşlar 307 Triptonik şanzuman araç kullanıyorum uzun yolda çok nazik kullanarak 160 kmlede yol bilgisayarının verisine göre 6 6,5 ltye düşürdüm adeta gaz pedalını okşadım
![]() Bunu şu yüzden sizinle paylaştım arkdaşlar triptonik şanzımanların manuell şanzumana göre daha çok yaktıgını yakıt tükettigi katalog verilerinde bile bunun teyit edilmesi mantık tam olarak nedir ? Neden çok yakıt tüketir ? Olay uzun yolda manuelde 5 vitese takıp triptonikte 4.vitese gelip vites değişmemesi değilmidir ? Vites araklıkları farklı ve4 vites oldugu için şehir içinde fazla yakıt tüketmesi açıklanabilir fakat uzun yolda olayın mantıgı triptonik vitesin çalışma prensibi nedir ? 307 kullanan arkdaşların şanzuman tiplerini yazarak yakıt tüketimini paylaşıp referans olabilirlermi gerçek degerlerle olayı tartışalım ? Çok merak ettiğim bi konu gerçekten şimdiden ilgilenen bilgisini esirgemeyen herkese teşekkürü borç bilirim ![]() Düzenleyen pug307_26 - 02 Haziran 2010 Saat 13:01 |
|
![]() |
|
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
benimde 307im triptonic benzinle baş edemiyorum lpg taktırıcam ama devirli çalışıyor araç vites aralıkları büyükse örneğin(ford taunus için) 4vitesde motor 1tur dönerken tekerde 1 tur döner 5 vites ekonomi vitesidir oran 0.82 dir motor 0.82dönerken teker 1 tur yapar saygılar
|
|
![]() |
|
ErolSen ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Şubat - 1985 Kayıt Tarihi: 30 Ağustos 2009 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 247 |
benim ki de oto vites şehir içinde 100 km de 10 lt yakıyo yani km de 360-370 bin. bi direksiyon hocası tanıdığım vardı derdik ki oto vites arabaları gazı kökleyerek kullanırsan çok az yakar bizde bi deneyek dedik kökleyincede fırlayıp gidiyo şehir içinde sakat iş kullanılmıyo o şekilde ne tükettiğini anlayamadım ama düşük devirlerde dediğin gibi gaza hafif dokunarak 1800 2100 devirlerde kullanıyorum son zamanlarda yakat bayağı bi dayanıklı oluyor. uzun yol meselesine gelince uzun yolda zaten oto viteste hemen hemen manuel kadar yakıyo hatırladığım kadarıyla benim aracım için katalokta şehir dışında 6.5 lt manuellerde ise 6.1 lt idi yakın yani fark şehir içinde hissediliyo.
|
|
Erol ŞEN
ESKİŞEHİR 21.02.1985 B Rh + 2005 206 X Line 1.4 O.V |
|
![]() |
|
Onur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
otomatik triptonic şanzumanlarda vites aralıkları daha uzundur örnegin aynı aracın düz vitesinde 5. vites 110 km hız motor devri 3000. otomatikde 4.vites 110 km hız motor devri 3000. otomatik araç manuele göre kalkışlarda rampalarda daha fazla gaz ister buna baglı olarakta araç fazla yakar şehirdışında bunu egale eder ama şehiriçi yüksek tüketime sahiptir
|
|
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
|
![]() |
|
selçukcivelek ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Haziran 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı selçukcivelek
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
merhabalar benim 2006 model aracım var 307 sw yeni aldım ve depoyu fulledim alır almaz şuan test ediyorum ışığın yanmasını bekliyorum ama şuan ki izlenimlerime göre öle çok yakmıyo gibi görünüyo otomatik diyip bırakmıcaksınız d nede olsa değil ani gaz istemleri kaçının kırmızı ışı gördüğünüz halde gaza basmaya devam etmeyin ani frenlemelerden kaçının 100 120 km hızlarda seyahet etmeye çalışın ve ibrenin çok hızlı hareket etmesine izin vermeyin en önemliside tırafiktesiniz fireni bıraktınız araç ufaktan gidiyo nekadar rahat ama yapmayın araö rolentindeyken tüm aracın yükünü götürmeye kalkışıyo zaralarını düşünsenize aracı kaldırıken mutlaka gaz verin hem fites kutusunun da ömrü uzun olu nacizane fikrim.
|
|
Peugeot 307 Sw Premıum...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |