![]() |
|
Günaydın, Merak ettiğim bir kaç konu var... |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
diabolicfb ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mayıs 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı diabolicfb
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2010 Saat 10:00 |
Herkese Merhaba öncelikle
Arkadaşlar 2002 model xr peugeot 307 kullanıcısıyım(yeni) bir kaç konuda yardımlarınızı rica ediyorum şimdiden teşekkürler.
- Araçta ABS sisteminin çalışmasını nasıl test edebilirim. Zira diğer araçlardaki ABS sisteminde aralıklı olarak vurma sesleri mevcut ancak benim arabamda bu tarz bir ses yok özelliklerinde ABS var ama bunun olası bir nedende dolayı devre dışı kalma olasılığı nedir.
- Aracın kontağını kapattıktan sonra bir süre teyp radyo dinlemek istediğinizde ekranda "economy mode active" yazmakta ve aracı çalıştırmadan elektriksel hiçbirşey çalışmamakta bu modu kapatmak mümkünmüdür ?
- Aracın 4 camıda sürücü tarafından otomatik kaldırılıp indirilebiliyor. (Ben yeniden durdurmadan açılıp kapanabiliyor) Ancak bu sadece sürücü kapı camında çalışmıyor yani açma kapama için sürekli düğmeye basmam gerekiyor. Normalmidir ?
- İçeriden kapıları sürücü dışında kimse açamasın diye bir kilit varmıdır ?
- Birde bu modellerde kalan benzin ile kaç km yapılabileceği yani yol bilgisayarı mevcutmudur veya yolbilgisayarı sonradan entegre edilebilir mi ?
- Sinyal kolu çok hassas bunun bir ayarı mevcutmudur ? (Sağa dönüşü tamamladığımda bir bakıyorum sola sinyale gemiş :)) )
|
|
Ohhh be kurtuldum....
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
merhaba benım aracımda 307 ..
Abs'ye gectıgı an dırek tak tak vurma sesını hıssedebılıyorum o konuda bı sıkıntı yok aracımda kı genel abslı araclarda bu ses duyulur fakat sız neden duyamıyrosuznu anlam veremedım .. "economy mode active" yanı ekenomık mod aracınınz akusunun bıtmemesı ıcın otomatık olarak devreye gırıyor .. bnce gayet uel bır ozellık neden ıapattırmak ıstıyorsunuz ? Cam ıcın surucu tarafından hepsını kontrol edebılırsınzı tam dedıgınızı anlıyamadım .. mesele surucu tarafından sol arka camı acıp yarıda bırakıp tekrar kaldırmayı tek tusla yapabılıyorum .. İçerıde kapıların kıtlenmesı ıcn bır kılıt mecvut 4'lü yaktıgınız yeırn hemen yanında kı yer olması gerek ufak bır kılıt ısaretı var . Ekranın sesıtlı ayarları var yol bılgısayarının yanı .. sagdakı sılecek kolunun ortasındakı dugmeye basarak ekrandakı bılgılerı degıstırebılsınız.. depodakı benzın ıle kac km yol yapacagınızı 120 km , 180 km yazan ısarettır. Sinyal kolunuda bır bozuklk olabılır yoksa o kadar hassas degıl.. Düzenleyen EmRaH - 24 Mayıs 2010 Saat 10:08 |
|
![]() |
|
diabolicfb ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mayıs 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı diabolicfb
![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba Emrah öncelikle cevap için teşekkür ederim.
ABS olayında ne kadar sert asılmalıyım onu bilmiyorum genelde ben frene ani olarak hiç asılmadım belki bundan dolayı da olabilir.
Economy Mode bencede güzel bir uygulama sadece kapatabilirmiyim diye düşündüm piknik alanlarında filan bi kaç şarkı dinlemek istesek ilk şarkıyı dinleyemiyoruz bile :)))
Cam benim sürücü camı için geçerli diğer camlarda tek dokunuşla kapanıyor tek dokunuşla açılıyor sürücü de ise düğmeye sürekli basmam gerekiyor
2002 model araçta da olur mu yol bilgisayarı acaba olmama ihtimali yüksek diyor arkadaşlarım. Ayrıca silecek kolunda veya sinyal kolunda TRIP yazması gerekmez mi bende yazmıyor..
Tekrar sağol dostum..
|
|
Ohhh be kurtuldum....
|
|
![]() |
|
H-a-d-i ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
ABS : araç bilgisayara bağlanıp ABS hatası varmı, devrede mi diye kontrol edilebilir. belki de özellikleri arasında yoktur yada XR de opsiyon olarak satışa sunulmuştur.
economy mode : kapanmaz. ayrıca çok iyi birşeydir. akşam eve giderken teybi açık unutsan 10 dk sonra kapanır. cam düğmeleri : 307 lerde kronik arızadır. sürücü tarafı cam düğmeleri 2 kademelidir. ilk kademede bastığın kadar iner, ikinci kademede cam tamamen açılır. sizdeki düğme bozulmuş. kapı kilidi : sizin sorduğunuz kilidi acaba dışarıdan açılmaması için mi yoksa diğer yolcuların açmaması için mi soruyosunuz? çocuk kilidi yoktur. yol bilgisayarı : monte edilebilir. ama çok masraflı olacaktır. tahminim 500-1000 TL arası olabilir. sinyal kolu : bence sizinki bozulmuş. 8 yıllık araç için gayet normal. |
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
Çocuk kilidi arka kapılarda yok mu? 2005 modelde var...
|
|
![]() |
|
bulent 77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() 14 - Mart - 1977 Kayıt Tarihi: 12 Nisan 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 419 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bulent 77
çocuk kilidi 2002 model bi araçta vardır,şöför camı kumandası sanırım tam çalışmıyor çünkü tek seferde inmesi lazım, abs için ise uygun bi alanda sert fren yaparsan aracında abs olup olmadıgını ceya çalışıp çalışmadıgını kesin anlarsın ,sinyal kolu hassaslıgına katılıyorum bende şikayetçiyim,yol bilgisayarı sanırım bu modellerde yok, ecenomy mode 30 dk da devreye giriyor böylece akü bitti problemin olmayacak far teyp vs komple kapatılıyor çünkü.
|
|
![]() |
|
mabolla ![]() 1. Vites ![]() ![]() 11 - Temmuz - 1983 Kayıt Tarihi: 29 Ocak 2010 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 243 |
bu model 307lerin genelinde sinyal kolu problemi varmış zaten,ilginçtir servislere kırıldığı için giden bir çok insan oluyor,kronik bir sorunken sonradan gidermişler.sanırım sizin de değiştirmeniz gerekir.
|
|
Baran yıldırım
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı diabolicfb
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Sayenizde bir kaç bilgi ve fikir edindim. Ekonomik mod iyi bir şey, sinyal kolu biraz hassas, ön cam düğmesi arızalı ve Moderatör abimin dediği de doğru galiba benim arabamda ABS yok çünkü arka tekerleklerde disk yok bu yüzden ABS olması imkansızmış bilmiyorum ne denli doğrudur yine de teşekkür ederim forumu sürekli takip ediyorum sağolun....
|
|
Ohhh be kurtuldum....
|
|
![]() |
|
mertcan atakan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mertcan atakan
öncelikle herkese iyi geceler...bu gun 207 aldım arkdaslar
eve geldıgımde ECONOMY MODE DIYE BIR SEY CIKTI TEYPTE ...TEYPI ACMIYOR..FARLARI YAKMAK ISTIYORUM YAKMISYOR NEDEN OLABILIR..NASIL YOK EDICEM...ARABA CALISTIGI ZAMN HERSEY NORMAL GOZUKUYOR
|
|
![]() |
|
GökhaN ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() KURUCU / ID=1 Kayıt Tarihi: 18 Mart 2008 Konum: Gaziosmanpaşa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11676 |
o akünün bitmesini engellemek için gerekli olan bir mod sana zararı yok. |
|
![]() |
|
mertcan atakan ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02 Kasım 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mertcan atakan
AMA ARABAYI ALDIGIMDA HIC YAPMADI ..BOYLE BISIYI..BINIYORUM TEYP ACILMIYOR FARLAR YANIMIYOR ...ARABAYI CALSIRITP 5 DKIKA SONRA STOP ETIIKTEN SNRA ..FARLARDA YANIYOR TEYP TE CALISIYOR...TEKRAR TSKRLER:d
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
korkacak bişey yok dostum eco mod akü bitmesin diye devreye girer araba çalıştığında da devreden şıkar güzel bir özelliktir
|
|
![]() |
|
serkan24577 ![]() 1. Vites ![]() 28 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 11 Ağustos 2010 Konum: izmir KSK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 665 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı serkan24577
aracını çalıştrmadan önce ekranda sol köşede abs ışığı yanıyormu frene ani dokunduğunda ayağının altından kayıyor hissi vermesi gerekiyo vermiyosa frenleri bi kontrol ettir derim tyepe kontak kapalıyen açtığında 10 dakika sonra otomatik olarak ekonomik moda geçiyo kontağı açmadığın sürece tyep çalışmaz aküne zarar vermesin diye adamlar ekonomik mod uygulaması yapmış
camdada şunu anlatmak isitiyosun sanırım şöför tarafınınn cam düğmesine bastığında otomatik kendi kaldırıp indiriyo diğerleri basılı tutmak zorunda kalıyosun bu normal çünkü sadece şöför tarafın camı tek basımla kalkıyo zaten düğmenin üzerindeki ikona bakarsan tam cam resmi diğerlerinde yarım cam resmi olacağını görebilirsin
ne yalan söyleyim benimkinde yok içerden kilitleme ben alarımdan kapatıyorum sende direk kapı otomatında kapat alarım varsa düğmeden kapatabilirsin
|
|
![]() |
|
furkan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 08 - Mart - 1984 Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2010 Konum: izmir buca Durum: Aktif Değil Mesajlar: 396 |
eco mod akü zayıflamasıdır
|
|
![]() |
|
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
öncelikle herkese hayırlı sabahlar ,Aman kardeşim eğer aracın economy mode alarmı veriyorsa dikkat. Her an yolda kalabilirsin , bir an önce akünü kontrol ettir. Neredenmi biliyorum. çünkü az daha yolda kalıyordum. Kısa bir süre önce ilk defa aracım bu alarmı verdi , baştan bende herkes gibi heralde tasarruf modunda vs. gibi düşündüm. Ama geç marş alma , saatin devamlı sıfırlanması gibi belirtilerden aküyle ilgili bir sıkıntımı var diye düşünürken aracım bir süre sonra hiç marş alamadı. Allahdan böyle bir şeyi bekliyordukki zaten aküde artık miladını doldurmuş bizde değiştirdik.Eğer aracında yukarıdaki belirtilere benzer ufak tefek elektiriksel sorunlar varsa yolda kalmadan aküne baktır derim.
|
|
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mertcan atakan
ıyı aksamlar arkadaslar....bi konuda yardım istıycem..207 orjınal tesısatın ses gucu fena deyıl ama basıın toklugunu hıssetmek ıcın .amfı koymak ıstıyorum acaba teybı sokmedım amfı baglanıyormudur.....orjınal teybe ....tekrar tesekkurler
|
|
![]() |
|
oguzhan29 ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
bağlanır kardeş iyi bi sistemciye git ayarlasın güzel bi amfi bağlasın
|
|
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |