![]() |
|
Klima Sıcağından Yanıyorum |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Antiseptiq ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Antiseptiq
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2010 Saat 00:37 |
Selam Arkadaşlar;
2002 model 307 sahibiyim, uzun süredir şikayet ettiğim bir problemim var, aracımda digital bir klima var, klima kapalıyken o kadar çok sıcak hava geliyor ki, aracın direksiyonunu bile tutamıyorum, araç içinde ter döküyorum, servise soktuğum zaman, "normaldir" diyorlar işin içinden çıkıyorlar, fakat son verişimde ustayı oturttum içine 10 dakika yol aldık, tabi o da sıcağa dayanamadı, bana inanmak durumunda kaldı, klimayı kurcaladı, bir şeyler yaptı "termostatı bozuk 200 tl" dedi :) bu arada yetkili servisti...eski konulardan baktım bu tarz sıkıntı yaşayanlar olmuş, benim sorunum ne olabilir, usta uydurdu mu, şu an da Antalya' dayım, yetkili servis dışında aracı gösterebileceğim bir yer önerirseniz sevinirim...
|
|
![]() |
|
FTH ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 25 Eylül 2009 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1948 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba; Bir de sizi tanısak..
![]() Yeni üyeliğini tamamlamış ve foruma girmiş üyelerimiz, "Üyelerimizi Tanıyalım" başlığı altında lütfen yeni konu açarak kendinizi tanıtınız, Tüm bilgileri eksiksiz doldurmanız sizi daha iyi tanımamız açısından bizlere yardımcı olacaktır, Bilginize... 1.- Adınız, soyadınız:
2.- Yaşınız: 3.- Aracınız (Markası, modeli): 4.- Hobileriniz: 5.- Mesleğiniz: 6.- Siteyi nereden duydunuz: 7.- Kan Grubunuz: 8.- Burcunuz: 9.- Taraftarı olduğunuz takım: 10.- Hangi ilçe yada İldesiniz: 11.- Msn adresiniz: İlginiz için teşekkür ederiz.
Düzenleyen FTH - 31 Mayıs 2010 Saat 12:21 |
|
106 Quiksilver 2000
206 Quiksilver (KUPON) 2005 207 Millesim 2009 207 GT 2009 VW Scirocco white ed. 2017 206 CC SİYAH 2003 206 CC GRİ 2004 |
|
![]() |
|
Long Beach ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2010 Konum: Hamburg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
![]() ![]() ![]() ![]() |
Servise yaptirin, eger netice alamazsaniz termostati geri söktürüp paranizi geri alin
|
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
Benimde bir sorun olacak 307 lerde dijital klima çalışma prensibi nedir....
tam soğutma yaptığı zaman kapanır mı (14 te iken) yada içerideki hava soğukluğu oranı aynı kalması için ne yapmak gerekir... Malum bebek var fazla soğuk yapamıyorum... banada yardımcı olurmusunuz...
|
|
![]() |
|
Long Beach ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2010 Konum: Hamburg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
Eger klimaniz otomatikse dediginiz olur, yoksa olmaz.
Ayrica ic-dis hava sicakligi arasindaki fark 9º C gecerse, sizin ve arabanin icindekilerin , basta yüz felci olmak üzere cok tehlikeli oldugunu hatirlatirim. Sakaya gelmez, felc olan tanidiklarim var. |
|
![]() |
|
can32 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mayıs 2010 Konum: eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
normalde klimayı çalıştırdığında 17-18 derecede hafif soğuk, yani o derece için normal soğuklukta hava alabiliyormusun????
alamıyorsan, 14 e düşmeden sürekli sıcak üflüyorsa kabin içinin sıcaklığını ölçen termostattan olması muhtemel. eğer bu parçadan ise ve yenisini almak istemiyorsan, söktürüp de kullanmaya devam edebilirsin. ama bu durumda da klimanın auto fonksiyonu devre dışı kalacaktır. |
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
Tam olarak anlayamadım... 19/20 lerde de soğuk hava alabiliyorum... Benim anlamadığım, yada bilmiyorum... belli bir çalışma aralığından sonra klima kapanıyor... bir kaç dakka sonra kendiliğinden tekrar çalışıyor devamlı nasıl çalışabilir... Araç içi soğukluğu sabit kalsın gibi... Auto kısmı ne işe yarar varmı bir anlatım şekli bunun....
|
|
![]() |
|
can32 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Mayıs 2010 Konum: eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
19/20 lerde soğuk hava alabiliyorsan büyük ihtimal termostattan değildir. ama ustada boşa konuşmuyordur tabi.
şimdi bunlarda bir araç içi termostatı var, bu aracın iç sıcaklığını ölçüp ona göre değerlendirme yapıyor. bazen bu termostat bozuluyor ve klima beynine çok sıcak veya çok soğuk değerler gönderiyor. benim başımada geldi ondan biliyorum. böyle oluncada siz hangi dereceye ayarlarsanız ayarlayın o kendine mantıklı geleni üflüyor. yani banada yapılan açıklama bu. auto kısmına gelince, bu özellik açık olduğu zaman klima orda sizin ayarladığınız sıcaklığı yakalayana kadar çalışıyor, yakaladığında duruyor. sıcaklık değişince tekrar çalışıyor. bu özelliği kapatıp çalıştırırsanız eğer, sadece A/C açık kalırsa yani istediğiniz kademede istediğiniz sürede soğuk hava alabilirsiniz. auto özelliği üfleme şiddeti düğmelerine basıldığında devre dışı kalır, ve ayarlanan şiddette sürekli hava üflemeye başlar |
|
![]() |
|
Antiseptiq ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 31 Mayıs 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Antiseptiq
Arkadaşlar benim klima hiç durmuyor ki :) 14 derecede desem, 20 derecede desem hep çalışır vaziyette :) sanırım gerçekten termostat bozuk
|
|
![]() |
|
erkan samur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Haziran 2010 Konum: balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 31 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erkan samur
eger ekranda off yazarken sürüş esnasında içeriye sıcak hava geliyorsa tek sebeb vardır bu da klıma panelının sağ üst kısmındakı yuvarlak ok resmi olan silikasyon tusuna basmalısınız iyi günler
|
|
![]() |
|
erkan samur ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Haziran 2010 Konum: balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 31 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı erkan samur
ayrıca 307 de termostat diye bir parça yok değişen parçayı muhakkak servisten iste detaylı anlatım için 05558472211 beni ararsan yardımcı olurum
|
|
![]() |
|
BuRÇaK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Temmuz - 1981 Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 923 |
digital klima çalışma prensibi benim bildiğim şöyle:
klima açılır,auto düğmesine basılır,istenen dereceler seçilir.ilk başta araç içi sıcak olduğundan çok kuvvetli üfleyecektir,biraz sabrederseniz 1-2 dkya üfleme azalır. içerinin sıcaklığı istenen dereceye geldiğinde üfleme azalır kendi kendine ısıyı sabitler. Digital klima büyük rahatlık bu gerçek. |
|
![]() |
|
ACHTUNG ![]() 2. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 12 Mart 2010 Konum: BALIKESİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 89 |
termostat yok derken
benim 307mde fan hararet 95 iken çalışıyor bu olay tamamen termostatla alakalı
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |